Jordskokker altså. En litt glemt grønnsak i vår husholdning og det er i grunnen bare dumt. Denne skrukkete rotgrønnsaken som er så god og anvendelig. Her har jeg brukt den i suppe men det går fint an å lage stappe av den eller å lage grateng for eksempel. Bruk den som poteter når du vil ha noe ekstra godt – den sarte, litt nøtteaktige smaken vil overraske.
Jorskokksuppen har jeg toppet med sprøstekt løk. Løken kan du begynne å steke først, skjær løken i tynne skiver og stek den sakte over middels til lav varme i litt olivenolje mens du lager suppen. Er du heldig er begge ferdige omtrent samtidig.
Sprøstekt bacon eller spekeskinke er også godt med suppen – eller prøv stekt chorizo om du vil ha et litt spicy innslag.
Server gjerne brød til.
Jordskokksuppe med sprøstekt løk
Hvor mange porsjoner tilsvarer dette? Ser himmelsk ut!
Hei Birgitte!
Dette lager 3-4 porsjoner.
Jeg har aldri brukt jordskokk, så denne må jeg prøve – gleder meg
Gjør det Hanne – utrolig deilig smak på suppa! 🙂