Julens kalender fortsetter i dag med julens frokostblanding. En herlig blanding av havregryn, nøtter, bær og julens krydder – perfekt til frokost hele julen lang.
Frokostblandingen smaker godt i en skål med melk eller yoghurt men kan også spises som snacks. Fyll en liten pose og ha den tilgjengelig i tilfelle du skulle føle deg litt småsulten i løpet av dagen. Frokostblandingen gjør seg også godt som en sprøtopping på grøt eller bakte epler for eksempel.
Dobler du oppskriften har du også nok til å gi bort som gave. Ha det i glass med sløyfe på eller i cellofanposer. En ingrediensliste er alltid kjekt å legge ved, så vet mottakeren nøyaktig hva som er i.
Julens frokostblanding
- 300g havregryn (store)
- 150g grovhakkede nøtter (jeg brukte en blanding av valnøtter, hasselnøtter, mandler og pistasjnøtter)
- 50g solsikkefrø
- 2 gode ss honning
- 3 ss lønnesirup (alt. agavesirup)
- 50g smør
- 1ts malt kanel
- 1/2 ts allehånde
- 1/2 ts malt nellik
- 150g tørkede bær og/eller frukt (jeg brukte en blanding av tørkede tranebær, rosiner og aprikoser)
Fremgangsmåte
Ovn temp 150°
Bland havregryn, nøtter og solsikkefrø i en bolle.
Ha honning, lønnesirup, smør og krydder i en gryte og varm opp til smøret er smeltet og du har en jevn blanding. Hell sirupsblandingen over havregrynblandingen og bland godt.
Hell over i en stor ildfastform og spre det utover. Sett i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter til gylden. Rør gjerne inn i mellom under stekingen.
La frokostblandingen avkjøle.
Bland tørkede bær og/eller frukt i frokostblandingen og hell det over i et oppbevaringsglass, boks eller pose.
Smaker ypperlig til en julefrokost ♥