Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

Dette er mer en fremgangsmåte enn en oppskrift, men er ikke det kjekt da? At det faktisk går an å lage noe så lekkert uten at det må være så komplisert altså…

Det eneste du skal passe litt på er måten du smelter sjokoladen på. Hobbykokken har skrevet et flott innlegg om det, du kan lese det her. Så kan du velge selv hvilket metode du vil gå for (jeg går for vannbadmetoden….)

Dette er også noe du enkelt kan involvere barna i – de elsker å pynte! Sett pynten frem i skåler og la de selv bestemme hvordan sjokoladekonfekten skal pyntes. Barna kan da gi det videre i gave til familie og venner – litt hjemmelaget godteri faller alltid i smak.

Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

ingredienser
  • mørk, lys eller hvit sjokolade
  • nøtter (hasselnøtter, mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter, cashewnøtter, osv.)
  • tørket frukt (aprikos, rosiner, dadler, blåbær, osv)
  • frø (sesamfrø, chiafrø, osv)
  • kandisert frukt
  • spiselige blomster
  • kokosflak eller kokosmasse
  • kakaonibs
  • osv, osv
fremgangsmåte

Bruker du store nøtter kan de gjerne grovhakkes til litt mindre biter. Det samme gjelder for tørket frukt – skjær de gjerne opp i mindre biter om de er store.

Smelt sjokoladen.

Dekk et brett med bakepapir og bruk en skje til å lage sjokoladepletter. Jeg liker å lage 4-5 pletter og pynte de før jeg lager flere.

Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

Pynt som du vil. Tenk gjerne på hva som vil smake godt sammen, men også på utseendet.

Jeg fant litt spiselig sølvpulver i skapet som jeg drysset over til slutt.

La sjokoladekonfekten stivne før du løfter de av papiret.

Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

Oppbevar sjokoladekonfekten i tett kakeboks eller pakk de inn i små konfektesker eller cellofanposer om du har lyst å gi de vekk som gaver.

Enkel sjokoladekonfekt med tørket frukt og nøtter

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »