Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Jeg fortsetter mitt fine samarbeid med Santa Maria i år og denne gangen skal vi ta fatt på nudlene! Her er de alle samlet på ett brett kan du si….Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Jeg skal gjennom 6 blogginnlegg (en hver torsdag fremover) vise deg hva de forskjellige nudlene skal brukes til – en såkalt nudelskole.  Ikke at jeg trenger det, for Santa Maria har vært så smarte å skrive det på pakka hva den nudlene best brukes til, i tillegg til hvor lenge nudlene skal kokes og hvor mange porsjoner som kan lages. Oppskrift fra Santa Maria får du også på baksiden av pakka (i tillegg til den du får av meg nå…).

I dag skal jeg skrive om fullkornsnudlene, noe jeg synes passer bra i januar der mange (meg selv inkludert) ønsker å komme på rett kjøl igjen etter julens utskeielser.

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Som du kan lese på pakken er fullkornsnudlene perfekt for wok. Nå har ikke alle en wok men en stor god stekepanne gjør susen den og. Viktig er at du holder høy temperatur og at grønnsakene stekes ikke kokes.

Fulgte du meg på snap forrige uke fikk du se hvordan jeg lagde denne retten (sammendrag finner du nederst i innlegget). Det beste tipset jeg kan gi deg er å ha alle ingrediensene klare, for retten kommer sammen i løpet av noen minutter. Og det er nettopp det fine med det – at det går så raskt altså. Og så er det sunt og så er det gøy å spise med pinner. En skikkelig hverdagsmiddag altså som du selvsagt kan variere som du vil.

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler – 4 porsjoner

Saus:

Grønnsaker:

  • 2- 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 2-3 gulrøtter skjært i tynne staver
  • 100g sopp i skiver eller båter
  • 1 paprika skjært i tynne staver
  • 100g sukkererter delt på langs
  • ca. 100g fersk spinat, grovhakket
  • 1-2 ss olje til steking

Ekstra:

  • 2 vårløk i tynne skiver
  • ristet sesamfrø

Sett over godt med vann for nudlene.

Lag sausen ved å blande sammen alle ingrediensene. Smak. Synes du den skal være litt mer spicy tilsetter du mer chilisaus. Er den ikke salt nok tilsett mer soya saus. Men, husk at du kan servere chilisaus og soya saus på si slik at alle kan tilpasse til sin smak.

Forbered alle grønnsakene og skjær vårløk i skiver om du skal bruke det og. Sjekk at vannet for nudlene koker og ha opp i litt salt.

Finn frem en stor god stekepanne og varm den opp. Ha litt olje opp i og stek hvitløken til den begynner å bli litt gyllen.

Legg nudlene i det kokende vannet.

Ha gulrøttene i stekepannen og stek noen sekunder før du tilsetter sopp. Stek 1-2 minutter og tilsett paprika. Stek noen minutter til. Ha opp i sukkerertene.

Nudlene bør være ferdige nå. Hell av vannet og ha nudlene i stekepannen sammen med spinaten. Rør litt sammen og hell sausen over det hele. Rør igjen slik at retten er godt blandet.

Strø med sesamfrø og vårløk og server!

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Det var enkelt ikke sant? Og sunt! Masse grønnsaker og mettende nudler.

Her er utdrag fra snap storyen – husk å følge mer der, jeg heter matpaabordet, for jeg kommer til å lage mer der!

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Og så et siste bilde av stekte grønnsaker med fullkornsnudler bare for å være sikker på at jeg fristet deg nok….

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

 

Kommentarer

  1. Reply Biff og brokkoli stir fry - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Stekte grønnsaker med fullkornsnudler […]

  2. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Stekte grønnsaker med fullkornsnudler – skal du begynne uken med en kjøttfri mandag kan du begynne med denne! #sponsetinnlegg […]

  3. Reply Asiatisk laks med nudler - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Stekte grønnsaker med fullkornsnudler […]

  4. Reply Torunn 4. februar 2017

    Har du brukt spiralizer til gulrøttene her? Ser sånn ut på bildet.. jeg har nettopp kjøpt en og gleder meg til å teste den ut 🙂

  5. Reply Kristin 27. januar 2017

    Tusen takk, tror jeg har noe Akasiehonning, er det ok? Er ikke så glad i selve smaken selv, har derfor lite peiling

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Akasiehonning er topp Kristin.

  6. Reply Kristin 26. januar 2017

    Tusen takk, denne ser vidunderlig ut og et hermed lagret og skal lages! Er det en spesiell honning du anbefaler?

    • Reply Mat På Bordet 27. januar 2017

      hei Kristin
      Jeg bruker som regel en flytende honning uten altfor intens smak 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »