Sprøe browniebiter

Sprøe brownie biter

En ny brownie variant – er det mulig? Jada! Hilse på sprøe browniebiter!

Det er ikke mye som skiller de fra vanlige brownies – de smaker som brownies og ser ut om brownies (på en måte) men er tynne som kjeks og sprøe fordi de stekes i to omganger – akkurat som biscotti.

Prinsippet er ganske enkelt. Istedenfor å fylle en liten langpanne med browniedeig er det bare et tynt lag med deig i pannen. Den stekes som vanlig så skjæres den i biter og stekes igjen til bitene er sprøe.

Browniebiter oppbevares i kakeboks, akkurat som kjeks og er helt suverene til en kopp kaffe. Eller som tilbehør til is. Eller en fruktsalat. De passer til det meste som du skjønner. Det er bare å lage….

Sprøe browniebiter

Sprøe browniebiter
ingredienser
  • 2 eggehviter
  • 100g sukker
  • 50ml rapsolje
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 3ss kakao
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts natron
  • 50g hvetemel
  • 50g grovhakkede nøtter - jeg brukte peanøtter
  • 50g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte

Ovn temp 160°

Pisk eggehviter og sukker lett sammen. De skal ikke stivpiskes, men det skal se ut som en skum.

Rør inn rapsoljen.

Bland kakao med salt, natron og hvetemel. Rør dette inn i eggeblandingen.

Hell deigen over i en form på ca. 20x30cm. Husk å smøre pannen først eller kle den med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover formen og strø med nøtter og sjokolade.

Sett i forvarmet ovn og stek i 15 minutter.

Sprøe browniebiter

Ta formen ut av ovnen. Løft ut kaken og skjær den i ruter. Legg bitene på et stekebrett med litt plass mellom hver og sett i ovnen igjen. Stek i 10 minutter.

La browniebitene avkjøle helt på rist.

Sprøe browniebiter

Oppbevar i sprøe browniebiter i kakeboks. Håper det smaker!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »