Burritos

Burritos!

Det er tid for burritos!

Utrolig nok så har jeg ikke skrevet om burritos på bloggen før! Når da Santa Maria tok kontakt og lurte på om jeg hadde lyst å lage en oppskrift som kunne passe til den nye, forbedrete utgaven til deres taco sauce måtte det derfor bli burritos. Disse fylles med en kjøttdeigblanding, en bønnesalat, ris og ost før den brettes og rulles sammen. Jeg lagde mange når jeg først var i gang for disse er kjekke å fryse. Pakk de enkeltvis inn i alufolie og legg de i frysen. Ta de gjerne ut om morgenen om du vet at du skal servere de til middag og legg de i ovnen når du kommer hjem. Genialt ikke sant?

Taco sauce bruker jeg til servering og her har du mange å velge mellom – fra mild til x-hot – jeg gikk for x-hot selvsagt…

Og hva som er nytt med de? Jo følgende:

Burritos!

Ikke dumt ikke sant? Best i test var de og!

Men tilbake til burritos, fulgte du meg på snap i går kunne du se hvordan de ble til. For sikkerhetsskyld så har jeg spart på bildene – du finner derfor steg for steg bilder midt i innlegget. Og som sagt, jeg lagde mange burritos – 6 store som kan passe til middag og 8 små som kan passe til lunsj, aftens eller et mellommåltid. Kjekt å ha hvis du har sultne ungdommer i huset!

Burritos – nok til 6 store og 8 små burritos

  • 200g fullkornsris
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 800g kjøttdeig uten salt
  • 2 pakker Santa Maria taco spice mix*
  • olivenolje til steking
  • en boks à 400g røde eller svarte bønner
  • en boks à 200g mais
  • 2 vårløk, i skiver
  • 2 paprika i små ruter
  • 300g revet ost (bruk gjerne opp osterester)
  • 2 pakker Santa Maria tortilla

til servering

*Santa Maria taco spice mix har også fått en overhaling og er nå uten matrodexine. Når den er blandet ut med kjøttdeigen inneholder kjøttet 30% mindre salt og 50% mindre sukker.

Kok risen.

Stek løk og hvitløk på middelsvarme til myk. Ha den stekte løken over i en skål. Stek kjøttdeigen i omganger over høy varme slik at den steker, ikke koker. Tilsett krydder under stekingen. Ha kjøttet over i skålen sammen med løken og bland sammen. Fortsett til all kjøttet er stekt.

Bland bønner, mais, vårløk og paprika sammen i en skål.

Varm opp tortillas ihht pakkens anvisninger.

Sånn, nå har du alt klart for å lage burritos!

Burritos!

Ta frem en stor tortilla. Legg 2 spiseskjeer med kjøttdeig,  2 ss med bønnesalat, 2 ss med ris og en liten håndfull ost på tortilla’en.

burritos

Brett tre kanter inn mot midten. Brett og rull tortilla’en sammen til en burrito. Legg de i en ildfastform om de skal spise samme dag.

PA240639

Skal du fryses pakker du de enkeltvis i aluminiumsfolie slik at du kan legge de i frysen. Husk å merke de med innhold og dato.

Burritos!

Strø litt ost over burritosene i den ildfasteformen, dekk formen med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn – ca. 200°. Det tar 30-40 minutter å varme de opp.

Burritos!

Ta av folien og server med taco sauce, skivede avokado, rømme og gjerne noen lime båter.

Burritos!

Oppskriften kan gjerne halveres om du ikke ønsker å lage ekstra for å lagre i frysen men, jeg anbefaler det da når du først er i gang….♥

Kommentarer

  1. Reply A 30. oktober 2016

    Nam! Dette skal prøves ut til uken.

    Må bare takke deg for mange gode og varierende oppskrifter. Jeg er student, men finner mange av oppskriftene dine både fristende og billige.

    Hilsen fast leser 🙂

    • Reply Mat På Bordet 31. oktober 2016

      Så hyggelig å høre A 🙂 Har jo ikke bevisst gått inn for å lage billige retter, men når jeg først ser etter så er det mye på bloggen en student på budsjett kan lage.

  2. Reply Linn 28. oktober 2016

    Det er mer «futt» i krydderet til old el paso 🙂 føler santa m sitt er litt smakløst. Har de endret på det kanskje ?

  3. Reply Eli 27. oktober 2016

    Namnam dette må jeg lage! Fullkornsris står forresten to ganger i ingredienslisten

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2016

      Hei Eli! Ja, dette må du lage 🙂 og takk for beksjed – nå står fullkornsris bare en gang…..:)

  4. Reply Torunn 26. oktober 2016

    Nam! Jeg elsker tex mex! Hvor lenge kan de ligge i fryseren, tro?

    • Reply Mat På Bordet 28. oktober 2016

      hei Torunn
      Hvis du pakker de godt inn så bør de kunne holde et par måneders tid tenker jeg. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »