Har jeg egentlig fortalt at min eldste datter har blitt student? Yepp, hun har flyttet ut, lager mat sjøl, vasker klærne sine sjøl, holder styr på sine egne ting, lever sitt eget liv uten meg til stede. Jeg kjenner at det gjør meg litt trist men samtidig så er det utrolig fint.
Det er dog en ting jeg fortsatt kan hjelpe henne med og det er matlaging. Hun er flink på kjøkkenet, misforstå meg rett – det er tross alt Ella vi snakker om her som hadde sin egen spalte her på bloggen -Ella’s bakst. Baking det kan hun. Middag derimot, det er det stort sett jeg som har stått for.
Nå har Ella tilgang til et sånt passe utstyrt kjøkken som hun deler med 100 medstudenter, har egen (liten) kjøleskap med lås på og skal lage mat til 1 på budsjett. Det er en utfordring for hvem som helst, og det har jeg tenkt å hjelp henne med.
Studentmat er dermed en ny kategori her på bloggen og der jeg skal lage middager som ikke er altfor kompliserte, smaker godt, er sunne (eller i hvertfall relativt sunne) og ikke for dyre. Porsjonsmessig skal jeg holde meg til 4 om ikke annet er angitt og med tanke på at oppskriften lett kan halveres. Jeg tenker uansett at det er lurt å gå sammen om å lage mat – ta det på rundgang om man vil. Det er mer økonomisk og tidsbesparende. Det er også lurt å lage dobbelporsjon om man bare lager mat til seg selv, så kan man spise 2.porsjonen dagen etter. Samme middag to dager på rad er det ingen som har dødd av så langt jeg vet.
Først nye oppskrift i kategori studentmat er stekt ris. Og forresten når jeg sier at dette er studentmat mener jeg ikke at den ikke egner seg til noen andre enn studenter. Rettene egner seg til alle matglade som liker lettvinte løsninger. Og det gjør vel de fleste en gang i mellom.
Stekt ris er i prinsipp en form for pytt i panne, med ris da. Risen kan gjerne være fra dagen før – det er faktisk best. Av grønnsaker kan du egentlig bruke det meste – bruk gjerne rester. Det spiller ingen rolle om det blir en eller to gulrøtter, om du har erter istedenfor sukkererter, om du har andre grønnsaker enn det som er i ingredienslisten. Og om ikke du har reker kan du enten sløyfe de eller erstatte de med noe annet – bacon, pølsebiter, kyllingrester, lakserester, osv. osv. Bruk det du har ♥
Oppskriften finner du under bildet.
Stekt ris med reker – 4 personer
Denne falt i smak. Hadde en halv boks bogskinke i tillegg til rekene, da spiste datteren som ikke liker reker også . Veldig kjekk blogg du har. Denne uka har jeg rett og slett handlet inn middager etter den ene ukemenyen din, kjekt med mange nye, gode oppskrifter, og deilig å slippe å gruble på hva vi skal ha til middag…tusen takk!
Nei så hyggelig Anne Marie! Håper ALT smaker 🙂
Nam! En kategori som er midt i blinken for meg 🙂 Det blir spennende!
Så bra Sarah – kommer snart flere oppskrifter i samme kategori 🙂