ANNONSE

Pølsegryte med brokkolini og ris

Pølsegryte med brokkolini og ris

Hvor god denne pølsegryte blir bestemmer du!

Det avhenger av hva slags pølse, ris og buljong/kraft du velger. Pølsa har største utslaget og det er mange forskjellige pølser der ute – bruk den du liker best! Jeg liker best litt grove pølser, gjerne en krainer, eller en salsiccia eller en klassisk bratwurst. Alle passer godt til denne gryteretten, det gjør også en helt vanlig middagspølse om det er det du liker best.

Når det gjelder ris liker jeg å bruke fullkornris – det gjør retten sunnere og mer mettende.

Og brokkolini – har du hørt om det? Den ligner på brokkoli men har en lengre stilk og er faktisk er en krysning av brokkoli og en asiatisk grønnsak ved navnet gai lan (også kjent som kinesisk brokkoli). Smaker kjempegodt! Om du ikke finner det i butikken er det ingen problem å bytte det ut med brokkoli.

Pølsegryte med brokkolini og ris

Pølsegryte med brokkolini og ris – 2-4 porsjoner

  • ca. 300g pølse, gjerne en grov pølse type krainer, bratwurst, salsiccia e.l.. skiver
  • en gul løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 150g ris
  • 5 dl kyllingkraft eller buljong
  • en pakke brokkolini, vasket, skjært i 2-3 cm lengder
  • olivenolje og 1 ss smør til steking, salt, pepper
  • parmesanost og frisk basilikum til pynt

Varm opp en stekepanne og ha litt olje og smør opp i. Stek pølsene – jeg liker å steke de litt hardt slik at de får stekeskorpe. Tilsett løk når pølsene har fått fin farge og stek til myke. Tilsett hvitløk og ris og stek under forsiktig omrøring.

Ha opp i kraften/buljongen – pass på, det vil boble opp. Skru ned varmen og la det småkoke 10-15 minutter.

Når det meste av kraften er fordampet og risen er nesten kokt tilsettes brokkolini. Rør det inn i retten og la det småkoke videre 5-7 minutter til. Risen skal være kokt og brokkolini skal være al dente, dvs fortsatt ha litt bit. Blir det for tørt under kokingen kan du tilsette litt mer væske (vann eller kraft/buljong).

Smak til med salt og pepper.

Riv parmesanost over og dryss med frisk basilikum.

Pølsegryte med brokkolini og ris

Kommentarer

  1. Reply Susanne 3. januar 2017

    Deilig og annerledes pølserett som falt i smak selv hos ei meget kresen 4åring:)
    Tusen takk for masse inspirasjon!!

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2017

      Så hyggelig å høre Susanne – glad for at den falt i smak!

  2. Reply Wenche 20. oktober 2016

    Takk for veldig gode, enkle og inspirerende oppskrifter! Bildene dine er også unike! Du lager «vanlig» mat og formidler matglede! Til helgen har jeg planer om å prøve meg på pølsegryte, og kanskje får jeg også prøvd meg på rugbrødet med tjukkmelk! Gleder meg! Om du ikke allerde har prøvd det; bytt ut farin med brunt sukker i kanelsnurrene! Det gir en enda bedre smak, synes jeg! Lykke til videre!

    • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2016

      Å takk Wenche for utrolig hyggelig kommentar.
      Skal jammen prøve å bytte ut sukker med brun farin neste gang – takk for tipset!!

  3. Reply Pernille 20. oktober 2016

    Takk! Hvilket merke? ☺️

    • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2016

      Jeg pleier å kjøpe den far Maggi tror jeg, eller en økologisk variant.

      • Reply Pernille 3. november 2016

        Tusen takk 😉 Takk for utrolig inspirerende oppskrifter

        • Reply Mat På Bordet 3. november 2016

          Bare hyggelig Pernille 🙂

  4. Reply Pernille 12. oktober 2016

    Hva slags kraft bruker du?

    • Reply Mat På Bordet 12. oktober 2016

      Til denne brukte jeg kyllingbuljong – men grønnsakskraft/buljong funker også Pernille 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »