Spicy biff med paprika

spicy biff med paprika

Jeg elsker lettvinte løsninger – særlig når de smaker godt i tillegg!

Spicy biff med paprika oppfyller begge krav. Biff og paprika stekes i en panne hver for seg, og blandes så sammen med en saus som du har mikset sammen. Det hele varmes opp, smakes litt til og middagen er klar. Setter du over ris før du begynner med retten har du det også klart.

Spicy biff med paprika – 4-6 porsjoner

  • 500g biffstrimler
  • 1 rød paprika i skiver
  • 1 gul paprika i skiver
  • 1 grønn paprika i skiver
  • 1 løk tykke skiver
  • 3  hvitløksfedd i tynne skiver
  • 3 ss ketsjup
  • 6 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 4 ts sweet chilisaus
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt, pepper og olje til steking

Sett over ris slik at dette er klar for servering samtidig med kjøttet.

Bland ketsjup, hoisinsaus, soyasaus, sweet chilisaus, chiliflak og eddik sammen i en skål. Smak gjerne. Om det vil ha mer av det ene eller det andre er det bare å røre inn.

Varm opp en stor stekepanne eller wok, ha i litt olje og stek kjøttet i omganger. Kjøttet kan gjerne få litt stekeskorpe og trenger ikke å være gjennomstekt. Krydre kjøttet med litt salt og pepper mens den steker.

Legg kjøttet over på en tallerken etterhvert som det blir ferdig. Ha opp i paprika og løk og stek hardt (over høy varme). Når løken begynner å mykne noe har du opp i hvitløken og slår ned varmen. Hell opp i sausen som du har blandet sammen og la det hele få et oppkok.

Ha opp i kjøttet og la det småkoke et par minutter til, gjerne under lokk.

Server med risen som nå burde være klar den og.

spicy biff med paprika

Yum, yum middag på en halvtime ♥

 

Kommentarer

  1. Reply Mona 6. august 2017

    Dette smakte veldig godt. Takk for mye inspirasjon og fantastiske oppskrifter .

    • Reply Mat På Bordet 7. august 2017

      Så hyggelig å høre at det smakte Mona 🙂

  2. Reply Hanne 21. november 2016

    Det ser og høres veldig godt ut, blir inspirert

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Så bra Hanne!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »