Saftig sitronkake med valmuefrø

saftig sitronkake

Tre forsøk tok det for å lage en saftig sitronkake med valmuefrø.

To forsøk ble for fett, for kompakte og for lite sitronete i smak om man kan si det. Du skjønner hva jeg mener…

Men, her er den! Den vellykkede varianten som er bare helt perfekt om jeg skal si det selv. Saftig, syrlig og så lett som en sitronkake kan bli. Å jeg elsker den!!

Valmuefrø er helt frivillig. Liker du de ikke eller har du de ikke så er det bare å sløyfe de. Personlig så synes jeg at de må være med. Det gir litt struktur og litt smak. Sitronkake ække sitronkake uten valmuefrø i min bok.

saftig sitronkake

Saftig sitronkake med valmuefrø
  • 200g myk smør
  • 200g sukker
  • finrevet skall av 3 sitroner
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeesktrakt
  • 250g hvetemel
  • 50g potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • saften av 2 sitroner
  • 2 ss valmuefrø

Glasur

  • saften av 1 sitron
  • melis

Ovn temp 180°

Rør smør, sukker og sitronskall lett og luftig. Tilsett egg, ett om gangen og rør godt inn i mellom. Rør inn vaniljeekstrakten.

Bland hvetemel med potetmel og bakepulver i en bolle.

Rør hvetemel inn i deigen vekselvis med melken. Rør til slutt inn sitronsaften og valmuefrø.

Hell deigen over i en brødform som du har kledd med bakepapir. Fordel deigen jevnt i formen.

Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn.

Stek i 40-60 minutter. Steketiden vil variere med størrelse på formen.

Pass på kaken under steking, den har lett for å bli for brun på toppen. Dekk toppen med et stykke bakepapir om du ser at den begynner å få litt for mye farge. Kaken er ferdig når du tester med kakepinne og pinnen kommer ut ren.

La sitronkaken avkjøle noen minutter i formen før du løfter den over på en rist. La den avkjøle helt.

Lag glasuren. Rør melis inn i sitronsaften til du har en litt tykkere glasur. Fordel glasuren over toppen av kaken og pynt med noen valmuefrø om du bruker.

saftig sitronkake

Skjær sitronkaken i skiver og nyt med en kopp te for eksempel.

saftig sitronkake

Mmmmm ♥

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »