Kremete bønnedip med grønnsaker

Kremete bønnedip med grønnsaker

Man skal ikke undervurdere en god bønnedip.

Grønnsaker smaker plutselig så mye bedre og dippen har den effekten at det er totalt akseptabelt å sette frem et fat med grønnsaker og dip istedenfor en skål med chips. Ikke at jeg har noe i mot chips. Faktisk så liker jeg å å servere bønnedippen med grønnsaker OG chips.

Ja, for du dipper vel chipsen også ikke sant?

Lag  gjerne dobbelporsjon av dippen med det samme. Det kommer til å gå unna og det du ikke spiser opp med det samme kan du spare til brødskiva neste dag. Lag verdens deiligste vegetar smørbrød for eksempel med bønnedip, litt salat, noen fine skiver paprika, tomat og avokado for eksempel. Yum!

Kremete bønnedip med grønnsaker

Kremete bønnedip med grønnsaker
  • 1 boks à 400g store hvite bønner
  • 1 hvitløksfedd
  • 50g chevre naturell
  • ca. 50 ml god olivenolje
  • saften av en lime (alt. 1/2 sitron)
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • gulrøtter i staver
  • agurk i staver
  • paprika i staver
  • sukkererter, hele eller delt på to på langs
  • alt. grønnsaker – blomkål eller brokkoli delt i buketter, cherrytomater, selleristang i staver, reddik

Bruk en food processor eller en stavmikser til å kjøre bønner, hvitløksfedd, chevre, olivenolje og limesaft glatt.

Om du liker at bønnedippen er litt grov kan du holde halvparten av bønnene utenom i første omgang og ha de i etter at resten er kjørt glatt. Kjør igjen til bønnene er grovhakket.

Smak til med salt og pepper.

Ha dippen i en bolle, pynt med granateplekjerner om du har og litt persille.

Kremete bønnedip med grønnsaker

Dippen kan oppbevares i kjøleskapet noen dager om den ikke spises med en gang eller om du har lyst å lage den på forhånd.

Kommentarer

  1. Reply Anne Marit 9. februar 2017

    Kan man bruke en annen ost i denne dipen?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »