Jeg kjøpte en aldri så liten salvie plante i våres og plantet den i blomsterkassen på terrassen. Den har vokst seg stor og sterk over sommeren, er nydelig å se på og dufter så godt! Nå som vi nærmer oss høsten må jeg også bruke den slik at den ikke bare visner hen til ingen nytte – ja, sett bort fra at den har vært utrolig dekorativ å se på…
Sprøstekt salvie i smør servert over fersk pasta er det første jeg tenker på når jeg skal finne på en rett med salvie. Det er så godt og så enkelt at du kommer til å dåne om du ikke har prøvd det enda. En god nummer to er ovnsstekte poteter med salvie – ja, og hvitløk, for det må man bare ha. Kjempegodt, men usikker på om du kommer til å dåne av det…
Oppskriften er en del av #oppskriftsutfordringen som jeg satt i gang hos matbloggerne. Hver måned har vi en utfordring med et tema og hver måned er det en ny matblogger som utfordrer. Sjekk noen av bidragene nederst i innlegget og følg lenken (også nederst i innlegget) til Matbloggsentralens Facebook- og Instagramside for å se samtlige bidrag. Masse potetinspirasjon finner du der, jeg lover!
Ovnsbakte poteter med salvie – 4 personer
- 1 kg kokefaste poteter
- 50ml olivenolje
- 3 ss grovhakket frisk salvie
- 1 ts grovsalt
- 1/2 ts grovkvernet pepper
- 6-8 hvitløksfedd
Ovn temp 200°
Vask potetene og skjær vekk evt. sår. Skjær potetene i båter – er det små poteter kan de deles i 4 båter, større poteter kan deles i 6. Viktig er at båtene er nogenlunde like i størrelsen slik at de steker likt.
Ha potetbåtene i en ovnsfast form – de skal gjerne kunne ligge i ett lag. Hell olivenolje over potetene og dryss salvie og krydder over. Ha opp i hvitløksfeddene (med skall) og bland godt.
Sett potetene i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter avhengig av størrelsen på potetbåtene. Rør gjerne litt rundt i formen under steking slik at potetene får fin farge på flere sider. Potetene er ferdige når de har fått fin farge og er møre.
Server potetene med et godt stykke kjøtt – lam eller roastbiff for eksempel. Og ikke glem å server noe grønt til!
Her er noen av bidragene til #oppskriftsutfordringen fra andre matbloggere – følg lenkene for å komme til oppskriftene.
Cecilie som skriver bloggen bord for to har publisert 3 gode potetoppskrifter, se de alle her.
Mia fra Mias Mat har laget kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Aicha fra Aichas mat har laget Middelhavs-inspirert potetstappe
Vidar fra bloggen et kjøkken i Istanbul har laget rosebørek med potetfyll
Siv fra Siv baker og steiker har laget potet- og purresuppe med spicy chorizo og en hint av trøffel
Røddig fra Basilico har skrevet om ovnsbakt röstipoteter med lammekoteletter og rødvinssaus.
mens Mia fra GreenBonanza har laget linsegryte med curry, kikerter og poteter.
Samtlige potetoppskrifter er samlet på Matbloggsentralens sin Facebook side og på Instagram er alle bidrag tagget med #oppskriftsutfordringen – mange av de finner du her.