Jeg elsker lettvinte løsninger – særlig når de smaker godt i tillegg!
Spicy biff med paprika oppfyller begge krav. Biff og paprika stekes i en panne hver for seg, og blandes så sammen med en saus som du har mikset sammen. Det hele varmes opp, smakes litt til og middagen er klar. Setter du over ris før du begynner med retten har du det også klart.
Spicy biff med paprika – 4-6 porsjoner
ingredienser
500g biffstrimler
1 rød paprika i skiver
1 gul paprika i skiver
1 grønn paprika i skiver
1 løk tykke skiver
3 hvitløksfedd i tynne skiver
3 ss ketsjup
6 ss hoisinsaus
1 ss soyasaus
4 ts sweet chilisaus
1 ts chiliflak
1 ss eplesider- eller hvitvinseddik
salt, pepper og olje til steking
fremgangsmåte
Sett over ris slik at dette er klar for servering samtidig med kjøttet.
Bland ketsjup, hoisinsaus, soyasaus, sweet chilisaus, chiliflak og eddik sammen i en skål. Smak gjerne. Om det vil ha mer av det ene eller det andre er det bare å røre inn.
Varm opp en stor stekepanne eller wok, ha i litt olje og stek kjøttet i omganger. Kjøttet kan gjerne få litt stekeskorpe og trenger ikke å være gjennomstekt. Krydre kjøttet med litt salt og pepper mens den steker.
Legg kjøttet over på en tallerken etterhvert som det blir ferdig. Ha opp i paprika og løk og stek hardt (over høy varme). Når løken begynner å mykne noe har du opp i hvitløken og slår ned varmen. Hell opp i sausen som du har blandet sammen og la det hele få et oppkok.
Ha opp i kjøttet og la det småkoke et par minutter til, gjerne under lokk.
Hei Anita
Det var en vurdering jeg tok når jeg lagde ny side og jeg bestemte meg da for å ikke lage en utskriftsvennlig versjon.
Litt med tanke på at det var kanskje unødvendig bruk av papir, men også med tanke på at mobilversjonen var blitt så brukervennlig.
Drar du oppskriften opp på mobilen får du ingredienslisten der.
Men ja, skjønner at det ikke er helt det samme….
hilsen
ina
Anbefaler denne retten. Laget hoisinsaus frå bunnen av siden eg må ha den glutenfri.
Beste oppskrift på bloggen. Knallgodt
Hei! Denne vil jeg prøve! Hva type biff bruker du?
Hei Malin
Jeg bruker ytrefilet eller entrecôte.
ina 🙂
Denne er også god i wraps med litt rømme.
Denne er så knall god. Kost oss med denne i kveld. Veldig enkel å lage men så smaksrik og god
Herlig – det var hyggelig å høre Ann-Christin!
ina 🙂
Heisann
Hadde vært knall om det hadde vært en knapp for skriv ut.
Er så lettvint å skrive ut når jeg er på jobb (hysj) og sitter med middagstanker.
Da hadde jeg fått handleliste og oppskrift på 1-2-3.
Hei Anita
Det var en vurdering jeg tok når jeg lagde ny side og jeg bestemte meg da for å ikke lage en utskriftsvennlig versjon.
Litt med tanke på at det var kanskje unødvendig bruk av papir, men også med tanke på at mobilversjonen var blitt så brukervennlig.
Drar du oppskriften opp på mobilen får du ingredienslisten der.
Men ja, skjønner at det ikke er helt det samme….
hilsen
ina
Dette smakte veldig godt. Takk for mye inspirasjon og fantastiske oppskrifter .
Så hyggelig å høre at det smakte Mona 🙂
Det ser og høres veldig godt ut, blir inspirert
Så bra Hanne!