Burritos

Burritos!

Det er tid for burritos!

Utrolig nok så har jeg ikke skrevet om burritos på bloggen før! Disse fylles med en kjøttdeigblanding, bønnesalat, ris og ost før de brettes og rulles sammen. Jeg lagde mange når jeg først var i gang, for de er kjekke å fryse. Pakk hver burrito enkeltvis inn i alufolie og legg i fryseren. Ta ut så mange du trenger om morgenen, så er det bare å varme dem i ovnen når du kommer hjem. Genialt, ikke sant?

Følger du meg på snap kunne du se hvordan de ble til. For sikkerhets skyld har jeg spart på bildene – du finner derfor steg for steg bilder midt i innlegget. Og som sagt, jeg lagde mange burritos – 6 store som kan passe til middag og 8 små som kan passe til lunsj, aftens eller et mellommåltid. Kjekt å ha hvis du har sultne ungdommer i huset!

Burritos – nok til 6 store og 8 små burritos

  • 200g fullkornsris
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 800g kjøttdeig uten salt
  • 2 pakker taco spice mix
  • olivenolje til steking
  • 1 boks (400g) røde eller svarte bønner
  • 1 boks (200g) mais
  • 2 vårløk, i skiver
  • 2 paprika, i små biter
  • 300g revet ost (bruk gjerne opp osterester)
  • 2 pakker tortillalefser

til servering

  • tacosaus
  • 1-2 avokadoer i skiver
  • rømme
  • lime
  • frisk vårløk og koriander

Kok risen.

Stek løk og hvitløk på middels varme til myk. Ha den stekte løken over i en skål. Stek kjøttdeigen i omganger over høy varme slik at den steker, ikke koker. Tilsett krydder under stekingen. Ha kjøttet over i skålen sammen med løken og bland sammen. Fortsett til all kjøttet er stekt.

Bland bønner, mais, vårløk og paprika sammen i en skål.

Varm opp tortillas ihht pakkens anvisninger.

Sånn, nå har du alt klart for å lage burritos!

Burritos!

Ta frem en stor tortilla. Legg 2 spiseskjeer med kjøttdeig,  2 ss med bønnesalat, 2 ss med ris og en liten håndfull ost på tortillaen.

burritos

Brett tre kanter inn mot midten. Brett og rull tortillaen sammen til en burrito. Legg dem i en ildfastform om de skal spises samme dag.

PA240639

Skal de fryses, pakker du dem enkeltvis i aluminiumsfolie. Husk å merke med innhold og dato.

Burritos!

Strø litt ost over burritoene i den ildfaste formen, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn – ca. 200°. Det tar 30-40 minutter å varme dem opp.

Burritos!

Ta av folien og server med tacosaus, skivet avokado, rømme og gjerne noen limebåter.

Burritos!

Oppskriften kan gjerne halveres om du ikke ønsker å lage ekstra for å lagre i fryseren, men jeg anbefaler det da når du først er i gang….♥

Kommentarer

  • Reply Aurora 4. oktober 2017

    Takk for denne fantastiske gode oppskriften!:) Andre gang jeg har laga det i dag, og nå er fryseren full.
    Har forøvrig prøvd samtlige av dine oppskifter, ønsker meg tredje boka da jeg har de to andre.
    Du inspirerer, takk igjen.

    • Reply Mat På Bordet 9. oktober 2017

      Å så hyggelig å høre Aurora – takk for fin kommentar!
      Og så håper jeg at noen kjøper deg den siste kokeboken min:)

  • Reply A 30. oktober 2016

    Nam! Dette skal prøves ut til uken.

    Må bare takke deg for mange gode og varierende oppskrifter. Jeg er student, men finner mange av oppskriftene dine både fristende og billige.

    Hilsen fast leser 🙂

    • Reply Mat På Bordet 31. oktober 2016

      Så hyggelig å høre A 🙂 Har jo ikke bevisst gått inn for å lage billige retter, men når jeg først ser etter så er det mye på bloggen en student på budsjett kan lage.

  • Reply Linn 28. oktober 2016

    Det er mer «futt» i krydderet til old el paso 🙂 føler santa m sitt er litt smakløst. Har de endret på det kanskje ?

  • Reply Eli 27. oktober 2016

    Namnam dette må jeg lage! Fullkornsris står forresten to ganger i ingredienslisten

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2016

      Hei Eli! Ja, dette må du lage 🙂 og takk for beksjed – nå står fullkornsris bare en gang…..:)

  • Reply Torunn 26. oktober 2016

    Nam! Jeg elsker tex mex! Hvor lenge kan de ligge i fryseren, tro?

    • Reply Mat På Bordet 28. oktober 2016

      hei Torunn
      Hvis du pakker de godt inn så bør de kunne holde et par måneders tid tenker jeg. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »