ANNONSE

Fruktsalat med mascarponekrem

fruktsalat med mascarponekrem

Vi hadde venner over til middag forrige helg. Det har vi tenkt å gjøre oftere.

For det første er det hyggelig og for det andre så er det ikke så komplisert. Det som var vanskeligst var å bestemme seg for hva jeg skulle servere. Valget falt på en enkel prosciutto og buffola mozzarella fat servert på et bedd av ruccola og drysset med god balsamicoeddik og olivenolje. Gulasj ble hovedretten – den lagde jeg tidligere på dagen og bare lot putre. Og til dessert ble det dette – fruktsalat med mascarponekrem. Alt var i grunnen veldig enkelt å lage og alt kunne lages på forhånd.

Deilig å kunne bare slappe av og hygge seg med venner og ikke bli stående fast på kjøkkenet. Deilig var det også å ikke ha noe tidsskjema i forhold til maten. Vi kunne spise når vi ville, maten var klar uansett.

Så det er mitt råd til deg om du ønsker å ha besøk, men synes det er litt stress. Finn oppskrifter som du kan lage på forhånd.

Og hvis du vil gjøre det enda enklere så kan du faktisk be dine venner å ta med seg noe. En forrett for eksempel eller en dessert – da står du bare for hovedretten…

Glemte nesten å si det – jeg lagde et eltefritt brød også. Rørte sammen deigen kvelden før og stekte om morgenen. Det ble et stort brød så vennene fikk med seg halve til frokost neste dag. Gjestegave lissom….

fruktsalat med mascarponekrem

Fruktsalat med mascarponekrem – 4 – 6 porsjoner

Fruktsalat

  • en moden ananas
  • en moden mango
  • 3-4 modne kiwi
  • 1/2 kurv lilla druer
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv bjørnebær

Mascarponekrem

  • et beger (250g) mascarpone
  • en liten kartong (3 dl) kald kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2-3 ss melis

Pynt

  • friske mynteblader
  • grovhakkede pistasjnøtter

Lag fruktsalaten. Skjær ananas, mango  og kiwi i passe store biter. Behold druer hele eller del de i to eller mindre biter. Legg frukten i en skål og topp med bringebær og bjørnebær. Sett kjølig.

Lag mascarponekrem. Ha mascarpone, kremfløte, vaniljeekstrakt og 2 ss melis i en bolle. Pisk til stivt. Smak til med evt. mer melis om ønsket underveis. Sett kjølig.

Når du er klar for dessert har du en liten klatt med mascarpone i små skåler eller glass. Legg fruktsalaten opp på og ha mer mascarponekrem på toppen. Alternativt kan du sette fruktsalat og mascarponekrem på bordet og la alle forsyne seg selv.

Pynt med mynte og pistasjnøtter.

Fruktsalat med mascarponekrem

Kommentarer

  1. Reply Ukens oppskrifter - Mat Pa Bordet 9. mars 2017

    […] Frukt salat med mascarponekrem – passer godt som søndagsdesserten. […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »