Skjønner du – jeg har fått litt sashimisalat dilla her hjemme. Kanskje det har sammenheng med at det er bare ‘voksne’ hjemme nå – dvs de som elsker sashimi.
Men ærlig talt, en enklere middag skal du lete lenge etter. Her brukte jeg til og med ferdig sushi ris (det ligger vanligvis i nærheten av laksen i butikken) så det var virkelig ingen sak å lage denne salaten. Det er første gang jeg kombinerer appelsin med rå laks men jammen var det ikke godt. Appelsinen er segmentert i tilfelle du lurte – jeg har lagt ved en video nederst i innlegget som demonstrerer hvordan du gjør det. Det kan hende at jeg forklarer prosessen litt klønete i teksten, en video er alltid kjekt.
en appelsin, segmentert (forklares nærmere i teksten)
ca. 200g laks av sahimikvalitet
en vårløk i fine skiver
ristede sesamfrø
wasabiperler - kan sløyfes
fremgangsmåte
*eller annen ris – jasmin, basmati, fullkorn, e.l.
Finn frem to dype skåler og fordel babyleaf spinaten i begge. Topp med ris – risen kan gjerne være litt lunken og om du bruker sushiris tilsatt sushi su (smaksatt riseddik).
Segmenter appelsinen. Skjær toppen og bunnen av appelsinen og sett den på et fjøl. Bruk kniven til å skjære skallet av, få med så mye av det hvite som du kan. Hold den skrelte appelsinen i hånden og skjær på hver sin side av membranen for å løfte ut fine appelsin båter. Fortsett til du har skjært ut alle båter. Klem på det som er igjen for å få ut resten av appelsinsaften. Sjekk videoen nederst i innlegget for å se hvordan det gjøres.
Fordel appelsiner i salatene. Skjær laksen i fine skiver og legg på toppen av risen. Hell appelsinsaften over. Pynt med fine skiver vårløk, ristede sesamfrø og wasabiperler.
Serveres med en gang med soya- eller ponzusaus til. Ikke glem spisepinner…♥