JULENS SJOKOLADEKNEKK

 

julens sjokoladeknekk

Julens sjokoladeknekk lages med kun 4 ingredienser – og en av de er valgfritt, så la oss si 3. Peppermint bark, som det heter på engelsk finner du overalt i USA, og da jeg nettopp har vært der og besøkt familie, ville jeg lage det her hjemme. Og skrive om det på bloggen selvsagt..

Det er jo egentlig ikke en oppskrift – det er jo så enkelt som å smelte to sjokolader, legge de på toppen av hverandre og drysse de med knuste peppermyntestenger, eller polkagriser om du har det.

Jeg sparte litt av den mørke sjokoladen og drysset det over den hvite før jeg strødde knuste peppermyntestenger over. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva slags mønster du finner på. Og om du ikke vil ha sjokolademønster, er det helt greit det og, det holder fint med den fine røde og hvite sukkertøyet på toppen.

Oppskriften følger under bildet.

julens sjokoladeknekk

Julens sjokoladeknekk
 • 200g mørk sjokolade
 • 200g hvit sjokolade
 • 2-3 dråper peppermynteolje (kan sløyfes)
 • 2-3 ss knuste peppermyntestenger

julens sjokoladeknekk

Smelt mørk sjokolade over vannbad og rør inn peppermyntedråper om du ønsker en veldig tydelig peppermynte smak på knekken.

Hell sjokoladen i en form (min målte ca. 17x23cm) som du har kledd med bakepapir. Sett ca. 1 ss sjokolade til side om du vil pynte og spre resten av sjokoladen jevnt utover formen. Bank formen litt i bordet slik at det jevner seg helt ut. La sjokoladen stivne.

Smelt den hvite sjokoladen og spre den over den mørke. Bank litt i formen slik at det jevner seg helt ut. Pynt med resten av den mørke sjokoladen og strø med knuste peppermynte stenger.

La sjokoladen stivne før du bryter den i stykker.

julens sjokoladeknekk

Sjokoladen kan gjerne oppbevares kjølig og passer kjempeflott å pakkes inn i cellofanposer for å gi bort som gaver.

Alternativt kan du pakke hele knekken inn i cellofan, binde en sløyfe rundt og gi den bort som gave. Så kan den som får, bryte den i mindre stykker. ♥

Følger du med i julekalenderet? Hver dag frem til jul publiseres det en ny juleoppskrift på bloggen. Hele kalenderen, dvs alle oppskriftene kan du se her.

Flere varianter på sjokoladeknekk finner du forøvrig her.

Kommentarer

 • Reply Ingunn 13. desember 2016

  Takk for oppskrift. Den skal prøves! Hvordan ville du oppbevare denne fram mot jul dersom man tenker å lage den nå og gi bort i romjul? Vill du brekket den i biter og pakket i cellofan allerede nå, eller oppbevare i tett boks opp mot den dagen man skal gi gaven? Lurer også på ideell oppvevaringssted – kjøligere rom eller kjøleskap? På forhånd takk for svar.

  • Reply Mat På Bordet 15. desember 2016

   Hei Ingunn

   Jeg oppbevarer det i kjøleskapet – har dessverre ikke noe kjølerom, ellers hadde jeg oppbevart den der.
   Jeg hadde også oppbevart den hel tror jeg (tar mindre plass).
   Du kan jo vurdere å gi den bort som hel også. Pakke hele inn i cellofan med sløyfe rundt.
   God jul!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »