Her kommer en oppskrift på en deilig, frisk glassnudelsalat med kylling. Den blir best om den får stå og trekke litt i dressingen (i kjøleskapet, gjerne ett døgn) og smaker godt til både middag og lunsj. Tenk å ta dette med på jobben til lunsj for eksempel, mmmm…. Finn frem matboksen sier jeg bare!
Glassnudler er kjempeenkle å tilberede – de trekkes i varmt vann og blir ganske så gjennomsiktige. Det er ikke for ingenting de fikk «glass» i navnet sitt… Denne typen nudler er laget av mungbønnemel i tilfelle du lurte – og er glutenfrie.
De kan serveres varme eller kalde, og passer godt i alt fra salater til vårruller.
Men nå – til oppskriften!
Frisk glassnudelsalat med kylling – 4- 6 porsjoner
- ca. 5 cm frisk ingefær
- 3 hvitløksfedd
- ca. 400g kyllingbryst
- 1 pakke (100 g) glass noodles
- ca. 100g strimlet grønnkål
- 2-3 store gulrøtter i strimler
- 1/2 agurk i strimler
dressing
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- saften av en lime
- 2 ss riseddik
- 4 ss fish sauce
- 3 ss sukker
- 1 rød chili i fine skiver (med eller uten frø)
- 1 dl vann
tilbehør
- frisk koriander
- knuste peanøtter
- lime båter
Fremgangsmåte
Lag dressingen først. Bland finhakket hvitløk med limesaft og la det trekke noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og sett til side. Smak gjerne, dressingen skal være relativt sterk, det er den som smaksetter hele salaten.
Skjær ingefær i litt tykke skiver og knus dem lett med flatsiden av kniven eller i en mørtel. Ha ingefær og hvitløk i en kjele med litt salt og nok vann til å kunne dekke kyllingen. Kok opp. Ha opp i kyllingen, skru ned varmen og la det putre til kyllingen er ferdig. Hvor lang tid dette tar vil variere med størrelse av kyllingbrystene, men regn med minst 15 minutter.
Fisk ut kyllingen og sett på en tallerken for avkjøling. Sil av kokevannet. Kast ingefæren og hvitløken og sett kraften til koking igjen. Ta kraften av varmen så snart det har kokt opp og legg glassnudlene i kraften. La dem trekke i 3 minutter.
Hell av kraften fra nudlene og skyll dem lett i kaldt vann. Sett til side.
Masser grønnskålen med hendene. Dette bryter ned fibrene i kålen og gjør den litt lettere å spise når den er rå. Skjær gulrøtter og agurk i strimler.
Finn frem en stor skål og ha nudlene i. Jeg liker å klippe nudlene. Det gjør at salaten er lettere å blande – og spise… Hell noen spiseskjeer dressing og bland. Ha kylling, kål og gulrøtter i og bland godt med resten av dressingen. Ha i agurk til slutt.
Løft salaten over i en fin salatbolle eller legg i skåler. Pynt med frisk koriander og knuste peanøtter. Server limebåter ved siden av.
Noen tips – dette er en veldig ‘fleksibel’ oppskrift. Lager du dressingen og koker nudlene kan du variere resten i det uendelige. Prøv for eksempel å:
- bytte ut reker med kyllingen
- skjære mango i fine strimler og blande med salaten
- ha bønnespirer i salaten
- ha paprika, sukkererter eller spinat i salaten
Lag altså gjerne din egen tvist på salaten ut i fra hva du liker eller hva du får tak i.
Jeg la ut bilder på snap mens jeg lagde nudelsalaten – her er noen skjermdump som viser fremgangsmåten.
Håper du lager glassnudelsalaten og at det smaker!♥