SJOKOLADEPEPPERKAKER

Sjokoladepepperkaker

Skikkelig mørke sjokoladepepperkaker det er digg det! Det beste av begger verdener kan du si – sjokolade og pepperkakekrydder.

Utfordringen er å ikke steke de for lenge – de er så mørke i utgangspunktet at det er vanskelig å se når de begynner å bli litt for mye stekt. Holde øye med de under stekingen altså….

Vil du gjøre pynten i en fei kan du gjøre som jeg gjorde her – dyppe deler av sjokoladepepperkaken i en melisglasur, la det renne litt av, skrap av evt. glasur som har kommet på baksiden, legg på en rist og strø med pynt. Det kommer til å gå unna i en fei! Ja, og så MÅ du ikke pynte alle pepperkakene – noen foretrekker de uten pynt. Jeg bare nevner det….♥

Sjokoladepepperkaker er den 7. oppskriften i Julekalenderen 2016, du kan se alle her. 

Sjokoladepepperkaker – lager ca. 30 middelsstore sjokoladepepperkaker

  • 175g myk smør
  • 300 sukker
  • 2 egg
  • 400g hvetemel
  • 100g kakao
  • 1/4 ts malt pepper
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt muskatnøtt
Sjokoladepepperkaker

Fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Bland smør og sukker lett og luftig – dette tar gjerne 5-10 minutter. Tilsett egg, ett om gangen.

Bland hvetemel med kakao og krydder. Ha hvetemelblandingen i smørblandingen og bland til deigen begynner å komme sammen. Hell deigen over på benken og samle den sammen til en med hendene. Pakk godt inn i plast og sett kjølig en times tid. Alternativt kan deigen stå lengre om du ønsker først å bake pepperkakene dagen etter for eksempel.

Rull deigen ut til en 5 mm tykkelse. Det kan hende du trenger litt mel på bankeplaten, men bruk minst mulig. Et godt alternativ er å rulle ut deigen på bakepapir. Stikk ut pepperkaker og legg de på en bakeplate dekket med bakepapir.

Når bakeplaten er full settes den i kjøleskapet i minst et kvarters tid. Sett pepperkakene direkte fra kjøleskapet og inn i forvarmet ovn. Stek i 8-10 minutter. Pass godt på de under steking. Siden de er så mørke er det vanskelig å se når de begynner å bli litt for godt stekt (som den ene stjernen i bildet under…..).

La pepperkakene avkjøle noen minutter på bakeplaten før du løfter de over på en rist. La de avkjøle helt før du pynter de.

sjokoladepepperkaker

Oppbevar sjokoladepepperkaker i tett kakeboks.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »