Enkel ostekake på glass

enkel ostekake på glass

Vi er egentlig ikke noen store dessert mennesker, men når vi skal ha gjester er dessert på sin plass.

Forrige helg kom det gjester og det ble gulasj til middag (oppskrift på gulasj kommer også snart på bloggen) og da jeg ikke hadde mye tid å tilbringe på kjøkkenet ble det denne enkle ostekaken på glass toppet med bær.

Og med enkelt mener jeg virkelig enkelt. Kjeks blir kjørt til smuler sammen med litt nøtter og smør. Kremost blir pisket sammen med litt kremfløte og litt smakstilsetninger. Så er det bare å legge alt lagvis i glass og sette kjølig til det skal serveres. Så enkelt er det. Ingen tur innom ovnen, ingen  kompliserte teknikker – dessert på et kvarter eller mindre.

Og ja, det smakte ♥

Sjekk ut hvor enkelt det er å lage her:

Enkel ostekake på glass – 6 mellomstore glass

ingredienser
  • 100g kornmo kjeks (10 stykker) e.l.
  • 25g pistasjnøtter
  • 25g smeltet smør
  • 1 ss honning
  • 200g kremost
  • 1 ss seterrømme
  • finrevet skall av en sitron
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ca. 2 ss melis
  • 2 dl kald fløte
  • ca. 200g bær
fremgangsmåte

Enkel ostekake på glass

Ha Kornmo kjeks i en foodprocessor sammen med pistasjnøttene og kjør til du har grove smuler. Tilsett smeltet smør og honning og bland godt. Sett til side.

Pisk kremosten luftig. Tilsett rømme, sitronskall og vaniljeekstrakt og rør inn. Smak til med melis. Det kan hende du liker det søtere, tilsett mer melis i så fall. Pisk kremosten mens du heller i fløten til du har en lett og luftig blanding.

Finn frem 4 store eller 6 små porsjonsglass. Fordel halvparten av smuleblandingen i bunnen av glassene. Topp med noen bær.

Fordel kremen over bærene. Hold glasset og bank den lett mot håndflaten slik at kremen synker ned. Topp med resten av smuleblandingen og bær.

Før servering kan de gjerne drysses med litt grovhakkede pistasjnøtter og melis.

Enkel ostekake på glass

Ostekake på glass kan lages dagen i forveien, oppbevar kjølig.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »