Vidunderlige snurrer med høstkrydder

Vidunderlige snurrer med høstkrydder

Det er høst. Nesten vinter egentlig for i dag ventes det snø. Litt tidlig synes nå jeg, vi har ikke engang rukket å rake løvet. Og trærne, ja det er enda mer synd på de, de har ikke rukket engang å kvitte seg med løvet de. Ja, ja, det blir en blanding av sesonger med snø i blandet løv en liten stund fremover inntil vinteren skjerper seg litt og lar høsten gjør seg ferdig.

Men uansett, det er sesongen for bakst. Og du som vi skal bake! Både søtt og salt, kaker, boller, cookies, brød, ja, alt mulig. Og i desember, så kommer julebaksten. Men, som sagt, vi lar høsten gjør seg ferdig før vi begynner med neste sesong.

Disse snurrene er krydret med det amerikanere kjenner som pumpkin pie spice. En blanding av krydder som brukes i den berømmelige gresskarpaien som tradisjonstro serveres ved Thanksgiving. Jeg har fortsatt til gode å smake en gresskarpai jeg liker, men krydderne er det ingenting å utsette på. Det beste av alt, de kan brukes til annet enn gresskarpai også!

Skal du ha en kaffe i USA på denne tiden vedder jeg på at du finner er pumpkin spice latte på menyen. Bland de i en kopp varm kakao, bland de med epler og bak en deilig krydret eplekake, lag gulrotkake med de, osv. osv. Her er det uendelige muligheter.

Men nå skal vi lage snurrer så kan du bruke resten av krydderblandingen på det du måtte ønske.

Vidunderlige snurrer med høstkrydder – 10 store snurrer

deig

  • 600g hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 ss sukker
  • 1/2 ts grov havsalt
  • 2 dl kulturmelk eller helmelk
  • 2 egg
  • 200g kaldt smør

fyll

  • 2 ts malt ingefær
  • 3 ss kanel
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 3 ss brun sukker

Ovn temp 200°

Lag deigen. Deigen lages best med kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha alle ingrediensene i bollen og sett maskinen i gang. Høvl (med en ostehøvel) smøret opp i deigen mens maskinen går. La maskinen elte deigen ca. 5 minutter på sakte fart, skru så opp farten og elt en 5 minutter til. Når deigen er glatt og smidig er den klar for heving.

Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve i 60-90 minutter.

Lag fyllet. Bland ingefær, kanel, muskat, allehånde og nellik i en skål. Ta en spiseskje av krydderblandingen og bland med sukkeret. Resten av krydder blandingen kan du oppbevare i et glass og bruke til andre ting.

Hell deigen ut på en lett melet flate. Rull den ut til en firkant, ca. 30x50cm. Strø krydder/sukkerblandingen jevnt utover deigen og rull den sammen til en pølse.

Skjær pølsen i 10 like store stykker.

Bruk en pinne eller noe annet rundt for å presse ned i midten – se bildet under

Vidunderlige snurrer med høstkrydder

Sett snurrene på en bakeplate, dekk de til og la de etterheve 30-40 minutter.

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til gyldne. La de avkjøle på rist.

Rør sammen en melisglasur (melis +vann) og drypp over snurrene eller dryss melis på toppen. Alternativt kan du gjøre som meg og gjøre begge deler.

Snurrene smaker aller best samme dag som de er stekt, men holder seg godt en dag eller to.

Snurrene kan også fryse. Frys de uten glasur og ha glasur på de når de er tint og klar for servering.

Vidunderlige snurrer med høstkrydder

Så avslutter jeg med et siste bilde i håp om du blir fristet til å lage disse selv♥

Vidunderlige snurrer med høstkrydder

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »