Ovnsbakte betechips

Ovnsbakte betechips

Det er to grunner for at du finner oppskriften på ovnsbakte betechips på bloggen i dag. Samme dag som jeg postet oppskriften på sashimisalat med laks, quinoa og betechips lanserte Mia fra bloggen Greenbonanza en utfordring. Og hva var tema – bete! Hah! Vel, betechipsene var så gode at jeg måtte lage de igjen (det blir sikkert ikke siste gang heller) og skrive et helt innlegg om de og dermed bli med i utfordringen jeg og…

Betechips er noe mer tuklete enn grønnkålchips (oppskriften på grønnkålchips finner du her) men ikke mye. De stekes noe lengre og du skal passe litt mer på de under stekingen,noe verre enn det er det ikke.

Er de gode? Gjett om! Disse saltet jeg, de forrige krydret jeg med en hvitløkskrydder. Begge to var kanongode! Prøv gjerne også spisskumen og chili.

Oppbevaring vet jeg dessverre lite om, for chipsene spiste vi løpet av dagen. Jeg innbiller meg at de kan oppbevares som annen chips, i en papirpose for eksempel. Kanskje de til og med kan friskes litt opp i ovnen om de blir litt slappe.

Ovnsbakte betechips

  • beter
  • olivenolje
  • krydder – dette kan være det du ønsker – salt, hvitløkskrydder, spisskummen, chili, e.l.

Ovn temp 160° – varmluft

Vask og skrubb betene. Jeg bryr meg ikke om å skrellene betene, er det noen virkelig stygge flekker kan de skjæres eller skrelles brot.

Skjær betene i tynne skiver. Dette gjøres best med en mandolin. En skarp ostehøvel vil også kunne fungere. Alternativt er det bare å ta kniven fatt og skjære de så tynne du bare kan.

Legg betene i ett lag på bakebrett dekket med bakepapir. Jeg trengte tre brett for 5 mellomstore beter.

Ha litt olivenolje i en skål og pensle betene. Pass på å ikke ha for mye olje på de. Får de for mye olje på seg blir de ikke sprø. Strø krydder over.

Sett brettene i ovnen. Det vil ta 20-30 minutter til betechipsene er ferdige. Det utvikles mye damp under stekingen, åpne gjerne ovnsdørene inn i mellom for å slippe det ut. Benytt også anledningen til å sjekke at alt er vel.

Jeg setter klokken på 10 minutters mellomrom og sjekker. Mot slutten av steketiden sjekker jeg oftere.

Betene vil krympe vesentlig i størrelse og krølle seg. Når de er sprø tar de du av ovnen. La de gjerne avkjøle på en rist før du legger de over i en skål til servering. Spis som snacks eller server de på toppen av salater (hint, sashimisalat) eller supper.

Ovnsbakte bete chips

Betechips er del av en uformell oppskriftsutfordring  blant bloggere. Det er kjekt å kunne utfordre og inspirere hverandre og det har kommet inn utrolig mange fine bidrag. Jeg har plukket 6 favoritter som jeg selv har lyst å prøve – sjekk bildene for å få vann i munnen –  lenker til alle oppskriften finner du under der igjen.

Go bete!

oppskriftsutfordringen

Oppskrifter fra venstre øverst

Rødbeteburger fra Greenbonanza

Beet and berry bowl fra My Nordic Kitchen

Krydrete rødbeter og kikerter med harissayoghurt fra et kjøkken i Istanbul

Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler fra Siv Baker og steiker

Kvit pizza med beter fra Kvardagsmat

Fløyelsmyk rødbetesuppe med kjøttboller, karve og dill fra Spiselandslaget

Kommentarer

  • Reply Lene 4. oktober 2016

    Disse var gode! Og så enkelt. Må ut å kjøpe mere betyr.

    • Reply Mat På Bordet 7. oktober 2016

      Ja Lene <3

  • Reply Mia / Green Bonanza 21. september 2016

    Så deilige chips! Skal testes!

    • Reply Mat På Bordet 24. september 2016

      yay Mia!

  • Reply Sarah 16. september 2016

    Nam! Dette må jeg teste 😀 Nydelige farger som pynter opp enhver matrett eller ethvert middagsbord 🙂

    • Reply Mat På Bordet 16. september 2016

      Ikke sant Sarah! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »