ANNONSE

Mac 'n cheese – makaronigrateng med spinat og bacon

Mac 'n cheese - makaronigrateng med spinat og bacon

Skal vi snakke trøstemat må vi snakke om mac’n cheese! En deilig makaronigrateng med ostesaus og i dette tilfellet spinat og bacon. Lett å lage er det og!

Stek det som skal stekes mens vannet til pastaen kokes opp og lag så ostesausen mens makaronien koker. Så er det bare snakk om å blande alt med hverandre, ha det i en ildfastform og sette den i ovnen.

Mens den er i ovnen kan du bruke tiden fornuftig og rydde opp etter deg selv, eller du kan legge alt pent i vasken i håp om at noen andre rydder opp etter deg siden du lagde middagen. Personlig foretrekker jeg alt. 2 ….

Server gjerne makaronigratengen med en salat som tilbehør.

Tips:

  • vil du lage en vegetarvariant sløyfer du bacon – det blir en kjempegod grateng det og!
  • vil du lage makaronigratengen litt sunnere bruker du fullkorns makaroni
  • bruk gjerne opp osterester! Riv eller kutt opp rester og lag ostesausen med de.

Og etter å ha gitt deg de kloke rådene, her er en aldri så liten film som viser fremgangsmåten .

Mac ‘n cheese – makaronigrateng med spinat og bacon – 4 – 6 porsjoner
  • 300g makaroni
  • ca. 200g bacon, skjært i strimler
  • en løk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • salt, pepper
  • 3dl melk
  • 1ts dijon sennep
  • ca. 200g revet ost, gjerne en blanding
  • 150g fersk spinat, grovhakket
  • panko/griljermel

Ovn temp 180°

Sett over vann til makaroni.

Stek bacon i en stekepanne og tilsett løk. Stek til løken er myk. Sett bacon og løk til side.

Lag ostesaus. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. La det steke litt slik at du kvitter deg med melsmaken. Hell opp i litt melk og rør det til du har en glatt jevning. Tilsett mer melk, rør til du har en glatt jevning. Fortsett til all melk er rørt inn i sausen. Synes du sausen er litt for tykk kan du røre inn mer melk. Ha sennep og 3/4 av osten i sausen og rør inn. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.

Kok makaroni til al dente, dvs gjerne 1-2 minutter mindre enn det som er anvist koketid på pakken. Hell av kokevannet.

Bland makaroni, ostesaus, bacon, løk og spinat sammen og hell opp i en ildfastform (mitt måler 18x25cm og er ca. 6cm dyp). Strø resten av osten og en liten håndfull panko/griljermel over toppen og sett i forvarmet ovn.

Stek i ca. 20 minutter til makaronigratengen har fått litt farge og bobler litt langs kanten.

Server – men pass på – det er veldig varmt!

Mac 'n cheese - makaronigrateng med spinat og bacon

Kommentarer

  1. Reply Marita 16. august 2017

    Denne retten slo godt an hos både stor og liten 🙂 hadde litt ekstra bacon og brokkoli i. Kjempegod middag!

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Litt ekstra bacon og brokkoli gjorde nok susen ja 🙂

  2. Reply Hanne 22. februar 2017

    Hei igjen, vi testet den i går. Den ble så god at 14-åringen syntes det var synd at magen ble mett før øynene, og jeg hadde med rester som matpakke på jobben 😀

  3. Reply Hanne 16. februar 2017

    Hei, jeg tenkte jeg skulle skrive ut denne slik at en kunne fungere som handleliste, men det er noe feil med hvordan utskrift er definert, for jeg får bare ut side 1. Prøvde ulike utskriftsmetoder, men ingenting funket.

    • Reply Mat På Bordet 17. februar 2017

      Hei Hanne
      Det kan stemme, jeg har ikke lagt vekt på printfunksjonen på bloggen, det er så lite etterspørsel etter det siden de flest bare henter opp oppskriften på mobilen når de er ute og handler. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »