ANNONSE

Litt spicy nudler med kylling og grønt

Litt spicy nudler med kylling og grønt

Har du lagt merke til at jeg har litt dilla på middag i en skål? Vel, nå har jeg sagt det, så nå vet du det i hvertfall.

Jeg er også glad i middager som er kjappe å lage og som har en viss fleksibilitet. Med fleksibilitet mener jeg at det ikke er livsviktig å ha nøyaktig samme ingredienser eller mengder som angitt i oppskriften. Har du mer eller mindre av det ene eller det andre er det bare å  kjøre på og bruke det du har.

Har du ikke alle ingrediensene kan du improvisere der og. Se hva du har i grønnsaksskuffen og bruk gjerne opp det du har. Har du ikke nudler kan du koke ris. Har du ikke kylling kan du enten bruke noe annet – biffstrimler, kalkun, reker, osv. eller kjøre en vegetar variant som denne for eksempel. Poenget mitt er at du ikke skal la deg stoppe fordi du ikke har alt som står i oppskriften.

Og siden jeg har lovet min datter, som nå er student, å poste oppskrifter som studenter kan bruke med tanke på tidsforbruk og budsjett, så vil jeg bare nevne at denne oppskriften legges under ‘studentmat’ kategorien. Når det er sagt så er oppskriften fullt brukbar for alle som har en travel hverdag og som også tenker budsjett.

Ps. jeg lagde denne retten på snap for en liten stund siden, screenshots fra storyen finner du nederst i innlegget.

Litt spicy nudler med kylling og grønt

Litt spicy nudler med kylling og grønt – 2 – 3 personer

  • ca. 400g kyllingfilet – bryst eller lår, i terninger
  • ca. 200g eggnudler
  • 2 løk, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, skivet
  • 100ml soysaaus
  • 3 ss honning
  • 1 ss chilisaus (sriracha eller lignenede)
  • saften av 1 lime
  • en god håndfull sukkererter delt på langs
  • ca. 100g grønnkål, vasket, renset, i strimler

til servering

  • 1 vårløk i fine skiver
  • grovhakkede peanøtter
  • frisk koriander

 

Litt spicy nudler med kylling og grønt

Kok opp vann til nudler og varm opp en stekepanne. Ha litt olje i stekepannen og stek kyllingen over sterk varme – den kan gjerne få litt stekeskorpe.

Kok nudler etter pakkens anvisninger.

Ha løk opp i stekepannen med kyllingene og stek videre til løken begynner å bli litt myk. Ha opp i hvitløken.

Bland soyasaus med honning, chilisaus og limesaft. Hell opp i stekepannen og la kyllingen og grønnsakene småkoke litt i sausen.

Ha opp i sukkererter og grønnkål og bland godt. Alt ettersom hvordan du liker grønnsakene dine kan du la dette småkoke 2-5 minutter til. Jeg bruker 2 minutter da jeg liker grønnsakene mine ‘crispy’. Om du synes det er litt tynt med saus kan du spe på med litt av kokevannet fra nudlene.

Bland kyllingen med de ferdigkokte nudlene og server i skåler.

Pynt med vårløk, nøtter og koriander. Server gjerne med soyasaus og chilisaus på si.

Og her er snapstoryen – eller skritt for skritt bilder om du vil.
PicMonkey Collage

Håper det smaker!

Kommentarer

  1. Reply Linn 24. november 2016

    Du er så flink 🙂

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Takk Linn <3

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »