ANNONSE

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

 

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Det er 1. desember og startskuddet for mang en julekalender. Julekalender blir det på bloggen her og, men ingen premier…

Men, fortvil ikke, istedenfor premier får du oppskrifter – en ny juleoppskrift hver dag!!! Nå har jeg ikke laget alle 24 oppskriftene enda men tenker at jeg holder meg hovedsakelig til julebakst. Kanskje det blir litt julegodt innimellom eller en julegaveidé, som du selvsagt skal kunne lage på kjøkkenet. Har du innspill, eller ønsker du deg en spesiell oppskrift er det bare å legge igjen en kommentar.

I dag starter vi julekalenderen med biscotti. For det første er det godt, og for det andre så har de god holdbarhet. Ikke at holdbarheten skulle være noe problem, for biscottien kommer til å gå unna, det kan jeg love deg.

Og siden det er jul er det røde og grønne innslag som gjelder. Da må det selvsagt bli biscotti med tranebær og pistasjnøtter. Har du lyst å gjøre litt ekstra stas på de kan de dyppes i sjokolade (hvit eller mørk) når de er ferdigstekt og avkjølt, jeg synes de er best uten sjokolade….

Hele Julekalenderen 2016 kan du se her.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter – ca. 25 biscotti

  • 150g myk smør eller margarin
  • 150g sukker
  • 2 egg
  • 1ss finrevet sitronskall
  • 1.5ts vaniljeekstrakt
  • 400g hvetemel
  • 1.5ts bakepulver
  • 150g tørkede tranebær
  • 150g pistasjnøtter

Ovn temp 180°

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen. Rør inn sitronskall og vaniljeekstrakt.

Bland hvetemel med bakepulver og rør inn i deigen. Ha i tranebær og pistasjnøtter til slutt.

Form deigen til et langt avlangt ‘brød’ på et bakebrett som er kledd med bakepapir. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter. Biscottien skal ha fått litt farge og oppleves som gjennomstekt.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

La biscottien avkjøle en 10 minutters tid og skjær den så i skiver. Legg skivene flatt på bakebrettet og sett tilbake i ovnen. Stek i 5-7 minutter, ta de ut av ovnen, snu de og sett tilbake i ovnen. Stek 5-7 minutter til – biscottien skal være helt tørre.

La biscottien avkjøle på rist.

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter

Oppbevar biscotti i tett kakeboks – de holder i evigheter ♥

Kommentarer

  1. Reply Pepperkakebiscotti - Mat Pa Bordet 28. november 2017

    […] Biscotti med tranebær og pistasjnøtter er en juleklassiker allerede med sine røde og grønne innslag, men i år har jeg laget en  ny variant som jeg har stor tro på.  Pepperkakebiscotti! […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »