Ukens oppskrifter og en årskavalkade

Ukens oppskrifter er på denne første dagen i det nye året blitt en form for årskavalkade. Hele 300 nye innlegg ble publisert på bloggen i fjor (en rekord for meg) og jeg tenkte det kunne være morsomt å se hva som slo an best, måned for måned.

Jeg har også lyst å fortelle dere litt om hvordan jeg opplevde året, det har skjedd mye ting på bloggen men det har også vært en begivenhetsrik år på privaten. Bare sjekk hva som skjedde i september som hadde store konsekvenser for resten av året og ikke minst for året som kommer.

Og så vil jeg si takk – til deg som leser, følger, kommenterer og ikke minst bruker bloggen. Du vet at bloggen begynte som mitt, 8 år senere er det blitt vårt og det er så stas!

Men, les innlegget og så konkluderer jeg litt mer på slutten.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Januar – var en stor måned for meg og bloggen – Mat på bordet ble nemlig kåret til årets matblogg og det skal jeg si deg var meget stort. Den aller første blogg utmerkelsen gjorde så inderlig godt og jeg inspireres fortsatt av den vinnerfølelsen. I år er det kåring igjen (avstemningen er nå stengt) og det blir spennende å se om bloggen kommer til finalen. Det hadde vært stort å vinne igjen, samtidig som jeg unner andre den følelsen. 

Blomkålsuppe – supper blir generelt godt mottatt på bloggen og siden jeg elsker å lage suppe så får vi se om ikke vi kan finne enda flere gode kombinasjoner i året som kommer. Men, prøv denne blomkålsuppen først om du ikke allerede har – den er knallgod!

Hvitløksbrød – til suppe er det godt med brød og aller best med hvitløksbrød. Her har du en litt annen vri på hvitløksbrødet, og den er virkelig ikke vanskelig å lage selv.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Februar – endelig kom jeg meg til min gode venninne Kristin i Florida som er like glad i å stå på kjøkkenet og kokkelere som meg. Vi er en super team på kjøkkenet og storkoser oss.  En hel uke lagde vi mat – bakte, kokte, stekte, grillet, røykte og koste oss glugg i hjel. Mange av oppskriftene endte opp på bloggen og vi var begge enige om at dette måtte gjentaes. Skal se om vi får tid til det i 2017. 

Mette’s brownies – måtte helt til Amerika for å finne en god brownies oppskrift som da viste seg å være norsk…

Lettvint kylling i appelsinsaus – en ‘ha alt i en gryte og sett det i ovnen rett’ – alltid like populært.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Mars – en tidlig påske som ble tilbrakt hjemme ga tid til bakst og masse kos. Men til tross for gode bakst oppskrifter som prinsessekake og babka så var det disse to dere likte mest. 

Brokkoliburgere – ble laget fordi Karen spurte om ikke jeg kunne lage de. Det gjorde jeg, og du verden så mange av dere som likte oppskriften. Spørs om ikke vi må utforske litt flere vegetarretter i året som kommer.

Pestosnurrer – ok, dette var ingen overraskelse at dere likte. Snurrer med masse deilig fyll – og så kan de fryses! Hipp hipp for pestosnurrer!

ukens oppskrifter og en årskavalkade

April – nå begynte jeg for alvor å planlegge nytt kjøkken på hytta og du så gøy det var. Kjøkkenet sto ferdig i slutten av mai og ble flittig brukt hele sommeren lang. Lyst å se hvor fint det ble – ta en titt på dette innlegget. 

Helstekt paprikakylling – deilig, saftig kylling stekt sammen med en hel haug med grønnsaker. Alt du trenger er å servere poteter, brød eller ris ved siden av.

Pavlova på glass – den akk så enkle men slående desserten. Marengs brytes opp i mindre biter og legges lagvis i glass med krem og bær.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Maible reisemåneden min med tur til Roma, Marrakech og New York. Gøy, gøy og gøy og veldig inspirerende!

Pasta med laks – en ordentlig hverdagsmiddag som kan lages i en fei. Laksen stekes i ovnen mens pastaen koker, så settes det hele sammen. Laget på 20min, maks.

Sjokoladeis uten iskremmaskin – pimpet med sjokoladebiter og nøtter for å lage verdens beste og enkleste is.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Juni –  oppskrifter ble avbrutt av ett innlegg som jeg kalte for ‘kjære journalist‘. Det toppet seg litt for meg, men det gjorde godt å skrive om det. 

Ovnsbakte poteter – med urter, hvitløk og parmesan. Serveres med en liten rømmedip ved siden av og en god salat og du har verdens beste kjøttfrie middag servert.

Saftige eltefrie oppskrifter med frø – eltefrie rundstykker er alltid populære på bloggen og denne nye oppskriften ble vel motatt. Tror jeg skal lage flere eltefrie rundstykker i året som kommer.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Juli – Yngtsemann annonserte at hun ikke ville spise kjøtt mer. Basta! Ok, sa jeg, men det kan bli vanskelig for deg som ikke liker grønnsaker sa jeg. Neida, sa hun. Så jeg kastet meg inn i vegetaroppskrifter og hele familien nøt godt av det. 

Grønnsaksboller – supergode grønnsaksboller som kan spises som er eller serveres i en pastarett for eksempel.

Bringebærpai – årets nye bringebærpai om ikke bare ser fantastisk ut men som smaker helt himmelsk. Særlig med an aldri så liten klatt vaniljeis ved siden av.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

August – det ble slutt mellom meg og en samarbeidspartner og søken etter en ny partner er i gang.  Søken blir lang, men utrolig spennende og jeg tror jeg har landet riktig. Ny samarbeidspartner har konsekvenser for bloggen – hva det er vil du kunne se om ikke så veldig lenge. 

Pasta med spinat og kremet tomatsaus – ble til en varm sommerdag på snap. Man tar det man har og vips, så har man en ny favorittrett. Nå skal jeg ærlig innrømme at slike ‘ta det du har’ retter ikke ender opp like gode hver gang, men denne altså,den var en slager.

Fylte paprika med tex-mex vri – akk så godt! En litt ny tex-mex middag som slo veldig godt an.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Septemberdet skjedde fortere enn det jeg trodde det skulle gjøre. Begge barna flytter ut. Jeg har grudd meg hele sommeren og det er forferdelig tøft. Men, det går selvsagt bra og barna stortrives og vi som familie finner sakte frem til gode og nye rutiner. Jeg kan ikke annet enn glede meg over at barna har tatt det store skrittet og finner ut av egne liv mens vi foreldre står foran ett nytt kapittel med bare oss to og bikkja. 

Stekt ris med reker – jeg avtaler med eldste mann at jeg skal begynne en ny kategori på bloggen – studentmat – slik at hun kan finne gode, lette oppskrifter som ikke koster allverdens og er relativt enkelt å lage. Den første oppskriften i denne kategorien ble stekt ris, og etter antall besøk å dømme så er det ikke bare Ella som har brukt oppskriften. Mer ‘studentmat’ kommer i 2017!

Havrekjeks med kokos og sjokolade – åpne poser av havregryn, kokos og sjokolade ble inspirasjonen til denne oppskriften. Resultatet ble deilige og seige cookies. Win – win!

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Oktobervi selger huset.  Og den så vi selv ikke komme. Men, jommen gjorde vi ikke det – folk tror vi er gale men det føles godt og riktig. Hva planen er videre vet vi ikke men vi kaster oss inn i Finn verdenen og utforsker muligheter. Vi begynner med en lang liste over hva vi er på utkikk etter og blir mer og mer realistiske etterhvert som vi ser hva som er på markedet. 

Alt-i-ett meksikansk gryte – yummy, for en rett. Lørdagstacoen kan lett byttes ut med denne!

Ovnsbakte poteter med timian – ikke bare smaker dette fantastisk godt, men presenterer du de på samme måte så er de også en fryd for øyet. Og du kjenner meg, jeg liker det når maten ser bra ut…

ukens oppskrifter og en årskavalkade

November – vi kjøper leilighet. Den så vi heller ikke komme. Vi hadde egentlig konkludert at vi ikke skulle kjøpe leilighet men jommen gjorde vi ikke det. Vi flytter også ut av byen, noe vi heller ikke hadde tenkt å gjøre. Men, sånn kan det gå og jeg er heldig som har en partner som tar forandring på strak arm. Vi flytter til vårt nye hjem i mai/juni – neste steg i prosessen er å finne et midlertidig hjem i tillegg til å finne en kontorlokale for meg. Det blir nå slutt på å blogge fra hjemmekontoret/kjøkkenet.

