Blomkålburgere

Blomkålburgere

Oppskriften på brokkoliburgere er så populær på bloggen at jeg fikk lyst å lage en variant vegetarburger til. Og hva ble det? Blomkålburgere selvsagt. De ble minst like saftige som brokkolivarianten, og kjempegode inni et varmt hamburgerbrød sammen med pesto og andre grønnsaker.

Bruk oppskriften som et utgangspunkt – blomkål tåler masse forskjellig krydder så her kan du dreie oppskriften som du vil. Har du lyst på en litt indisk variant, kan du for eksempel bruke karri som krydder og servere med mangochutney og naan brød (tror faktisk jeg må prøve det selv!).

Hvis du får noen til overs, så kan det være greit å vite at blomkålburgerne holder seg fint i kjøleskap et par dager. Og siden de også er gode å spise kalde, er de supre i matboksen sammen med litt salat og godt brød.

Blomkålburgere

Blomkålburgere – 10 mellomstore burgere
 • 2 mellomstore blomkålhoder – ca.1 kg
 • 125g fullkornsris
 • grønnsakskraft eller -buljong
 • 3 egg
 • 100g strøkavring/griljermel
 • 100g revet ost
 • 5 vårløk, finsnittet
 • salt, krydder

Bryt blomkålene i buketter og skjær de i to eller tre om store. Dampstek de til møre. Alternativt kan de dampes eller ovnstekes. La blomkålen avkjøle.

Kok risen i grønnsakskraft eller -buljong. La risen avkjøle.

Ha den avkjølte blomkålen i en food processor og kjør til det begynner å samle seg. Blomkålen skal være finhakket og henge litt sammen, men ikke være en purée.

Ha blomkålen i en større bolle og bland med egg, strøkavring, ris, ost og vårløk. Hvor mye salt og krydder du trenger er en smaksak og litt avhengig av hvor mye smak det allerede er på risen som er kokt i grønnsakskraft/-buljong. Ha i litt salt og litt krydder. Jeg brukte ca. 1 ts av en krydderblanding med koriander og chili.

Varm opp en stekepanne, ha opp i litt olje og stek en liten bit av ‘farsen’. Smak på den og juster krydderet om nødvendig.

Form farsen til burgere og stek i litt olje over middelsvarme. Burgerene tar 4-5 minutter per side.

Burgerene kan serveres med det samme eller holdes varme i ovnen. Om de ikke skal spises med det samme kan de oppbevares i kjøleskapet eller fryses. La de tine (om frosne) og varm de så opp i en stekepanne eller ovnen.

Server gjerne med burgerbrød, pesto og diverse andre grønnsaker.

Blomkålburgere

 

 

Kommentarer

 • Reply Sissel Anderson 14. september 2019

  Jeg har prøvd oppskriftene dine noen ganger og er satt på nyhetsbrev fra deg. Nå er jeg såååååå fornøyd og har ikke lenger problemer med å finne på noe til middag. Vi er en husholdning på to pensjonister som gjerne prøver nye ting og gjerne vegetar.
  Rettene er lette å lage for en amatør! De er raske og smakfulle. Krever ikke at man har skapet fult av helt ukjente krydderarter etc. som man ser i mange oppskrifter nå for tiden.
  Noen er litt store for to » litt eldre», men vi bare deler i to eller lager for to dager. Gleder meg til hver fredag for å se hva du kommer med.

  • Reply Mat På Bordet 15. september 2019

   Hei Sissel!
   Så utrolig hyggelig å høre at du finner inspirasjon til gode middager her hos meg – det blir jeg utrolig glad for å høre!
   Tusen takk for fin, fin tilbakemelding!!
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »