Nudler, grønnsaker og en spicy dressing

Nudler, grønnsaker og en spicy dressingNudler, grønnsaker og en spicy dressing, ja, for hva annet skal man kalle denne digge middagen?

Ja, den er kjøttfri, men har du kyllingrester eller biffrester eller reker eller noen ASC serrtifiserte scampi liggende, så ha de opp i, her er det rom for improvisering. Det samme gjelder i grunnen grønnsakene. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet med det er mye annet godt som kunne  passe her. Og om ikke du har mange forskjellige grønnsaker så spiller ikke det noen rolle her, bare bruk mer av det du har. Spinat, bønner og sopp passer også godt i denne retten for eksempel.

Hva som gjør denne retten spesiell spør du kanskje? Vel, den er rask å lage, den er veldig tilpassningsdyktig (mao bruk det du har av ingredienser) og du kan spise med pinner. Det gir alltid plusspoeng i min bok. Ja, og så var det sausen. Den har jeg ikke fortalt deg om enda. Den er god. Og den har du over nudlene og grønnsakene like før du skal servere slik at alt er dekket med en søt – spicy – salt saus.

Har jeg klart å overbevise deg om at dette må du bare lage?

Å ja, dette er også en oppskrift jeg tagger med studentmat. For de av dere som ikke har fått det med dere så er jeg nå mor til en student. Hun trenger mat og hun må lage den sjæl, derfor finner du en ny kategori/hashtag på bloggen som heter studentmat. Disse oppskriftene skal være relativt enkle å lage og ikke koste all verdens. Dette er bare den andre oppskriften i serien, den første – stekt ris med reker – finner du her.

Oppskriften følger under bildet.

Nudler, grønnsaker og en spicy dressing

Nudler, grønnsaker og en spicy dressing – 2 porsjoner

ingredienser
 • ca. 150g eggnudler
 • en gul løk, i fine skiver
 • 3 fedd hvitløk i fine skiver
 • 1-2 gulrøtter i staver
 • 1 rød paprika
 • en halv brokkoli delt i små buketter
 • 2 gode never strimlet grønnkål
 • en håndfull sukkererter skjært i mellomstore biter
 • 2 vårløk, finsnittet
 • ristet sesamfrø
 • neutral olje til steking
Saus
 • 2 ss flytende mild honning
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss chilisaus (gjerne sriracha)
fremgangsmåte

Begynn med sausen – bland alle ingrediensene sammen og smak. Synes du det trenger mer salt har du i mer soyasaus. Er den for spicy har du i mer honning, er den for lite spicy har du i mer chilisaus. Alternativt kan du si deg fornøyd og sette frem chilisaus og soyasaus på bordet så kan alle gjøre som de vil.

Kok opp vann for nudlene mens du gjør alle grønnsakene klare.

Mine eggnudler tok 4 minutter å koke (les på pakken og følg anvisningen, det kan hende dine nudler tar mer eller mindre tid) og det var akkurat passe tid for å steke opp alle grønnsakene forutsatt at stekepannen din er god og varm. Ha derfor alle ingrediensene klare,  dette skal gå raskt.

Varm altså opp stekepannen din først. Når den er god og varm, den kan gjerne ryke litt, har du i litt olje og løken. Begynne å koke nudlene dine også.

Stek løken på høy varme til de begynner å bli myke. Pass på at de ikke brenner, rør derfor innimellom. Ha opp i gulrøttene. Så hvitlløken. Paprika og brokkoli går i stekepannen nest. Fortsett å steke på høy varme – målet er å få grønnsaken gjennomvarme, litt stekt men fortsatt sprø.

Så er det opp i med grønnkål og sukkererter. Ha opp i en spiseskje eller to av nudelvannet. Nudlene bør være ferdige nå.

Løft nudlene over i stekepannen, det gjør ingenting om du får med deg litt vann og bland nudler og grønnsaker sammen. Slå av varmen.

Ha vårløken opp i pannen og hell over sausen. Rør alt sammen.

Fordel nudlene i to skåler og strø med ristet sesamfrø.

Nudler, grønnsaker og en spicy dressing

Så er det bare å finne en god krok og spise middag. Eller om du vil kan du selvsagt også sitte ved middagsbordet.

Husk å sette frem både chilisaus og soyasaus for de som liker å pimpe maten sin videre.

Nudler, grønnsaker og en spicy dressing

Er du så heldig og har rester kan du pakke de bort, sette i kjøleskapet og spise til lunsj dagen etter.

La det smake!♥

Kommentarer

 • Reply Merethe 22. februar 2017

  Dette var en veldig god vegetarrett! Prøver å finne flere vegetarretter jeg synes er gode og denne kommer til å bli laget flere ganger 🙂

 • Reply HeidiH 6. oktober 2016

  Hei
  Dette var en supergod rett, sausen gjorde susen! Neste gang vil jeg bruke hakkede cashewnøtter så det blir litt mer crunch og også ingefær for litt ekstra piff. Anbefales!!

  • Reply Mat På Bordet 7. oktober 2016

   Å det var en strålende idé Heidi – ja til nøtter på!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »