Vi hadde venner over til middag forrige helg. Det har vi tenkt å gjøre oftere.
For det første er det hyggelig og for det andre så er det ikke så komplisert. Det som var vanskeligst var å bestemme seg for hva jeg skulle servere. Valget falt på en enkel prosciutto og buffola mozzarella fat servert på et bedd av ruccola og drysset med god balsamicoeddik og olivenolje. Gulasj ble hovedretten – den lagde jeg tidligere på dagen og bare lot putre. Og til dessert ble det dette – fruktsalat med mascarponekrem. Alt var i grunnen veldig enkelt å lage og alt kunne lages på forhånd.
Deilig å kunne bare slappe av og hygge seg med venner og ikke bli stående fast på kjøkkenet. Deilig var det også å ikke ha noe tidsskjema i forhold til maten. Vi kunne spise når vi ville, maten var klar uansett.
Så det er mitt råd til deg om du ønsker å ha besøk, men synes det er litt stress. Finn oppskrifter som du kan lage på forhånd.
Og hvis du vil gjøre det enda enklere så kan du faktisk be dine venner å ta med seg noe. En forrett for eksempel eller en dessert – da står du bare for hovedretten…
Glemte nesten å si det – jeg lagde et eltefritt brød også. Rørte sammen deigen kvelden før og stekte om morgenen. Det ble et stort brød så vennene fikk med seg halve til frokost neste dag. Gjestegave lissom….