PISTASJMAKRONER

PISTASJMAKRONER

Jeg var i gang med kokosmakroner – se gårsdagens innlegg – og tenkte at her er det rom for variasjoner! Dermed ble det pistasjmakroner!

Jeg elsker pistasjnøtter i utgangspunktet og sammen med peanøtter er det de eneste nøttene jeg kan spise ‘as is’. Alle andre nøtter forårsaker en allergisk reaksjon og jeg må derfor holde meg langt unna og bare se misunnelig på de som kan spise mandler som snacks. Jeg skal dog ikke klage – jeg tåler alle nøtter om de er behandlet, altså bakt, stekt eller kokt, så det er ikke så veldig synd på meg.

Tilbake til pistasjmakroner – de er grønne, det er jul og så enkelt fungerer min hjerne at jeg tenkte det måtte være en fin julekake. Litt hvit sjokolade på toppen og et lite dryss med finhakkede pistasjnøtter og vips så var enda en juleoppskrift på plass.

Disse holder seg også godt og lenge. Kan hende de blir litt sprøere jo lengre du oppbevarer de, men gode er de uansett. Bruk de gjerne som del av en dessert – lag en form for pavlova på glass for eksempel – det er en super lettvint dessert og smaker helt toppers!

Og husk, har du lyst på flere julebakstoppskrifter finner du hele Julekalenderen 2016 her. 

PISTASJMAKRONER – lager ca. 50 stk (små)

  • 3 eggehviter
  • 150g sukker
  • 150g  finhakkede pistasjnøtter

til pynt

  • ca. 50g hvit sjokolade
  • en håndfull pistasjnøtter, finhakket
pistasjmakroner

Fremgangsmåte

Ovn temp 140°

Pisk eggehvitene stive. Ha opp i sukker litt om litt mens du pisker videre. Når alt sukkeret er blandet inn i eggemassen bør du ha en blank stiv marengs.

Vend pistasjnøtter forsiktig opp i marengsen. Ha marengsen i en sprøytepose med stjernetut eller lignende og lag små makroner, ca. 3-4 cm store.

Sett bakebrettet i forvarmet ovn og stek i ca. 25minutter. La de avkjøle noe på bakebrettet før du løfter de over på en rist for å la de avkjøle helt.

Smelt sjokolade over vannbad og strø over pistasjmakronene. Dryss med finhakkede pistasjnøtter før sjokoladen stivner.

PISTASJMAKRONER

Kommentarer

  • Reply Ingvild H. 14. desember 2016

    Hei.
    Disse fikk jeg lyst til å lage!
    Bruker du «rå» pistasjenøtter her eller er det ok med de salte ristede som selges i vanlige butikker?

    • Reply Mat På Bordet 15. desember 2016

      Hei Ingvild

      Jeg bruker vanlige pistasjnøtter – usaltede 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »