
Kokosmakroner hører julen til og disse er kanskje noe annerledes enn de du er vant til. Mer marengs og mindre kokos for å si det enkelt. Og siden det er mer marengs i forhold til kokosmasse er de sprøere enn de du kanskje er vant til.
Dyppet i sjokolade og kokos er de og bare for å gjøre de litt ekstra staselige. Det er jo tross alt jul♥
Håper at du ellers følger med på julekalenderen her på bloggen. Det kommer nemlig en ny juleoppskrift på bloggen hver dag – hele Julekalenderen 2016 kan du se her.
Oppskrift på kokosmakroner følger under bildet.

Kokosmakroner – lager ca. 50 små kokosboller
- 2 eggehviter
- en liten klype salt
- 150g melis
- 150g kokosmasse
til pynt
- ca. 50g mørk sjokolade
- kokosmasse
Fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Ha saltet opp i eggehvitene og pisk de stive. Tilsett melis litt om litt mens du pisker videre slik at du til slutt ender opp med en glatt marengs. Brett kokosmassen forsiktig inn.
Dekk et bakebrett med bakepapir og bruk to teskjeer til å fordel små klumper med deigen utover brettet.
Sett i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter. Jo lengre de steker jo sprøere blir de.
La kokosmakronene avkjøle på rist.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel litt sjokolade på undersiden av kokosmakronen og dypp i kokosmasse. Sett de på en rist og la sjokoladen stivne før du legger de i en kakeboks for oppbevaring.
Kokosmakroner holder seg godt et par ukers tid i tett kakeboks.
Pakk de gjerne inn i cellofan poser med en pen sløyfe og gi de bort som julegaver ♥