Annonse
Min Familie

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Jeg fikk en stekepanne levert på døren i går. Ikke hvilken som helst stekepanne, for denne stekepannen er på rundreise til 8 forskjellige bloggere i Norden og i går landet den hos meg.

Hils på Fiskars Hard Face OptiHeat stekepannen (28cm) som skal kunne bestå de tøffeste utfordringene! Ved å sende stekepannen rundt om til forskjellige bloggere skal vi på hver vår måte demonstrere hva stekepannen tåler av behandling. Nå er jeg ikke noen utendørstype, så matlaging over bål ble det ikke men den fikk kjørt seg på gasskomfyren før den gikk i ovnen for så å ende opp i oppvaskmaskinen. Hurra for stekepanner som tåler oppvaskmaskin altså!!

Stekepannen får mange plusspoeng fra meg – best av alt var belegget. Håndtaket var bra, den ble ikke varm under bruk på gasskomfyren men er også grunnen til at pannen ikke tåler høyere temperatur enn 150° i ovnen. Når det er sagt, hadde stekepannen vært min hadde jeg nok turt å skru opp temperaturen noe…. Jevn og bra steking ble det, frittatae’n lot seg lett løfte ut av pannen. Ekstra pluss poeng for det – å måte jobbe med å fjerne eggrester fra panna er omtrent det verste jeg vet.

Følger du meg på snap kunne du se stekepannen i bruk og hvordan frittata’en ble til. Jeg har spart på alle bildene fra storyen, se nederst i innlegget for å se trinn for trinn bilder.

Stekepannen sendes nå videre til nestemann – Olav som skriver den fin, fine bloggen Hobbykokken – tipper at du får se hva han utsetter pannen for en gang i neste uke på bloggen hans…

Oppskriften på frittataen – som forresten ble kjempegod – finner du under bildet.

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Frittata med poteter, bacon og brokkolini – 4 pers

 • ca. 100g bacon i terninger
 • ca. 500g små poteter delt i båter eller i to om de er virkelig små (jeg brukte rød morene)
 • en rød løk i skiver*
 • 3 hvitløksfedd i tynne skiver
 • ca. 200g brokkolini (kan erstattes med brokkoli)
 • 8 egg
 • 1/2 ts kvernet salt
 • 1/2 ts kvernet pepper
 • 100g fetaost
 • brønnkarse og reddikspirer til pynt og for smak

*jeg brukte også noen skjærgårdsløk jeg hadde liggende i kjøleskapet

ovn temp 150°

Ha bacon i stekepannen og stek på middelsvarme til de er gjennomstekte. Ha opp i potetene og stek til potetene begynner å bli møre, ca. 15 minutter. Har du ikke nok fett fra baconet kan du tilsette litt olivenolje.

Ha opp i løken og stek videre til de begynner å bli myke. Ha opp i brokkolini (eller brokkoli om du ikke får tak i brokkolini) og stek noen få minutter til.

Rør egg sammen med salt og pepper og hell i stekepannen, rist litt på pannen slik at egget fordeler seg blant fyllet. Smuldre opp fetaosten og fordel over frittata’en.

La frittataen steke over svak/middelsvarme i ca. 10 minutter eller til du ser at egget begynner å sette seg. Flytt pannen over i forvarmet ovn og stek til egget er satt på overflaten, ca. 10 minutter til.

Strø brønnkarse og spirer på toppen før servering.

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Jeg valgte å servere direkte fra stekepannen men frittaten kan også løftes ut og settes på en tallerken eller fjøl før servering.

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Og her har du steg for steg bildene hentet fra snap….

Frittata med poteter, bacon og brokkolini

Kommentarer

 • Reply Linn 20. oktober 2016

  Hva er forskjell på denne retten og omelett ? 🙂

  • Reply Mat På Bordet 22. oktober 2016

   Hei Linn
   Flere forskjeller. Hvordan de lages for eksempel. Når du steker en omelett steker du egget først og har opp i fyllet. I en frittata så stekes fyllet først og så helles egget over. Frittata kan du gjerne spise kaldt – det gjør du vanligvis ikke med en omelett. Og en frittata lages ofte for flere personer.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »