Hvor god denne pølsegryte blir bestemmer du!
Det avhenger av hva slags pølse, ris og buljong/kraft du velger. Pølsa har største utslaget og det er mange forskjellige pølser der ute – bruk den du liker best! Jeg liker best litt grove pølser, gjerne en krainer, eller en salsiccia eller en klassisk bratwurst. Alle passer godt til denne gryteretten, det gjør også en helt vanlig middagspølse om det er det du liker best.
Når det gjelder ris liker jeg å bruke fullkornris – det gjør retten sunnere og mer mettende.
Og brokkolini – har du hørt om det? Den ligner på brokkoli men har en lengre stilk og er faktisk er en krysning av brokkoli og en asiatisk grønnsak ved navnet gai lan (også kjent som kinesisk brokkoli). Smaker kjempegodt! Om du ikke finner det i butikken er det ingen problem å bytte det ut med brokkoli.
Pølsegryte med brokkolini og ris – 2-4 porsjoner
Deilig og annerledes pølserett som falt i smak selv hos ei meget kresen 4åring:)
Tusen takk for masse inspirasjon!!
Så hyggelig å høre Susanne – glad for at den falt i smak!
Takk for veldig gode, enkle og inspirerende oppskrifter! Bildene dine er også unike! Du lager «vanlig» mat og formidler matglede! Til helgen har jeg planer om å prøve meg på pølsegryte, og kanskje får jeg også prøvd meg på rugbrødet med tjukkmelk! Gleder meg! Om du ikke allerde har prøvd det; bytt ut farin med brunt sukker i kanelsnurrene! Det gir en enda bedre smak, synes jeg! Lykke til videre!
Å takk Wenche for utrolig hyggelig kommentar.
Skal jammen prøve å bytte ut sukker med brun farin neste gang – takk for tipset!!
Takk! Hvilket merke? ☺️
Jeg pleier å kjøpe den far Maggi tror jeg, eller en økologisk variant.
Tusen takk 😉 Takk for utrolig inspirerende oppskrifter
Bare hyggelig Pernille 🙂
Hva slags kraft bruker du?
Til denne brukte jeg kyllingbuljong – men grønnsakskraft/buljong funker også Pernille 🙂