Potetsuppe med pølse – eller Kartoffelsuppe som jeg kjenner det – er enda en barndomsminne som dukket opp igjen etter å ha chattet med min mor. Hun vant faktisk en konkurranse utlyst av KK for ørten år siden med sin oppskrift på Kartoffelsuppe. Den oppskriften har jeg ikke fått tak i enda, men husker jeg riktig så smakte den ikke så veldig mye annerledes enn den jeg har laget her.
Dette er en klassisk men lettvint suppe. Om du vil ha pølse i er helt opp til deg, du kan gjerne kjøre en vegetarvariant ved å sløyfe den. Hva slags pølse du bruker er også helt opp til deg – bruk den du liker best. Middagspølse er supert å bruke, en bratwurst er også godt. Vil du ha det litt spicy kan du bruke en chorizo pølse (vær obs på at du kanskje får en litt annen farge på suppen). Er du ikke glad i pølse men vil ha litt kjøtt i likevel kan du bruke bacon.
Hvordan tror du det vil være å lage den med scampi? For lite smak
Hmmm, det ser jeg ikke helt for meg – sånn smaksmessig altså.
Bruk gjerne noe salt – bacon for eksempel.
hilsen
ina
Kan man utelate selleri? Jeg liker det ikke, og får tydeligvis ikke til å like det heller.. Ellers ser den kjempegod ut!
Mamma brukte å lage det vi kaller kjøttsuppe, men som strengt tatt er grønnsakssuppe med pølse i. Veldig godt!
Hei Linda Marie
Ja, ikke noe problem å sløyfe selleri – suppen blir veldig god da og.
Koselig å høre at din mor lagde lignende suppe 🙂