Finnes det noe bedre enn kanelsnurrer med eplefyll?

Kanelsnurrer med eplefyll

Jeg fikk akutt lyst til å lage kanelsnurrer. Det skjer. Kanskje ikke hos alle, men det er normal adferd hos meg. Akkurat som det kribler i fingrene til å begynne med julebaksten, men der skal jeg holde tilbake noen uker til. Vi har liksom ikke kommet til Halloween en gang…

Meningen var egentlig å lage eplekake for vi hadde så mange epler. Jeg har en epleglad mann og de forsvinner raskere enn jeg klarer å fylle fruktskålen men jeg fikk lurt 4 stykker vekk fra han for å lage disse kanelsnurrene. Ja, for dette er ikke bare kanelsnurrer, dette er kanelsnurrer MED eplefyll. Eplene er stekt i litt smør, sukker og kanel slik at de er myke men ikke faller helt fra hverandre.

Eplene kan du tilberede mens deigen hever eller du kan lage det på forhånd. Ingenting i veien for å lage en kjempeporsjon med eplefyll og oppbevare det du ikke bruker til kanelsnurrene i kjøleskapet. Det kan smake godt på brødskive eller på den varme morgengrøten din for eksempel ♥

Kanelsnurrer med eplefyll

Kanelsnurrer med eplefyll – lager 12 snurrer

en halv pose tørrgjær

450g hvetemel

50 g sukker

1 ts kardemomme

2 dl melk

1 egg

100g kald smør

Epelfyll

 • 4 epler*
 • 1 ss smør
 • 2 ss brun sukker
 • 2 ts kanel

*bruk litt syrlige epler som ikke faller lett fra hverandre under koking. Jeg brukte Granny Smith.

Ovn temp 180°

Lag deigen. Bland tørrgjær, hvetemel, sukker og kardemomme sammen. Bland egg og melk sammen. Ha det våte i det tørre. Sett kjøkkenmaskin i gang på sakte fart og elt en 10 minutters tid til deigen begynner å komme sammen. Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett deigen mens maskinen elter. La maskinen elte videre til du har en glatt og smidig deig – den skal være noe klissete. Dette tar gjerne 10 minutter til.

Dekk deigen til og la den heve en times tid på et lunt sted.

Lag eplefyllet. Skrell og kjern eplene. Skjær i biter, 1-2 cm store. Prøv å skjære de alle til samme størrelse så koker de likt. Smelt smøret i en gryte eller panne og ha opp i eplene. Strø sukker og kanel over og bland. La eplene småkoke, rør gjerne av og til, til de er møre. Om det er mye væske kan du sette opp varmen og koke det vekk til du har en tykkere saus. La eplene og sausen avkjøle helt.

Rull deigen ut til en firkant på ca. 30x50cm og fordel fyllet utover. Om du vil kan du strø en håndfull rosiner og grovhakkede mandler utover også, det blir ekstra godt.

Rull deigen sammen til en pølse og skjær den i 12 like store skiver. Legg skivene på et bakebrett dekket med bakepapir. Dekk snurrene til og la de etterheve på et lunt sted 30-40 minutter.

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 min. Snurrene skal være gyldne.

Kanelsnurrer med eplefyll

La snurrene avkjøle på rist. Når de er avkjølte nok til å kunne spises (dvs fortsatt lunkne) kan du helle litt melisglasur over de.

Kanelsnurrer med eplefyll

Har du tenkt å fryse kanelsnurrene venter du med melisglasuren. Den kan du ha på når du har tint de.

Kanelsnurrer med eplefyll

Værsågod. Deilig snurrer med like deilig eplefyll. Så godt!!♥

Kommentarer

 • Reply Thea 29. september 2017

  Nam, disse ser gode ut, men jeg lurer på en ting. Skal man varme melken?

  • Reply Mat På Bordet 3. oktober 2017

   Nei Thea, du trenger ikke det. Du kan bruke melk rett fra kjøleskapet. Deigen vil ta litt lengre tid å heve, ønsker du å korte ned på det kan du varme opp melken litt (akkurat nok til at du kvitter deg meg kjøleskapskulden).

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »