JULENS CHOCOLATE CHIP COOKIES – Julekalender dag 21

julens chocolate chip cookies

Dette tror jeg blir barnas favoritt – julens chocolate chip cookies ♥

Som du ser er det ikke sjokoladebiter jeg har blandet inn i deigen men M&M’s som jeg hadde med meg hjem fra siste USA tur. De gjør seg selvsagt nå i julen som rød og grønne fargeklatter i kjeksene, men det er like godt med ‘vanlige’ sjokoladebiter i og.

Du kunne også plukke ut grønne og røde NonStops eller Smarties for å få samme effekten om du ikke får tak i M&M’s der du bor (kan fåes kjøpt i Oslo i spesialforretninger). Ellers er dette en ganske vanlig chocolate chip cookie tilsatt litt julekrydder, ikke noe mer komplisert enn det.

Jeg foreslo for jentene at de kunne spise kjeksene sammen med en kopp varm kakao toppet med peppermynte marshmallows, men selv de syntes det ble litt mye. Vet ikke hva jeg tenkte, tror julen har gått til hodet på meg….

julens chocolate chip cookies

Julens chocolate chip cookies – ca. 24 cookies
  • 150g myk smør
  • 100g sukker
  • 100g brun sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/4 ts nellik
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts allehånde
  • 300 g sjokoladebiter

Ovn  temp 180°

Pisk smør og sukker lett og luftig. Dette tar gjerne 5-10 minutter med kjøkkenmaskin.

Pisk inn egget, så vaniljeekstrakten.

Bland hvetemel med bakepulver, kanel, nellik, ingefær og allehånde og ha i deigen. Rør til akkurat blandet. Rør inn sjokoladebitene.

Bruk en iskremsskje til å porsjonere ut deigen. Sett kulene med litt avstand på et stekebrett som du har dekket med bakepapir – jeg fikk 12 stykk på brettet. Vil du forhindre at de sprer for mye ut under steking setter du brettet kjølig 10-15 minutter.

julens chocolate chip cookies

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter. La de avkjøle noen øyeblikk på brettet før du løfter de over på en rist for å avkjøle helt.

julens chocolate chip cookies

Ny favoritt kjeks er på plass denne julen!

Oppbevar i tett kakeboks.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »