Havrekjeks med kokos og sjokolade

Havrekjeks med kokos og sjokolade

Jeg tømmer skuffene på hytta. Det ble 5 brød av det, og 30 havrecookies. Skuffen er langt fra tom…

Ja, ja, heldigvis er hytta såpass i nærheten at den besøkes hyppig, særlig nå som jeg har nytt kjøkken der. Jeg elsker den simpelthen. Det hjelper da også at hytta ligger ved sjøen, at jeg kan se, lukte og høre vannet og at jeg føler at jeg er på ferie der selv om det kanskje bare er snakk om en overnatting, eller kanskje bare en dagstur.

Men tilbake til skuffen. Fulgte du meg på snap på lørdag kunne du følge med på min meget produktive bakedag. Etter tre brøddeig var satt (oppskriften på de kommer også etterhvert på bloggen) fisket jeg frem en åpnet pose med kokosmasse og kokesjokolade. Havregryn hadde jeg fortsatt til overs og en god del fullkornshvetemel (fibra). Fibra har jeg aldri brukt i cookies før, men ble raskt overbevist om at det kunne være et godt (les sunnere) alternativ til hvetemel. Har du ikke fibra kan du bytte det ut med vanlig hvetemel, det blir også godt, bare litt mindre sunt. Men hallo, vi snakker her om cookies….

Ett tips – pass på at du ikke oversteker de. Dvs. jeg liker at mine cookies er litt seige og de skal derfor ikke være noe brunere enn de du ser på bildene. Liker du de sprøere så er det bare å gi de ett par minutter lengre i ovnen.

Havrekjeks med kokos og sjokolade – ca. 30 cookie

  • 200g myk smør
  • 150g sukker
  • 150g brun sukker
  • 2 store egg
  • 250g fullkornshvetemel (fibra)
  • 1ts bakepulver
  • 100g kokosmasse
  • 100g havregryn
  • 200g mørk sjokolade, grovhakket

Ovn temp. 180°

Rør smør og sukker luftig – dette tar gjerne 5-10 minutter med kjøkkenmaskin. Husk å skrap deigen ned fra sidene inn i mellom.

Tilsett egg, ett om gangen og pisk godt i mellom.

Rør fibramel og bakepulver sammen og rør inn i deigen. Rør inn kokosmasse, havregryn og sjokolade til slutt.

Lag små kuler av deigen med hendene eller bruk en iskremmskje. Sett kulene på et bakebrett dekket med bakepapir. Press de lett ned slik at de blir flate. Mine fikk da en diameter på ca. 4cm. Kjeksene vil spre seg ut under steking, pass derfor på å ha litt plass mellom.

Sett bakeplaten i forvarmet ovn og stek i ca. 8 minutter. Hold ett øye med de, de er best når de ikke overstekes. Ta de ut når de begynner å få litt farge rundt kantene.

Løft kjeksene over på en rist og la de avkjøle.

Kjeksene oppbevares i tett kakeboks.

Havrekjeks med kokos og sjokolade

Du har lyst på denne ikke sant ? ♥ God bakst!

Kommentarer

  1. Reply Linda Marie 12. juli 2017

    Veldig, veldig gode! Alle i familien elsket de, så de skal definitivt lages igjen! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 12. juli 2017

      Så hyggelig å høre Linda!

  2. Reply Solveig 7. november 2016

    Deilige kjeks! Flott nettside.

    • Reply Mat På Bordet 12. november 2016

      Takk og takk Solveig ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »