Har du lyst å lage noe utrolig godt, enkelt og ikke så aller verst på sunnhetskalaen? Da må du lage enkel mandelkonfekt med havsalt.
Tre ingredienser er alt du trenger og på 15-20 minutter, alt ettersom hvor effektiv du jobber, har du konfekten ferdig. La den stivne en times tid (eller raskere i kjøleskapet) og du kan pakke inn konfekten i cellofanposer klart til å gi bort eller du kan beholde alt for deg selv.
Lag gjerne en rocky road variant om du vil der du i tillegg til mandler også blander inn rosiner og mini marshmallows for eksempel.
Eller bruk andre type nøtter gjerne med eller uten tørket frukt. Lek gjerne også med type sjokolade! Mørk sjokolade synes jeg er best, men prøv gjerne med melkesjokolade eller hvit sjokolade.
Det eneste du skal passe på er at du smelter sjokoladen riktig – sakte, over vannbad – ikke la sjokoladen din bli for varm under smelting. Les gjerne mer om sjokoladesmelting her hos Hobbykokken.
Enkel mandelkonfekt med havsalt – ca. 16 pletter
- 250g mandler
- 200g mørk sjokolade
- havsalt
Rist mandlene. Ha de på et brett og sett de 10 minutter i forvarmet ovn (180°). Ta de ut og la de avkjøle.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Ha mandlene i den smeltede sjokoladen
og bland godt sammen. Pass på at alle mandlene blir dekket i sjokolade.
Bruk to skjeer for å lage pletter og legg de på et brett dekket med bakepapir.
Skrap ut resten av sjokoladen av bollen og fordel over pletter som kunne trenge litt ekstra og strø med havsalt.
La mandelkonfekten stivne. Oppbevar i tett kakeboks og gjerne kjølig om du liker best kald sjokolade som jeg gjør ♥
Lyst å lage mer snadder til jul? Sjekk ut alle de fine oppskriftene i julekalenderen!
Spennende oppskrift, men forfatteren må lære seg forskjellen på bruken av «de» og «dem».
Kan jeg pakke inn i cellofan poser?
Hei Kaja!
Ja, det kan du gjerne!
hilsen ina
Hva er holdbarheten på disse? Kan de lages nå hvis de skal gis bort til jul?