ANNONSE

Gryterett med kylling og chorizo

Kylling og chorizo gryte

Jeg hadde litt chorizo til overs, og slik havnet den i denne kyllingretten. Ja, for chorizo kan jammen brukes til mangt!

Har du prøvd å sprøsteke den og ha den over stekt torsk for eksempel? Eller har du hatt den opp i din chili con carne? Det er kjempegodt! Men, her altså gikk den i kyllinggryta. Og ja, dette er en såkalt ‘alt i en gryte’ rett for det er nettopp det som skjer. Alt lages i en gryte.

Nå skal det sies at noe stekes og løftes ut for så å settes tilbake igjen, så ha en tallerken eller fat klar ved siden av.

Alt ettersom hva slags chorizo du bruker må du tilpasse krydderet i gryteretten . En spicy chorizo vil kreve mindre krydder, en mild chorizo mer. Smak deg frem altså!

Kylling og chorizo gryte

Gryterett med kylling og chorizo – 4-6 personer

  • ca. 1.5 kg kyllinglår
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • olje til steking
  • ca. 100g chorizo, grovhakket
  • 2 løk, i terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 paprika i terninger (gjerne paprika i forskjellige farger)
  • 1 boks hakkede- eller cherrytomater
  • 300ml kyllingkraft eller buljong

Ovn temp. 200°

Brett kyllinglårene til de knekker og del lårstykket i leddet. Krydre lårstykkene med paprika, oregano, salt og nykvernet pepper.

Varm opp en stor gryte, den kan gjerne ha litt lav kant. Varm opp litt olivenolje og stek kyllingen i omganger. Målet er å få gyldenbrun skorpe på kyllingen. Sett kyllingen over på et fat etterhvert som den blir ferdig. Obs. kyllingen skal ikke gjennomstekes på dette tidspunktet, kun få litt farge.

Når kyllingen er ferdigstekt stekes chorizoen. Ha opp i løken og stek videre noen minutter. Ha paprika og hvitløk opp i gryta og stek videre noen minutter.

Ha tomater og kraft/buljong i gryta og la det koke opp.

Plasser kyllingen tilbake i gryta og sett det hele i forvarmet ovn. Retten kan også gjøres ferdig på komfyren men da under lokk. Gjør du det får du ikke like sprø skinn på kyllingen.

Stek til kyllingen er gjennomstekt. Tiden vil variere alt ettersom hvor store kyllingstykker du har men beregn 15-25 minutter. Smak og ha opp i litt mer salt eller pepper om ønsket.

Kylling og chorizo gryte

Pynt gjerne med frisk urter og server med ris eller poteter.  Håper det smaker!

Kommentarer

  1. Reply Nina 23. februar 2017

    Hei,
    Har du prøvd å lage dette med kyllingfileter istede? Noen anbefalinger om jeg lager med filet?

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Hei Nina!

      Beklager sent svar. Bloggen har akkurat fått en ‘makeover’ og noen kommentarer har ligget skjult inntil nå.

      Jeg har ikke prøvd med kyllingfilet men det bør funke helt fint. Kylling på ben er dog mer saftig….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »