
Skikkelig mørke sjokoladepepperkaker det er digg det! Det beste av begger verdener kan du si – sjokolade og pepperkakekrydder.
Utfordringen er å ikke steke de for lenge – de er så mørke i utgangspunktet at det er vanskelig å se når de begynner å bli litt for mye stekt. Holde øye med de under stekingen altså….
Vil du gjøre pynten i en fei kan du gjøre som jeg gjorde her – dyppe deler av sjokoladepepperkaken i en melisglasur, la det renne litt av, skrap av evt. glasur som har kommet på baksiden, legg på en rist og strø med pynt. Det kommer til å gå unna i en fei! Ja, og så MÅ du ikke pynte alle pepperkakene – noen foretrekker de uten pynt. Jeg bare nevner det….♥
Sjokoladepepperkaker er den 7. oppskriften i Julekalenderen 2016, du kan se alle her.
Sjokoladepepperkaker – lager ca. 30 middelsstore sjokoladepepperkaker
- 175g myk smør
- 300 sukker
- 2 egg
- 400g hvetemel
- 100g kakao
- 1/4 ts malt pepper
- 2 ts kanel
- 1/2 ts malt nellik
- 1/4 ts malt muskatnøtt

Fremgangsmåte
Ovn temp 200°
Bland smør og sukker lett og luftig – dette tar gjerne 5-10 minutter. Tilsett egg, ett om gangen.
Bland hvetemel med kakao og krydder. Ha hvetemelblandingen i smørblandingen og bland til deigen begynner å komme sammen. Hell deigen over på benken og samle den sammen til en med hendene. Pakk godt inn i plast og sett kjølig en times tid. Alternativt kan deigen stå lengre om du ønsker først å bake pepperkakene dagen etter for eksempel.
Rull deigen ut til en 5 mm tykkelse. Det kan hende du trenger litt mel på bankeplaten, men bruk minst mulig. Et godt alternativ er å rulle ut deigen på bakepapir. Stikk ut pepperkaker og legg de på en bakeplate dekket med bakepapir.
Når bakeplaten er full settes den i kjøleskapet i minst et kvarters tid. Sett pepperkakene direkte fra kjøleskapet og inn i forvarmet ovn. Stek i 8-10 minutter. Pass godt på de under steking. Siden de er så mørke er det vanskelig å se når de begynner å bli litt for godt stekt (som den ene stjernen i bildet under…..).
La pepperkakene avkjøle noen minutter på bakeplaten før du løfter de over på en rist. La de avkjøle helt før du pynter de.

Oppbevar sjokoladepepperkaker i tett kakeboks.