ANNONSE

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

 

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

Her får du en superdigg oppskrift på pizza!

Jeg vet ikke helt hva jeg likte best ved pizzaen egentlig. Hvit sausen er definitivt ett pluss, men det er også kombinasjonen biff, paprika og sopp. Er du ikke glad i sopp kan du selvsagt sløyfe det, men prøv det. Det er godt!

Hadde jeg hatt ruccola tilgjengelig hadde jeg pyntet med noen blader når den var ferdigstekt, tenker det hadde vært godt.

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

Pizza med biff og paprika (og hvit saus) – lager 2 mellomstore  runde pizzaer

Pizzadeig

  • 300g hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • ca. 2dl lunkent vann

Topping

  • ca. 250g biffstrimler
  • 1 løk i skiver
  • 1 grønn paprika i strimler
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 3.4 sopp, i skiver
  • olivenolje til steking
  • 1/2 beger crème fraîche
  • 1 ss olivenolje
  • 10g revet parmesan
  • 1/4 ts hvitløkskrydder – jeg bruker denne
  • salt, pepper
  • 200g mozzarella

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Lager du deigen for hånd røres de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett vannet og rør deigen sammen. Hell den så over på en melet benkeplate og elt for hånd til du har en glatt smidig deig. Dekk deigen til og la den heve.

Gjør klar toppingen mens deigen hever.

Krydre biff strimlene med salt og pepper og stek i litt olivenolje. Stek gjerne i 2 omganger slik at du ikke overfyller stekepannen. Løft kjøttet over på en tallerken etterhvert som det blir ferdig. Husk at kjøttet stekes videre i ovnen, den trenger altså ikke å være gjennomstekt nå.

Ha løken i den varme pannen og stek hardt slik at løken får litt farge. Løft den over på en tallerken. Stek paprika på høy varme, la den også gjerne få litt farge, og løft den over på en tallerken når den er ferdig.

Skru ned varmen og stek sopp og hvitløk til soppen er myk.

Lag sausen. Bland crème fraîche med olivenolje og  parmesan og smak til med hvitløkskrydder, salt og pepper.

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

Del deigen i to og form den til to runde pizzaer. Fordel sausen over begge pizzaene og strø kjøtt, løk, paprika og sopp over det igjen. Topp med revet mozzarella.

Sett pizzaen (en om gangen) i forvarmet ovn på oppvarmet pizzasten eller plate og stek i 5-6 minutter til osten bobler og har fått litt farge.

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

Kvern litt pepper eller chiliflak over pizzaen før servering.

Pizza med biff og paprika (og hvit saus)

Spis mens varmt og husk å sette den andre pizzaen i ovnen… ♥

Kommentarer

  1. Reply Guri 18. februar 2017

    Fantastisk pizza, dette er favoritten her hjemme nå

    • Reply Mat På Bordet 19. februar 2017

      Så gøy å høre Guri 🙂

  2. Reply Sarah 14. november 2016

    Nam! Dette så veldig godt ut 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. november 2016

      Så bra Sarah! Den var veldig god så det er bare å sette i gang og lage den selv!

  3. Reply June 12. november 2016

    Hvit pizza er fantastisk. Jeg har vanligvis skinke, sopp, mais og noen klatter med pesto på min, men dette så også veeeldig godt ut!

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2016

      Takk June!
      ja, det finnes uendelig mange (gode) varianter på pizza gitt….. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »