Alt-i-ett meksikansk gryte skulle kanskje heller ha hett alt-i-en stekepanne for det er det jeg har brukt her. Men gryte går altså helt greit det og. Bruk gjerne en som har litt tykk bunn, for det skal stekes og det skal stå og koke og da er det kjipt om maten brenner seg fast i bunnen av gryta.
Dette er egentlig bare en videreutvikling av noe jeg kalte for meksikansk ris og som jeg drev og lagde for lenge siden, da uten kjøtt. Jeg stekte løk og hvitløk først, hadde opp i ris, så en boks med hakkede tomater og litt buljong. Dette lot jeg koke til risen var ferdig og hadde så gjerne opp i litt mais. Det hendte at jeg hadde andre grønnsaker i også – gulrøtter eller paprika for eksempel – kom litt an på hva jeg hadde i skapet.
Så hendte det som hender av og til at jeg hadde en pakke med kjøttdeig i kjøleskapet og ikke visste hva jeg skulle lage til middag. Altså det hender ikke ofte at jeg har en pakke med kjøttdeig i kjøleskapet, det hender at jeg ikke vet hva jeg skal lage til middag. He, he, litt morsomt egentlig, men jeg tar det nesten som en fallit erklæring å lage noe jeg har laget før. Teit, jeg vet. Og jeg lager selvsagt ting jeg har laget før, må bare bite i det sure eplet først.
Men tilbake til den meksikanske gryta – kjøttdeig og meksikansk ris var altså koblingen. Hvorfor ikke kombinere de to? Og her skal jeg ikke påstå at dette var en utrolig original idé av meg, for de fleste har vel spist en variant av en meksikansk gryte. Kanskje til og med en hjemmelagd en.
Vel, som sagt så gjort. Her er oppskriften på min alt-i-ett meksikansk gryte enkelt og greit. Håper du liker den.
Alt-i-ett meksikansk gryte
Denne har jeg laget før, og den var skikkelig god og en morsom variant! Jeg skal lage den på nytt snart, men da skal jeg bytte ut kjøttet med linser eller bønner. Gleder meg!
Herlig – en vegetarvariant altså.
I like!!!
ina
Foruten at jeg kokte den litt lite slik at den ble litt vassen og jeg tror jeg glemte buljongterning slik den ble litt tam, så ble den kjempegod! (Skal bli bedre neste gang 😛 ) Så lettvint å lage! Skal lage flere ganger!
Herlig Victoria – husk, øvelse gjør mester 🙂
ina
Dette blir middagen vår i dag 🙂
Herlig Tone – det liker jeg å høre 🙂
Denne var veldig god! Er den sunn også? 😉
Hei Irene
Det er ikke noe usunt med denne retten, om ikke du spise altfor mye av det 🙂
Hej.
Hvis jeg har rester af kogt fuldkornsris fra middagen i går kan jeg vel bruge det? Skal jeg så have det dobbelte altså 300 gram ris? Og så skal det jo ikke koge noget særligt. Glæder mig til at smage den i aften.
Hei Regitze
Vil du bruke ris rester foreslår jeg at du serverer risen ved siden av, alt. har risen opp i til slutt.
Du kan kutte ned på koketiden siden du ikke skal koke risen og jeg hadde sett det litt an hvor mye buljong/kraft du trenger.
Håper det smakte!
Denne gryta var virkelig god!
Og veldig enkel å lage.
Ikke sant Therese 🙂 Vi elsker denne her hjemme vi og. Nesten gang skal jeg også ha mais i…..
Denne blir helge mat på jobb neste helg. Da samles vi alt fra 3-7 og spiser middag sammen 🙂
Så hyggelig Nina! Husk masse tilbehør 🙂
Laksepai i forrige uke, bulgogi i går og denne gryten til middag i dag. Takk for deilige, inspirerende og gjennomførbare oppskrifter!
Wow Astrid!!
Veldig hyggelig å vite at oppskriftene brukes og er som du sier gjennomførbare! Det er målet 🙂
Nam, det ser godt ut. Skal prøve det på fredag.
Herlig Arild!
For å variere tacofredagen blir dette redningen! Gleder meg til i morgen
Yuhu! God tacofredag Karen!
Hei, høres fantastisk godt ut – dette blir retten i min manns 50-års lag. Vi blir ca. 40 stk – bør jeg gange oppskriften her ca. 12 ganger? Tenker å servere den m avokadokrem, nachos, revet ost og rømme. Dekker på med hermetiske tomme bokser – så blir det cowboymat:)
Oi, oi, oi Anita – så gøy! Har du en gryte som er stor nok?
For så mange personer tror jeg at jeg hadde kokt risen separat. Da kan du også lage resten på forhånd og bare koke risen på samme dag.
Og ja til tilbehøret! Nachos og det hele! Syltet chili på glass, salsa og lune tortillas er også godt til.
Ha en strålende fest!!