Asiatiske wraps med kylling

Asiatiske wraps med kylling

Asiatiske wraps med kylling er så lett å lage og så godt å spise at det er nesten til å grine av. Vel, ok, vi skal ikke grine, men jeg måtte jo spørre meg selv hvorfor vi ikke spiste dette oftere. Samtlige i familien synes det var godt, det kan lett varmes opp igjen om du vil lage det i forkant og har du barn/ungdom som synes det er gøy å lage mat så er dette en enkel nok rett å bryne seg på.

Og se på de fargene! Jeg blir alltid ekstra glad når jeg får så fargerik mat servert.

Det er litt pytt i panne preg over det hele – bruk det du har altså. For min del ble det gulrøtter, paprika og spinat. Kål kunne være godt her, erter og bønnespirer er også gode alternativer. Ønsker du å lage en vegetarvariant er det bare å sløyfe kjøttdeigen og spe på med grønnsaker.

Psst. lagde dette på snap i dag – snapstoryen (steg for steg bilder) ser du nederst i innlegget. Vil du følge meg på snap heter jeg matpaabordet der.

Asiatiske wraps med kylling

Asiatiske wraps med kylling – 4 personer
  • 1 løk i små terninger
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 400g kyllingkjøttdeig
  • 1 ss soyasaus
  • 1-2 ss hoisinsaus
  • 1/2 ts chiliflak
  • 1 paprika i små terninger
  • 100g fersk spinat, grovhakket
  • 3 vårløk i skiver
  • olje til steking

til servering

  • hjertesalat
  • ristede sesamfrø
  • fersk chili i fine skiver
  • hoisinsaus

Asiatiske wraps med kylling

Ha litt olje i en stekepanne og stek løk, hvitløk og ingefær over middelsvarme til myk i 5 minutter. Ha i gulrøttene og stek i 5 minutter til. Hell de stekte grønnsakene over i en tallerken.

Kjør opp varmen under stekepannen og ha litt mer olje og kyllingen i når den er varm. Stek slik at du får litt farge. Hell soyasaus, hoisinsaus og chilifalk over kjøttet og rør det inn under steking. Smak til med evt. mer saus.

Ha i de stekte grønnsakene og rør de inn. Ha i paprika og rør inn. Ha i spinat og rør inn. Stek til spinaten har falt sammen. Rør inn vårløk til slutt. Retten er klar til servering!

Asiatiske wraps med kylling

Sett frem salatblader, sesamfrø, chili og hoisinsaus og la alle forsyne seg selv.

Her er snapstoyen/skritt for skritt bilder som lovet:

Asiatiske wraps med kylling

Håper det smaker!

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Asiatiske wraps med kylling – superlett å lage og digg å kunne spise med hendene. […]

  2. Reply Carine Kræmer 24. februar 2017

    Hei!
    Denne ble en hit hjemme. Sjelden jeg får mann og barna til å like de samme tingene, men denne retten likte de! Yey! Og jeg også 🙂

    • Reply Mat På Bordet 30. mars 2017

      Hei Carine!
      Beklager sent svar. Bloggen har akkurat fått en ‘makeover’ og noen kommentarer har ligget skjult inntil nå.

      Så godt å høre at oppskriften falt i smak hjemme hos deg. Alltid kjekt med oppskrifter som alle kan like 😉

  3. Reply Marianne 19. februar 2017

    Fungerer veldig fint med grillet kylling uten skinn som finhakkes også.

    • Reply Mat På Bordet 21. februar 2017

      Det gjør det Marianne!
      Du kan også bytte ut kylling med svin – det er også godt. Eller kalkun! Så mange muligheter……:)

  4. Reply Tone 5. februar 2017

    Nydelig godt!!!! Preppet alt i dag tidlig, så fort gjort å lage sen middag etter en herlig ute-søndag i nydelig vær 😉 Er ikke glad i kyllingkjøttdeig (MUK) så bytter den alltid ut med svinekjøttdeig – funket alltid! Gidder ikke kverne kyllingkjøtt å sånn da… Da er det bare å glede seg til en ny uke med oppskrifter fra deg 🙂

    • Reply Mat På Bordet 6. februar 2017

      Så godt å høre Tone!
      Ja, svinekjøtt er en fin alternativ eller karbonadedeig om du vil.
      Og så er det ikke noe i veien for å bruke kylling – bryst eller lår, skjært i mindre biter….

  5. Reply C. 26. januar 2017

    Hei! Hva slags kyllingkjøttdeig bruker du? Jeg forsøker å unngå prior og solvinge, og kjøper heller merker som stange etc. mtp dyrevelferden. Har du noen tips? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 27. januar 2017

      Hei C.
      Ja, det er en utfordring! Stange og andre ‘gode’ merker selger ikke kyllingkjøttdeig (som jeg har sett ihvertfall). Det kan hende de selger det på Stangeriet/Mathallen.
      Alternativet er å kverne kjøttet selv. Da hadde jeg brukt en blanding av lår og bryst, eller bare lår.
      Et alternativ til er å vare skjære opp kyllingkjøtt i mindre biter – grovhakke det med kniv. Det tenker jeg at jeg gjør til neste gang og.:)

  6. Reply Aase M 12. januar 2017

    Da er denne middagen prøvd, og den skal gjentas. Denne kan man også invitere til fest på! Gode smaker. Masse grønnsaker. Jeg kokte litt basmatiris og hadde ved siden av. Fikk kred av mannen; det ser ut som vi er på restaurant! Takk.

    • Reply Mat På Bordet 16. januar 2017

      Herlig Aase – ikke verst å servere ‘restaurant’ mat hjemme altså!
      God idé med risen 🙂

  7. Reply Tanya 10. januar 2017

    Nam nam nam!!!! Barna elsket det også!!!

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

      Så bra Tanya! Kjekt med oppskrifter som hele familien liker 🙂

  8. Reply Elisabeth 9. januar 2017

    Wow, dette ser jo bare helt fantastisk ut! Leser bloggen din fra sengekanten nå, og tenker at morgendagens planlagte pannekaker må utsettes en dag, for denne må testes! Gleder meg! God natt, og takk for masse god inspirasjon! 🙂

    • Reply Mat På Bordet 11. januar 2017

      He, he, så det er ikke bare jeg som skummer gjennom oppskrifter før jeg legger meg Elisabeth 🙂
      Håper det smakte!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »