En ny brownie variant – er det mulig? Jada! Hilse på sprøe browniebiter!
Det er ikke mye som skiller de fra vanlige brownies – de smaker som brownies og ser ut om brownies (på en måte) men er tynne som kjeks og sprøe fordi de stekes i to omganger – akkurat som biscotti.
Prinsippet er ganske enkelt. Istedenfor å fylle en liten langpanne med browniedeig er det bare et tynt lag med deig i pannen. Den stekes som vanlig så skjæres den i biter og stekes igjen til bitene er sprøe.
Browniebiter oppbevares i kakeboks, akkurat som kjeks og er helt suverene til en kopp kaffe. Eller som tilbehør til is. Eller en fruktsalat. De passer til det meste som du skjønner. Det er bare å lage….
Sprøe browniebiter
ingredienser
2 eggehviter
100g sukker
50ml rapsolje
1/2 ts vaniljeekstrakt
3ss kakao
1/4 ts salt
1/4 ts natron
50g hvetemel
50g grovhakkede nøtter - jeg brukte peanøtter
50g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte
Ovn temp 160°
Pisk eggehviter og sukker lett sammen. De skal ikke stivpiskes, men det skal se ut som en skum.
Rør inn rapsoljen.
Bland kakao med salt, natron og hvetemel. Rør dette inn i eggeblandingen.
Hell deigen over i en form på ca. 20x30cm. Husk å smøre pannen først eller kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover formen og strø med nøtter og sjokolade.
Sett i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen. Løft ut kaken og skjær den i ruter. Legg bitene på et stekebrett med litt plass mellom hver og sett i ovnen igjen. Stek i 10 minutter.
La browniebitene avkjøle helt på rist.
Oppbevar i sprøe browniebiter i kakeboks. Håper det smaker!