Ovnsbakte poteter med timian

Ovnsbakte poteter med timian

Jeg har tenkt å ta for meg poteter. Fordi jeg elsker de, fordi de kan tilberedes på uendelige mange måter, fordi de passer som tilbehør til så mye og fordi jeg synes det er et passende tema for en utfordring!

Vi matbloggere har nemlig begynt å utfordre hverandre. Hver måned skal en matblogger stå ansvarlig for utfordringen, velge tema og følge opp de andre bloggerne. Forrige måned var det Mia fra bloggen Green Bonanza som startet det hele og utfordret oss bloggere til å bruke og skrive om beter. Det ble nesten 70 bete oppskrifter totalt fra omtrent like mange bloggere – har du lyst å se alle finner du de på instagram med #oppskriftsutfordringen.

Nå er det poteter som gjelder og jeg utfordrer alle matbloggere å komme med mange deilige potetoppskrifter! Har du lyst å følge med på alle de nye potetoppskriftene som kommer til å dukke opp i bloggosfæren ( satser på at det blir mer en 70, jeg må jo slå Mia ♥) så kan du følge med på facebooksiden til Matbloggsentralen her og på Instagram her.

Her er mitt bidrag, det kommer flere i løpet av måneden, men la oss begynne med denne. Finskivede poteter, penslet med smør og smaksatt med timian. Så enkelt er det. Jobben består i å skjære potetene, men har du en mandolin så går det kjapt unna. Har du ikke en mandolin kan du selvsagt skjære potetene i fine skiver med en god skarp kniv eller bruke en ostehøvel. Har du en food processor kan du sjekke om den kan skive potetene dine. Husk at du trenger ikke å skrelle potetene, så dette tar virkelig ikke lang tid å forberede.

Jeg brukte en liten panne å ha potetene i. Har du ikke det kan du bruke hvilken som helst idlfastform. Jeg synes det blir penest om den ikke har så høykant, men så skulle jeg også ta bilde av potetene etterpå. Det skal kanskje ikke du….

Potetene passer til det meste. Server de med kjøtt og en salat eller andre grønnsaker. Skal du holde deg til grønnsaker kunne du servere med stekte egg og litt hot sauce. En avokado og noen tomater hadde også vært godt til.

Eller bare spis poteter, det er ikke noe feil i det heller. Og disse, ja disse er vidunderlige. Litt sprø i kantene, myke nederst i pannen der de har fått godgjort seg i smør og med deilig smak av timian. Det er bare å lage de…

Ovnsbakte poteter med timian

Ovnsbakte poteter med timian – 2-4 porsjoner

 • 1 kg kokefaste poteter (jeg brukte Asterix), vasket
 • 50g smør, smeltet
 • 1 ss friske timian blader
 • grov havsalt

Ovn temp 200°

Oppskriften kan gjerne dobles.

Skjær potetene i fine skiver.

Pensle en ildfastform med smeltet smør. Ha potetene stående opp i formen. Pensle potetene med resten av smøret og dryss med timian og salt.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 30 minutter. Skru temperaturen opp til 230° og stek videre i ca. 10 minutter til potetene har fått fin farge og er møre.

Strø mer timian og salt på potetene før servering.

Ovnsbakte poteter med timian

Da er det bare å følge med for flere deilige potetoppskrifter!

Kommentarer

 • Reply Röstipoteter i form, med bacon og egg - Mat På Bordet 24. februar 2020

  […] ovnsbakte poteter med timian […]

 • Reply Rösti / Røstipoteter | Det glade kjøkken 30. juni 2019

  […] Timingen for denne oppskriften er  heller ikke helt ubegrunnet. Du skjønner jeg har også denne måneden kastet meg på oppskriftsutfordringen, og nå er det poteter som er temaet. Denne gangen er det Ina-Janine bak bloggen Mat på Bordet, som har stafettpinnen. Hennes eget bidrag var disse fristende ovnsbakte potetene med timian. […]

 • Reply Lammekoteletter med gremolatasaus - Mat Pa Bordet 12. mars 2018

  […] gjerne med ovnsstekte poteter med timian og en deilig grønn salat […]

 • Reply Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği) – Et kjøkken i Istanbul 30. januar 2018

  […] #oppskriftsutfordring er potet. […]

 • Reply Italienske potetgnocchi - smelter på tunga! - Klar-ferdig-visp! 4. november 2017

  […] Sjekk link her for å se mange kule beteoppskrifter Green Bonanza har samlet fra forrige utfordring. For å følge med på denne månedens potetutfordring, følg med på #oppskriftsutfordringen på instagram! Mat på Bordet har åpnet ballet det hele med en kul oppskrift på ovnsbakte poteter i panne. […]

 • Reply Små potetkaker - potetcookies 21. september 2017

  […] Mat på bordet Ovnsbakte poteter med timian […]

 • Reply Svineschnitzel ikke Wienerschnitzel - Mat Pa Bordet 5. september 2017

  […] er yndet tilbehør hos oss i familien. Ovnsbakte poteter med timian er en sterk […]

 • Reply Hege Kittelsen Hofer 29. juli 2017

  Hei Ina. Jeg forberedte dine ovnsbakte poteter til en grillfest i går og jeg skal si de fikk oppmersomhet!!! Utrolig godt, men ikke minst delikat og noe helt utenom det vanlige:). Dette skal sikkert gjøre igjen veldig snart. Utrolig gøy & knallgodt. Takk for så uendelig mange flotte oppskrifter og inspirasjon! Jeg digger bloggen din! Fra Hege i Sørafrika

  • Reply Mat På Bordet 30. juli 2017

   Hei Hege!
   Så utrolig hyggelig å høre fra deg her! Takk for fine ord, morsomt å høre at oppskriftene brukes utover landegrensene 🙂 Stor klem til deg og dine!

 • Reply Oppskriftsutfordringen: En feiring av syriske mattradisjoner – Et kjøkken i Istanbul 20. juli 2017

  […] tema beter i september før hun sendte stafettpinnen til Ina og Mat på bordet som gjorde stas på poteten i hele oktober. Denne måneden er æren tilfalt meg. Og månedens tema, det har jeg bokstavelig […]

 • Reply Linsegryte med curry, kikerter og poteter • Green Bonanza 27. juni 2017

  […] i september, og nå i oktober er det Ina, Mat på bordet, som har neste runde med tema potet. Hipp HURRA for potet! Jeg har såklart allerede samlet noen potet-favoritter i en egen post, men […]

 • Reply Potet- og parmesanvafler | Oppskrifter | Matinspirasjon 23. mars 2017

  […] For rundt to måneder tilbake kom Mia fra Green Bonanza med en matutfordring, lag en rett som inneholder rødbeter. Mer om den utfordringen kan du lese om på Green Bonanza ved å trykke her. Denne måneden har stafettpinnen blitt gitt videre til Ina-Janine som driver bloggen Mat på bordet. Temaet denne måneden? Vel, du har kanskje gjettet det. Poteter. Du kan lese mer om denne månedens utfordring i innlegget hennes Ovnsbakte poteter med Timian. […]

 • Reply Maria 22. oktober 2016

  Oppskriften ser nydelig ut! Vil dessuten takke deg for å sette fokus på poteten, vi er så enig med deg i at det er et naturlig tilbehør til veldig mange retter. Og så kan man lage så mye kult og spennende med potet. Hilsen fra daglig leder i Svanepotet (som produserer økologisk potet fra Sandholt&Eftedal)

  • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

   hei Maria! Poteter fortjener all den oppmerksomheten den kan få, makan til anvendelig grønnsak 🙂 Skal holde utkikk etter potetene deres!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »