Annonse
Min Familie

BLOMKÅLBURGERE

Blomkålburgere

Oppskriften på brokkoliburgere er så populær på bloggen at jeg fikk lyst å lage en vegetarburger variant til. Og hva ble det? Blomkålburgere selvsagt.

Blomkålen har jeg dampstekt i den fine Bosch stekeovnen (modell  HNG6764S1) som jeg har til låns (sjekk snapstoryen nederst) mens jeg gjorde de andre ingrediensene klare. Veldig kjekt med damp altså! Ikke bare er det en sunn måte å tilberede mat på, men det er også en fin avlastning fra kokeplaten når mye mat skal lages. Her er en liten Bosch film som viser funksjonen:

Har du lyst å lese om de andre funksjonen (mikrobølge, perfect bake, steketermometer, osv) finner du innleggene her.

Dette er det siste innlegget om ovnen, den leveres nå tilbake til Bosch og jeg kommer til å savne den. Jeg har fin ovn fra før av, men den har langt i fra så mange funksjoner som denne. Å ha mikrobølge i en og samme ovn viste seg å være meget praktisk for rask oppvarming av maten jeg hadde laget tidligere på dagen (for bloggen) og som først skulle spises senere på dagen (til middag). For ikke å snakke om at det var kjekt å lage raske karameller i den.

Dampfunksjonen har jeg hatt i egen dampovn, men kjekt å også ha denne funksjonen integrert i en og samme ovn. I motsetning til min dampovn som må tilkobles vann og sluk har Bosch ingen slike begrensninger da den har innebygget vanntank som fylles ved behov.

Perfect Bake funksjonen var imponerende og neglebitende spennende. Ovnen tok selv kontroll over temperatur og tid og leverte en ja, perfect bake. Steketermometeret fungerte bra og funksjonen jeg absolutt må ha – pyrolyse – fungerte som en drøm selv om det bråkte litt vel mye fra viften.

En tommel opp fra min side altså for Bosch ovnen!

Men, nå til oppskriften på disse digge blomkålburgere! Bruk oppskriften som et utgangspunkt – blomkål tåler masse forskjellig krydder så her kan du dreie oppskriften som du vil. Har du lyst på en litt indisk variant kan du for eksempel bruke karri som krydder og servere med mangochutney og naan brød (tror faktisk jeg må prøve det selv!).

Blomkålburgere

Blomkålburgere – 10 mellomstore burgere
  • 2 mellomstore blomkålhoder – ca.1 kg
  • 125g fullkornsris
  • grønnsakskraft eller -buljong
  • 3 egg
  • 100g strøkavring/griljermel
  • 100g revet ost
  • 5 vårløk, finsnittet
  • salt, krydder

Bryt blomkålene i buketter og skjær de i to eller tre om store. Dampstek de til møre. Alternativt kan de dampes eller ovnstekes. La blomkålen avkjøle.

Kok risen i grønnsakskraft eller -buljong. La risen avkjøle.

Ha den avkjølte blomkålen i en food processor og kjør til det begynner å samle seg. Blomkålen skal være finhakket og henge litt sammen, men ikke være en purée.

Ha blomkålen i en større bolle og bland med egg, strøkavring, ost og vårløk. Hvor mye salt og krydder du trenger er en smaksak og litt avhengig av hvor mye smak det allerede er på risen som er kokt i grønnsakskraft/-buljong. Ha i litt salt og litt krydder. Jeg brukte ca. 1ts av en koriander og chili krydderblanding.

Varm opp en stekepanne, ha opp i litt olje og stek en liten bit av ‘farsen’. Smak på den og juster krydderet om nødvendig.

Form farsen til burgere og stek i litt olje over middelsvarme. Burgerene tar 4-5 minutter per side.

Burgerene kan serveres med det samme eller holdes varme i ovnen. Om de ikke skal spises med det samme kan de oppbevares i kjøleskapet eller fryses. La de tine (om frosne) og varm de så opp i en stekepanne eller ovnen.

Server gjerne med burgerbrød, pesto og diverse andre grønnsaker.

Blomkålburgere

Og her er snapstoryen som lovet:

blomkålburgere

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »