Kanelbollekake med marsipanfyll

Kanelbollekake med marsipanfyll

Har du noen gang lurt på hvordan det ville blitt om du istedenfor å lage flere små kanelboller lagde en stor en?

Vel, det gjorde jeg, og her er resultatet! Jeg kaller det for en kanelbollekake.

Nå er det ikke noe i veien for å bruke oppskriften og lage ‘vanlige’ kanelboller, det kan jo til og med være litt mer praktisk. Men, om du skulle ha lyst å servere en kake, ja, da lager du denne kanelbollekaken. Med marsipanfyll, for det er ekstra digg♥

Kanelbollekake med marsipanfyll

Kanelbollekake med marsipanfyll – en kake eller 12 kanelboller

ingredienser
  • 500g hvetemel
  • 50g sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 egg
  • 2.5 dl melk
  • 50g smør
Fyll
  • 200g marsipan
  • 100g myk smør
  • 2ss brun sukker
  • 1 ts kanel
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Bland hvetemel. sukker og tørrgjær sammen. Tilsett egg og melk og sett kjøkkenmaskinen i gang. Tilsett smør i tynne skiver (jeg bruker ostehøvel) til deigen mens den eltes. Elt i 10-15 minutter til deigen er glatt og smidig. Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve 60-90 minutter.

Lag fyllet. Ha marsipan og smør i en liten food processor og kjør til blandet. Du vil ha en smørbar masse.

Rull deigen ut til en firkant på ca. 30x50cm. Smør marsipanmassen jevnt utover og strø sukker og kanel over det hele. Press fyllet lett ned i deigen.

Om du skal lage kanelboller ruller du deigen sammen til en pølse og skjærer den i 10-12 like tykke skiver. Sett skivene på en bakebrett dekket med bakepapir, dekk de til og la de heve 30-40minutter. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. La de avkjøle på rist.

Skal du lage kanelbollekake skjærer du en 2cm tykk stripe men en pizzakniv for eksempel. Rull den sammen til en spiral og sett den i midten av en kakeform som du har smurt og kledd med bakepapir. (Jeg brukte en kakeform med 20cm diam). Skjær av flere remser og fortsett på spiralen der du slapp.

Det kan bli litt grisete og ujevnt, men det gjør ingenting. Press deigen lett ned i formen til slutt, dekk den til og la den etterheve på et lunt sted 30-40 minutter.

Sett kanelbollekaken i forvarmet ovn og stek i 30-35 minutter til den er gyllen. La kaken avkjøle i formen en 10 minutters tid, ta den så ut og la den avkjøle på rist.

Når kaken er helt avkjølt blander du melis og vann til en tykk glasur og strør utover.

Kanelbollekake med marsipanfyll

Gled deg til å smake – den er kanongod! ♥

Kommentarer

  • Reply Ingunn Fosse 2. februar 2022

    Hei! Denne skulle eg gjerne lagd. Men lurer berre på om det går an å bruke mindre gjær, slik som i brødoppskriftene, og så heva deigen på benken istadenfor i kjøleskapet

    • Reply Mat På Bordet 14. mars 2022

      Hei Ingunn
      Om dy har lyst å bake eltefritt kan du gjerne bruke en av oppskriftene på eltefrie boller som du finner på bloggen (eller i boken min Eltefri Bakst).
      Så kan du lage fyllet og følge fremgangsmåten ellers i denne oppskriften 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply June 12. november 2016

    Ser helt nydelig ut!

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      Takk June!
      Synes selv at det var kjemepgodt, men så er jeg superglad i både marsipan og boller 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »