Salat med fiken, spekeskinke og chevre

Salat med fiken, spekeskinke og chevre

De er her! Butikkene bugner av ferske fiken fra langt bort i fra ( Tyrkia i mitt tilfellle). Det er bare å kaste seg over de!

I første omgang har jeg laget en salat med spekeskinke, fiken og chevre.

Grønt i bunnen selvsagt og så noen fine skiver spekeskinke og noen store smuler med deilig myk og mild chevre. Fiken deles i båter eller skives og fordeles rundt om salaten sammen med noen bjørnebær og noen ristede valnøtter.

For å dra det hele sammen lagde jeg en balsamico vinaigrette, en enkel dressing laget med tre ingredienser.

Det er det hele! Og se hvor det frister!

Litt brød til og en flaske vin og uansett hva slags dag du har hatt så blir den nå bedre ♥

Salat med fiken, spekeskinke og chevre

Salat med fiken, spekeskinke og chevre – 4 pers som forrett eller 2 pers som hovedrett

  • ca.100g blandet salat, gjerne babyleaf
  • ca. 100g langtidsmodnet spekeskinke (jeg brukte Æra)
  • ca. 50g chevre (jeg brukte chevre naturell Haukeli)
  • 4 ferske fiken i båter
  • en håndfull bjørnebær
  • en håndfull ristede valnøtter

Dressing

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss akasie honning
  • 4 ss olivenolje

Finn frem et flott fat og strø salatblader utover. Dander skinke rundt om salaten.

Fordel fiken, bjørnebær og valnøtter rundt om salaten.

Lag dressingen ved å blande de tre ingrediensene. Juster gjerne smaken med mer eddik eller honning. Hell dressing over salaten eller server ved siden av.

Salat med fiken, spekeskinke og chevre

Godt brød og en god flaske vin er ikke dumt til…

Kommentarer

  1. Reply Cathrine 7. oktober 2016

    Håper du mener ristede valnøtter og ikke bjørnebær?!

    • Reply Mat På Bordet 7. oktober 2016

      Ha, ha, ha, jaaaa Cathrine!!!
      Der blingset jeg helt – det skal være ristede valnøtter selvfølgelig, har korrigert oppskriften.
      Takk for at du sa fra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »