ANNONSE

INGEFÆRKJEKS

 

ingefærkjeks

Ingefærkjeks kan jeg spise hele året rundt, men innrømmer gjerne at de smaker ekstra godt til jul.

Jeg liker å lage ingefærkjeks med mye ingefær – de må jo liksom leve opp til navnet. Tenk så skuffende å bite inn i en ingefærkjeks og så smaker det nesten ikke ingefær. Dette løser jeg ved å bruke både malt og fersk ingefær. Den ferske ingefæren river jeg på et fint rivjern (jeg har en microplane jeg liker å bruke til dette), men du kan også hakke det veldig fint. Det krever litt tålmodighet men er vel verdt det.

Kommer du over kandisert ingefær kan du gjerne ha det opp i ingefærkjeksen også (jeg lever etter ‘aldri nok ingefær’ regelen som du kanskje skjønner). Hakk det opp ganske fint – her gjør det ikke noe om det er noen større biter som du kan bite ned i. Litt som sukat i juleboller – en hyggelig overraskelse. For de som liker sukat/ingefær altså…

ingefærkjeks

Et lite tips ang. steking. Jeg steker ingefærkjeks i 10 minutter – da blir de gyldne og sprø og bittegranne seige i midten. Liker du de seigere er det bare å kutte ned på steketiden 1-2 minutter.

Ja, og så en ting til – jeg ruller ingefærkjeks i sukker før steking. Dette kan sløyfes om du vil. Sløyfer du sukkert kunne du vurdere å dyppe halvparten av kjeksen i hvit eller mørk sjokolade for å gjøre litt ekstra stas på de. Bare et forslag altså ♥

Ingefærkjeks – ca. 50 stykk
  • 200g myk smør
  • 200g sukker
  • 1 egg
  • 1/2 dl mørk sirup
  • 2 ts finrevet fersk ingefær
  • 300g hvetemel
  • 2 ts malt ingefær
  • 3/4 ts kanel
  • 1/2 ts malt nellik
  • 2 ts natron

Pynt

  • perlesukker eller ‘vanlig’ sukker

ingefærkjeks

Ovn temp 180°

Pisk smør og sukker luftig og hvitt. Dette tar gjerne 5-10 minutter med kjøkkenmaskinen. Vær tålmodig, det lønner seg. Pisk inn egget, sirupen og så den ferske ingefæren.

Bland hvetemel med malt ingefær, kanel, nellik og natron. Rør dette inn i deigen. Sett deigen kjølig, minst en halvtime eller til dagen derpå.

Bryt av små stykker av deigen og rull ut til kuler. Rull kulene i litt sukker eller perlesukker og sett på et bakebrett dekket med bakepapir. Kulene vil flyte utover, plasser de derfor med god avstand i mellom.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10 minutter. La de avkjøle på rist.

Ingefærkjeks oppbevares i tett kakeboks og holder seg godt lenge.

ingefærkjeks

Kommentarer

  1. Reply Mona 27. november 2017

    Disse ser veldig gode ut og skal prøves ut i morgen:-) Bruker du varmluft og hvis ikke,stekes de midt i ovnen? Takk for en inspirerende blogg✨

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Hei Mona
      Jeg bruker alltid varmluft om det ikke står annet i oppskriften og setter de midt i ovnen ja 🙂
      ina

  2. Reply Anne 14. desember 2016

    Når skal sirupen oppi?

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2016

      hei Anne

      Det skal opp i sammen med egget og den ferske ingefæren.
      Har rettet i oppsrkiften – takk for at du sa fra! 🙂

  3. Reply Heidi Clausen 13. desember 2016

    Hei, du har skrevet: pisk egg og sukker luftig og tilsett egg. Skal sikkert være smør og sukker luftig?
    De ser nydelige ut!
    Mvh. Heidi

    • Reply Mat På Bordet 14. desember 2016

      Hei Heidi

      Huff, litt for mye slurv i den oppskriften gitt.
      Ja, det er smør og sukker som skal piskes – har rettet i oppskriften, takk for at du sa fra 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »