Stekt ris med reker

Stekt ris med reker

Har jeg egentlig fortalt at min eldste datter har blitt student? Yepp, hun har flyttet ut, lager mat sjøl, vasker klærne sine sjøl, holder styr på sine egne ting, lever sitt eget liv uten meg til stede. Jeg kjenner at det gjør meg litt trist men samtidig så er det utrolig fint.

Det er dog en ting jeg fortsatt kan hjelpe henne med og det er matlaging. Hun er flink på kjøkkenet, misforstå meg rett – det er tross alt Ella vi snakker om her som hadde sin egen spalte her på bloggen  -Ella’s bakst.  Baking det kan hun. Middag derimot, det er det stort sett jeg som har stått for.

Nå har Ella tilgang til et sånt passe utstyrt kjøkken som hun deler med 100 medstudenter, har egen (liten) kjøleskap med lås på og skal lage mat til 1 på budsjett. Det er en utfordring for hvem som helst, og det har jeg tenkt å hjelp henne med.

Studentmat er dermed en ny kategori her på bloggen og der jeg skal lage middager som ikke er altfor kompliserte, smaker godt, er sunne (eller i hvertfall relativt sunne) og ikke for dyre. Porsjonsmessig skal jeg holde meg til 4 om ikke annet er angitt og med tanke på at oppskriften lett kan halveres. Jeg tenker uansett at det er lurt å gå sammen om å lage mat – ta det på rundgang om man vil. Det er mer økonomisk og tidsbesparende. Det er også lurt å lage dobbelporsjon om man bare lager mat til seg selv, så kan man spise 2.porsjonen dagen etter. Samme middag to dager på rad er det ingen som har dødd av så langt jeg vet.

Først nye oppskrift i kategori studentmat er stekt ris. Og forresten når jeg sier at dette er studentmat mener jeg ikke at den ikke egner seg til noen andre enn studenter. Rettene egner seg til alle matglade som liker lettvinte løsninger. Og det gjør vel de fleste en gang i mellom.

Stekt ris er i prinsipp en form for pytt i panne, med ris da. Risen kan gjerne være fra dagen før – det er faktisk best. Av grønnsaker kan du egentlig bruke det meste – bruk gjerne rester. Det spiller ingen rolle om det blir en eller to gulrøtter, om du har erter istedenfor sukkererter, om du har andre grønnsaker enn det som er i ingredienslisten. Og om ikke du har reker kan du enten sløyfe de eller erstatte de med noe annet – bacon, pølsebiter, kyllingrester, lakserester, osv. osv.  Bruk det du har ♥

Oppskriften finner du under bildet.

Stekt ris med reker

Stekt ris med reker – 4 personer

 

ingredienser
 • 250g ris - gjerne fullkornsris
 • olje til steking
 • 1 løk, finhakket
 • 3-4 gulrøtter i biter
 • 4 hvitløksfedd, finhakket
 • 2-3 paprika i biter
 • en pakke (ca. 150g) sukkererter i biter
 • 5 egg
 • salt, pepper
 • 2 vårløk i fine skiver
 • ca. 200g pillede reker
 • til servering - soyasaus og hot sauce.
fremgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Når den er ferdigkokt heller du det utover en bakeplate for å ‘tørke’. Aller best er det å bruke risrester. 250g ukokt ris tilsvarer ca. 500g kokt ris da.

Stek løk og gulrøtter i litt olje til myk. Tilsett hvitløk, paprika og sukkererter og stek til det er gjennomvarmt.

Pisk egg sammen med litt salt og pepper. Lag plass i midten av pannen (skyv grønnsakene til side) og hell opp i eggblandingen. Rør litt rundt slik at eggene stekes. Ha opp i risen og bland sammen. Stek videre til gjennomvarmt.

Ha tilslutt opp i rekene og dryss med vårløk. Stekt ris er klar til servering!

Sett frem soyasaus og gjerne litt hot sauce – personlig er jeg mest glad i Sriracha chillisaucewith garlic til denne retten, men bruk det du har.

Stekt ris med reker

Stekt ris lagde jeg på snap forleden – her har du steg for steg bildene hentet fra snapstoryen.

stekt ris med reker

Håper at det smaker – og har du noen spesielle ønsker om hva jeg skal lage i studentmat kategorien er det bare å komme med de i kommentarfeltet.

Kommentarer

 • Reply Anne Marie 4. oktober 2016

  Denne falt i smak. Hadde en halv boks bogskinke i tillegg til rekene, da spiste datteren som ikke liker reker også . Veldig kjekk blogg du har. Denne uka har jeg rett og slett handlet inn middager etter den ene ukemenyen din, kjekt med mange nye, gode oppskrifter, og deilig å slippe å gruble på hva vi skal ha til middag…tusen takk!

  • Reply Mat På Bordet 7. oktober 2016

   Nei så hyggelig Anne Marie! Håper ALT smaker 🙂

 • Reply Sarah 28. september 2016

  Nam! En kategori som er midt i blinken for meg 🙂 Det blir spennende!

  • Reply Mat På Bordet 2. oktober 2016

   Så bra Sarah – kommer snart flere oppskrifter i samme kategori 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »