Jeg vet ikke helt hva jeg likte best ved pizzaen egentlig. Hvit sausen er definitivt ett pluss, men det er også kombinasjonen biff, paprika og sopp. Er du ikke glad i sopp kan du selvsagt sløyfe det, men prøv det. Det er godt!
Hadde jeg hatt ruccola tilgjengelig hadde jeg pyntet med noen blader når den var ferdigstekt, tenker det hadde vært godt.
Pizza med biff og paprika (og hvit saus) – lager 2 mellomstore runde pizzaer
ingredienser
Pizzadeig
300g hvetemel
1ts salt
1ts tørrgjær
ca. 2dl lunkent vann
Topping
ca. 250g biffstrimler
1 løk i skiver
1 grønn paprika i strimler
1 hvitløksfedd, finhakket
3-4 sopp, i skiver
olivenolje til steking
1/2 beger crème fraîche
1 ss olivenolje
10g revet parmesan
1/4 ts hvitløkskrydder
salt, pepper
200g mozzarella
fremgangsmåte
Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.
Bland hvetemel med salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
Lager du deigen for hånd røres de tørre ingrediensene sammen i en skål. Tilsett vannet og rør deigen sammen. Hell den så over på en melet benkeplate og elt for hånd til du har en glatt smidig deig. Dekk deigen til og la den heve.
Gjør klar toppingen mens deigen hever.
Krydre biff strimlene med salt og pepper og stek i litt olivenolje. Stek gjerne i 2 omganger slik at du ikke overfyller stekepannen. Løft kjøttet over på en tallerken etterhvert som det blir ferdig. Husk at kjøttet stekes videre i ovnen, den trenger altså ikke å være gjennomstekt nå.
Ha løken i den varme pannen og stek hardt slik at løken får litt farge. Løft den over på en tallerken. Stek paprika på høy varme, la den også gjerne få litt farge, og løft den over på en tallerken når den er ferdig.
Skru ned varmen og stek sopp og hvitløk til soppen er myk.
Lag sausen. Bland crème fraîche med olivenolje og parmesan og smak til med hvitløkskrydder, salt og pepper.
Del deigen i to og form den til to runde pizzaer. Fordel sausen over begge pizzaene og strø kjøtt, løk, paprika og sopp over det igjen. Topp med revet mozzarella.
Sett pizzaen (en om gangen) i forvarmet ovn på oppvarmet pizzasten eller plate og stek i 5-6 minutter til osten bobler og har fått litt farge.
Kvern litt pepper eller chiliflak over pizzaen før servering.
Spis mens varmt og husk å sette den andre pizzaen i ovnen… ♥
Fantastisk god pizza
Takk – hyggelig at du synes det!
ina:)
Fantastisk pizza, dette er favoritten her hjemme nå
Så gøy å høre Guri 🙂
Nam! Dette så veldig godt ut 🙂
Så bra Sarah! Den var veldig god så det er bare å sette i gang og lage den selv!
Hvit pizza er fantastisk. Jeg har vanligvis skinke, sopp, mais og noen klatter med pesto på min, men dette så også veeeldig godt ut!
Takk June!
ja, det finnes uendelig mange (gode) varianter på pizza gitt….. 🙂