JULENS FROKOSTBLANDING

JULENS FROKOSTBLANDING

Julens kalender fortsetter i dag med julens frokostblanding. En herlig blanding av havregryn, nøtter, bær og julens krydder – perfekt til frokost hele julen lang.

Frokostblandingen smaker godt i en skål med melk eller yoghurt men kan også spises som snacks. Fyll en liten pose og ha den tilgjengelig i tilfelle du skulle føle deg litt småsulten i løpet av dagen. Frokostblandingen gjør seg også godt som en sprøtopping på grøt eller bakte epler for eksempel.

Dobler du oppskriften har du også nok til å gi bort som gave. Ha det i glass med sløyfe på eller i cellofanposer. En ingrediensliste er alltid kjekt å legge ved, så vet mottakeren nøyaktig hva som er i.

julens frokostblanding

Julens frokostblanding

  • 300g havregryn (store)
  • 150g grovhakkede nøtter (jeg brukte en blanding av valnøtter, hasselnøtter, mandler og pistasjnøtter)
  • 50g solsikkefrø
  • 2 gode ss honning
  • 3 ss lønnesirup (alt. agavesirup)
  • 50g smør
  • 1ts malt kanel
  • 1/2 ts allehånde
  • 1/2 ts malt nellik
  • 150g tørkede bær og/eller frukt (jeg brukte en blanding av tørkede tranebær, rosiner og aprikoser)

Fremgangsmåte

Ovn temp 150°

Bland havregryn, nøtter og solsikkefrø i en bolle.

Ha honning, lønnesirup, smør og krydder i en gryte og varm opp til smøret er smeltet og du har en jevn blanding. Hell sirupsblandingen over havregrynblandingen og bland godt.

Hell over i en stor ildfastform og spre det utover. Sett i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter til gylden. Rør gjerne inn i mellom under stekingen.

La frokostblandingen avkjøle.

julens froksotblanding

Bland tørkede bær og/eller frukt i frokostblandingen og hell det over i et oppbevaringsglass, boks eller pose.

julens froksotblanding

Smaker ypperlig til en julefrokost ♥

julens frokostblanding
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »