Ovnsbakte poteter med timian

Ovnsbakte poteter med timian

Jeg har tenkt å ta for meg poteter. Fordi jeg elsker de, fordi de kan tilberedes på uendelige mange måter, fordi de passer som tilbehør til så mye og fordi jeg synes det er et passende tema for en utfordring!

Vi matbloggere har nemlig begynt å utfordre hverandre. Hver måned skal en matblogger stå ansvarlig for utfordringen, velge tema og følge opp de andre bloggerne. Forrige måned var det Mia fra bloggen Green Bonanza som startet det hele og utfordret oss bloggere til å bruke og skrive om beter. Det ble nesten 70 bete oppskrifter totalt fra omtrent like mange bloggere – har du lyst å se alle finner du de på instagram med #oppskriftsutfordringen.

Nå er det poteter som gjelder og jeg utfordrer alle matbloggere å komme med mange deilige potetoppskrifter! Har du lyst å følge med på alle de nye potetoppskriftene som kommer til å dukke opp i bloggosfæren ( satser på at det blir mer en 70, jeg må jo slå Mia ♥) så kan du følge med på facebooksiden til Matbloggsentralen her og på Instagram her.

Her er mitt bidrag, det kommer flere i løpet av måneden, men la oss begynne med denne. Finskivede poteter, penslet med smør og smaksatt med timian. Så enkelt er det. Jobben består i å skjære potetene, men har du en mandolin så går det kjapt unna. Har du ikke en mandolin kan du selvsagt skjære potetene i fine skiver med en god skarp kniv eller bruke en ostehøvel. Har du en food processor kan du sjekke om den kan skive potetene dine. Husk at du trenger ikke å skrelle potetene, så dette tar virkelig ikke lang tid å forberede.

Jeg brukte en liten panne å ha potetene i. Har du ikke det kan du bruke hvilken som helst idlfastform. Jeg synes det blir penest om den ikke har så høykant, men så skulle jeg også ta bilde av potetene etterpå. Det skal kanskje ikke du….

Potetene passer til det meste. Server de med kjøtt og en salat eller andre grønnsaker. Skal du holde deg til grønnsaker kunne du servere med stekte egg og litt hot sauce. En avokado og noen tomater hadde også vært godt til.

Eller bare spis poteter, det er ikke noe feil i det heller. Og disse, ja disse er vidunderlige. Litt sprø i kantene, myke nederst i pannen der de har fått godgjort seg i smør og med deilig smak av timian. Det er bare å lage de…

Ovnsbakte poteter med timian

Ovnsbakte poteter med timian – 2-4 porsjoner

  • 1 kg kokefaste poteter (jeg brukte Asterix), vasket
  • 50g smør, smeltet
  • 1 ss friske timian blader
  • grov havsalt

Ovn temp 200°

Oppskriften kan gjerne dobles.

Skjær potetene i fine skiver.

Pensle en ildfastform med smeltet smør. Ha potetene stående opp i formen. Pensle potetene med resten av smøret og dryss med timian og salt.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 30 minutter. Skru temperaturen opp til 230° og stek videre i ca. 10 minutter til potetene har fått fin farge og er møre.

Strø mer timian og salt på potetene før servering.

Ovnsbakte poteter med timian

Da er det bare å følge med for flere deilige potetoppskrifter!

Kommentarer

  1. Reply Potet- og parmesanvafler | Oppskrifter | Matinspirasjon 23. mars 2017

    […] For rundt to måneder tilbake kom Mia fra Green Bonanza med en matutfordring, lag en rett som inneholder rødbeter. Mer om den utfordringen kan du lese om på Green Bonanza ved å trykke her. Denne måneden har stafettpinnen blitt gitt videre til Ina-Janine som driver bloggen Mat på bordet. Temaet denne måneden? Vel, du har kanskje gjettet det. Poteter. Du kan lese mer om denne månedens utfordring i innlegget hennes Ovnsbakte poteter med Timian. […]

  2. Reply Maria 22. oktober 2016

    Oppskriften ser nydelig ut! Vil dessuten takke deg for å sette fokus på poteten, vi er så enig med deg i at det er et naturlig tilbehør til veldig mange retter. Og så kan man lage så mye kult og spennende med potet. Hilsen fra daglig leder i Svanepotet (som produserer økologisk potet fra Sandholt&Eftedal)

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

      hei Maria! Poteter fortjener all den oppmerksomheten den kan få, makan til anvendelig grønnsak 🙂 Skal holde utkikk etter potetene deres!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »