PEPPERMYNTE MARSHMALLOWS – også godt i kakao!
Det er 5 år siden jeg sist skrev om marshmallows her på bloggen. Den gangen ble oppskriften fanget opp av lesernes VG og lesertallene gikk helt bananas. For hvem kan egentlig motstå marshmallows? – hjemmelagde attpåtil.
Nå må jeg innrømme at det er en stund siden jeg sist lagde marshmallows, men jammen er det like enkelt. Og morsomt ikke minst. Det er mildt sagt fascinerende å se en blek, flytsende masse piskes opp til en hvit deilig (og svært klissete) sky.
Dette er særdeles varme saker og skal lages med forsiktighet. Ingen småbarn i nærheten altså når du håndterer glovarm sukkersirup. Nevnte jeg at det var klissete? Ikke regn med å få alt ned i formen altså. Sett skåler og annet redskap i varmt vann og det forsvinner ganske raskt og greit.
Marshmallows er ikke vanskelig å lage, men det skal gå raskt. Sjekk denne videoen for å få en idé om fremgangsmåten.
Peppermynte marshmallows – lager ca. 40 store marshmallows
- 2 ss gelatinpulver
- 450g sukker
- 1.5dl hvit sirup
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljeekstrakt
- knust peppermynte konfekt (ca. 3 stenger) pluss litt ekstra for pynt
Fremgangsmåte
Du trenger kjøkkenmaskin montert med visp og et sukkertermometer.
Kle et avlangt form (ca.20x25cm) med bakepapir og dekk bunnen med siktet melis. Strø litt av peppermynte konfekten i bunnen også.
Bland gelatinpulver med 1.5 dl vann og sett til side.
Ha sukker, sirup og vann i en kjele, sett over middelsvarme og rør til sukkeret er oppløst.
La sukkersirupen koke til det når 130ºc, det tar 5- 10 minutter. Det er viktig at det kommer til riktig temperatur, et sukkertermometer er altså helt nødvendig her.
Ha den bløtlagte gelatinen i kjøkkenmaskinen og sett den i gang. Hell den varme sukkersirupen sakte ned i gelatinen langs bollen mens maskinen går. Kjør på sakte fart noen minutter, øk farten etterhvert.
Etter 5-10 minutter vil massen ha tredoblet seg og ligne på en stiv, hvit marengs. Ha opp i vaniljeekstrakten og knust peppermyntekonfekt.
Ha massen opp i formen og fordel jevnt utover så godt du kan. Strø gjerne litt mer knust peppermyntekonfekt på toppen og sikt litt melis over det hele. La peppermyntemarshmallows stå til dagen etter.
Løft peppermynte marshmallows ut av formen og fjern papiret.
Skjær av en remse og skjær remsen i ruter.
Her kan du se peppermynten i og på toppen og bunnen av marshmallows.
nok et nært bilde…. yum!!
og så kunne jeg ikke dy meg – måtte lage en peppermynte marshmallow juletre selvsagt ♥
Lag kakao (uten sukker, det er nok sukker i peppermynte marshmallows) og ha 2-3 peppermynte marshmallows opp i. De smelter delvis i den varme kakaoen – er SÅ godt!
Pakk de gjerne inn i cellofanposer og gi bort som gaver.
Peppermynte marshmallows oppbevares i tett plastpose og holder lenge. God jul!
Hei! Dette så godt ut Hva slags hvit sirup har du brukt og hvor har du kjøpt den?
Hei Cecilie
Den er fra Dansukker og jeg jammen husker jeg ikke hvor jeg kjøpte den gitt – den har stått i skapet en stund. Har du ikke hvit sirup kan du bruke lys sirup – funker det og 🙂