Gratinerte nachos med kylling – den tredje tex-mex oppskriften som havner her på topplisten. Tror jeg skjønner hva dere vil ha nå …. #sponsetinnlegg

Spicy biff med paprika – skjønner godt at dere likte denne – enkelt å lage og godt å spise på en litt kald november dag.

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Desember vi har funnet midlertidig bolig og leier et sted i sentrum. Huset forberedes til jul samtidig som jeg mentalt begynner flytteprosessen. Jentene kommer hjem (og du som jeg har gledet meg til det) og vi feirer vårt siste jul i det fine huset vårt. Så skal det pakkes. Og sorteres. Og ryddes. Jeg er fortsatt på søken etter kontorlokale og har tatt vann overhodet med mitt ambisiøse julekalender. Jeg kommer i mål med kalenderen, kontorlokale søkes fortsatt.

Skikkelig sprøstekte poteter – dævern, dere er altså glad i poteter! Heldigvis så er jeg også det og heldigvis så er det uendelig mye man kan finne på med denne herlige grønnsaken. Gjett om det blir mer poteter til neste år også.

Mikrobølge karameller – ja, for karameller liker de fleste og når de kan lages med denne enkel metoden, ja, da er det en win-win her og. #sponsetinnlegg

Og det var et lite utsnitt av hva som skjedde i 2016.

Skal vi konkludere litt på matfronten kan vi si at enkle, lettvinte oppskrifter slår godt an hos dere lesere. Vi kan også konkludere at enkelt og lettvint ikke betyr kjedelig, men heller spennende og godt og kanskje litt nye retter. Målet mitt er å introdusere deg for flere slike oppskrifter og kanskje utvide litt definisjonen på hva en enkel og lettvint rett kan være. Å lage god, sunn, næringsrik mat er ikke komplisert.♥

Så kan vi også konkludere at dere liker poteter og tex-mex… Jeg tror også at dere er veldig glade i mange andre ting også, så det skal jeg ha som mål å finne frem til i året som kommer. 

Det første halvåret nå kommer til å preges av at vi er på flyttefot. Det kommer til å by på utfordringer men resulterer sikkert i  mye spennende. Nye og eksisterende oppdragsgivere er på plass og jeg gleder meg til oppdrag som du vil kunne lese om her på bloggen og via andre kanaler. 

Jeg har også bært på enda en liten hemmelighet de siste månedene og det er at bloggen får en makeover og vil snart presenteres i en ny og bedret utgave. Ny logo blir det også og her er en liten smugtitt på den – jeg håper du liker den!

ukens oppskrifter og en årskavalkade

Gleder meg sånn til å vise deg bloggen i ny drakt!

Jeg er fortsatt på søken etter kontorlokale – drømmer om noe lyst og luftig med industrielt preg om du tilfeldigvis skulle vite om noe som var ledig. 

Og for å spare en veldig god idé til slutt så lurer jeg på om jeg skal skrive ny bok til neste år også. Sånn midt i all flyttingen – det bør jo passe bra….

Og med den ideen takker jeg for året som er gått og gleder meg til det nye året som vi såvidt har startet på. Mål er satt og flere mål vil komme etterhvert. Noen vil jeg klare, noen vil jeg nesten klare og noen må jeg sikkert forkaste. Reisen blir bra uansett og jeg håper at du vil følge meg videre – det er så innmari hyggelig med selskap♥

Godt nytt år!

klem, ina

 

Kommentarer

  • Reply Jenny 3. januar 2017

    Jeg vil også ta meg tid til å si tusen takk! Takk for at du blogger! Og takk for tips og inspirasjon! Blir alltid glad for nye innlegg, og du skal vite at du løfter veldig mange måltider for et studentpar i Bergen, haha! Jeg lager og planlegger alltid middag for meg og kjæresten, og du hjelper veldig ofte til 😉

  • Reply Ingela 2. januar 2017

    Tusen takk for all jobb du legger ned på din fantastiske blogg! Jeg har hatt veldig mye glede av den siden jeg fant den for ca 1,5 år siden. Husker ikke lenger hvor mange oppskrifter jeg har testet herifra men det er mange! Iskrem uten iskremmaskin ble årets store succe hos oss!

    Gleder meg til fortsettelsen! Lykke til med alt som venter!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »