
En meget forenklet tiramisu faktisk. Noen vil sikkert stille spørsmål til at tiramisu overhodet er nevnt her…
Vel, dette tar langt i fra så mye tid som å lage og har færre elementer. Ingen fingerkjeks i denne desserten for eksempel, selv om det hadde fint gått an å servere de ved siden av. Kakoen er byttet ut med en sjokoladesaus med kaffe og det er ingen egg å finne i oppskriften.
Dette er rett og slett en deilig mascarponekrem lett blandet med sjokoladesaus smakt til med kaffe og likør. Så enkelt er det altså..
Trikset er å ikke overblande sjokoladesausen med kremen slik at du får den fine marmorerte effekten.
Og ikke bland inn all sjokoladesaus i kremen – det er godt å helle litt ekstra på toppen til slutt…

Skal fløten piskes til krem før den blandes med mascarponen eller skal fløten piskes flytende sammen med mascarponen?
Hei Therese
Kremen skal piskes flytende sammen med mascarponen 🙂
ina
Kan den lages noen dager før servering?
Hei Hanne
Noen dager hadde jeg ikke satset på, maks et par dager tenker jeg.
Sjokoladesausen (den som du ikke har blandet i kremen) vil stivne, men den bare varmer du litt opp (i vannbad for eksempel) slik at den er flytende igjen før servering.
Her satt jeg akkurat å lette etter inspirasjon til jukse-tiramisu for å bruke opp noen mascarpone rester. To sjeler i en tanke? 🙂
Se der ja Marthe, må være to sjeler ja 🙂