Har du noen gang lurt på hvordan det ville blitt om du istedenfor å lage flere små kanelboller lagde en stor en?
Vel, det gjorde jeg, og her er resultatet! Jeg kaller det for en kanelbollekake.
Nå er det ikke noe i veien for å bruke oppskriften og lage ‘vanlige’ kanelboller, det kan jo til og med være litt mer praktisk. Men, om du skulle ha lyst å servere en kake, ja, da lager du denne kanelbollekaken. Med marsipanfyll, for det er ekstra digg♥
Kanelbollekake med marsipanfyll – en kake eller 12 kanelboller
ingredienser
500g hvetemel
50g sukker
1/2 pose tørrgjær
1 egg
2.5 dl melk
50g smør
Fyll
200g marsipan
100g myk smør
2ss brun sukker
1 ts kanel
fremgangsmåte
Ovn temp 200°
Bland hvetemel. sukker og tørrgjær sammen. Tilsett egg og melk og sett kjøkkenmaskinen i gang. Tilsett smør i tynne skiver (jeg bruker ostehøvel) til deigen mens den eltes. Elt i 10-15 minutter til deigen er glatt og smidig. Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve 60-90 minutter.
Lag fyllet. Ha marsipan og smør i en liten food processor og kjør til blandet. Du vil ha en smørbar masse.
Rull deigen ut til en firkant på ca. 30x50cm. Smør marsipanmassen jevnt utover og strø sukker og kanel over det hele. Press fyllet lett ned i deigen.
Om du skal lage kanelboller ruller du deigen sammen til en pølse og skjærer den i 10-12 like tykke skiver. Sett skivene på en bakebrett dekket med bakepapir, dekk de til og la de heve 30-40minutter. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. La de avkjøle på rist.
Skal du lage kanelbollekake skjærer du en 2cm tykk stripe men en pizzakniv for eksempel. Rull den sammen til en spiral og sett den i midten av en kakeform som du har smurt og kledd med bakepapir. (Jeg brukte en kakeform med 20cm diam). Skjær av flere remser og fortsett på spiralen der du slapp.
Det kan bli litt grisete og ujevnt, men det gjør ingenting. Press deigen lett ned i formen til slutt, dekk den til og la den etterheve på et lunt sted 30-40 minutter.
Sett kanelbollekaken i forvarmet ovn og stek i 30-35 minutter til den er gyllen. La kaken avkjøle i formen en 10 minutters tid, ta den så ut og la den avkjøle på rist.
Når kaken er helt avkjølt blander du melis og vann til en tykk glasur og strør utover.
Hei! Denne skulle eg gjerne lagd. Men lurer berre på om det går an å bruke mindre gjær, slik som i brødoppskriftene, og så heva deigen på benken istadenfor i kjøleskapet
Hei Ingunn
Om dy har lyst å bake eltefritt kan du gjerne bruke en av oppskriftene på eltefrie boller som du finner på bloggen (eller i boken min Eltefri Bakst).
Så kan du lage fyllet og følge fremgangsmåten ellers i denne oppskriften 🙂
hilsen
ina
Hei! Denne skulle eg gjerne lagd. Men lurer berre på om det går an å bruke mindre gjær, slik som i brødoppskriftene, og så heva deigen på benken istadenfor i kjøleskapet
Hei Ingunn
Om dy har lyst å bake eltefritt kan du gjerne bruke en av oppskriftene på eltefrie boller som du finner på bloggen (eller i boken min Eltefri Bakst).
Så kan du lage fyllet og følge fremgangsmåten ellers i denne oppskriften 🙂
hilsen
ina
Ser helt nydelig ut!
Takk June!
Synes selv at det var kjemepgodt, men så er jeg superglad i både marsipan og boller 🙂