Deilig gresskarsuppe med hvitløk og kokosmelk.
En hokkaidogresskar tok følge med meg hjem i går, helt sånn tilfeldig. Ok, ikke helt tilfeldig. Den ropte på meg der den lå i grønnsaksdisken. Vel, nesten. Noe måtte ha skjedd, for den landet i handlekurven før jeg fikk tenkt meg om. Og når den først lå der og var så pen hadde jeg ikke hjerte til å legge den tilbake. Så den ble med hjem.
Min erfaring med gresskar er at de er vanskelig å skrelle. Ideen var derfor å ovnssteke den slik at jeg lett kunne skrape kjøttet fra skallet. Og når først hovedingrediensen skulle en tur innom ovnen ja, da kunne like godt resten av ingrediensene gjøre det også.
Det ble derfor en utrolig enkel suppe å lage. Grønnsakene gikk i ovnen for dermed å legges i en stor gryte sammen med litt væske. Alt ble kjørt til en glatt suppe med en stavmikser og smaksatt med litt mer krydder. Det var det hele. Så enkelt!
Prikken over i’en var brønnkarse og ristede gresskarkjerner som jeg strødde på suppen før servering, men ikke stress om ikke du har det. Suppen er fenomenal uten også.
Denne var super god. Og enkel å lage. Lagde med vanlig gresskar
Takk, nydelig også uten kokosmelk eller buljong!
Gresskar er topp, og jeg lagde en lignende suppe basert på en Jamie Oliver-oppskrift forleden. Han skrelte ikke gresskaret etter at det var ferdig bakt, men tilsatte det i suppen med skall og det hele og purerte den. Jeg gjorde likeså, og det smakte utmerket. Det er så herlig når man kan gjøre ting enda enklere.
Denne var veldig god 🙂
Jeg hadde også en rød chili, en rødløk og en bit ingefær sammen med resten av grønnsakene.e
Så bra Eli! Liker at du lager oppskriften om til din egen 🙂