Forenklet tiramisu

forenklet tiramisu

En meget forenklet tiramisu faktisk. Noen vil sikkert stille spørsmål til at tiramisu overhodet er nevnt her…

Vel, dette tar langt i fra så mye tid som å lage og har færre elementer. Ingen fingerkjeks i denne desserten for eksempel, selv om det hadde fint gått an å servere de ved siden av. Kakoen er byttet ut med en sjokoladesaus med kaffe og det er ingen egg å finne i oppskriften.

Dette er rett og slett en deilig mascarponekrem lett blandet med sjokoladesaus smakt til med kaffe og likør. Så enkelt er det altså..

Trikset er å ikke overblande sjokoladesausen med kremen slik at du får den fine marmorerte effekten.

Og ikke bland inn all sjokoladesaus i kremen – det er godt å helle litt ekstra på toppen til slutt…

forenklet tiramisu

Forenklet tiramisu – 4-6 porsjoner
  • 250g  mascarpone (1 beger)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2-3 ss melis
  • 100g kokesjokolade, finhakket
  • 1 espresso (1 dl)
  • 1 ss kaffelikør – kahlula, baileys, el. (valgfritt)

til pynt

  • grovhakket sjokolade og nøtter (valgfritt)

Pisk mascarpone og kremfløte sammen til du har en godt pisket krem. Pass på ikke overpiske. Rør inn vaniljeekstrakt og smak til med melis.

Ha finhakket sjokolade i en skål og hell over varm espresso. La det stå noen minutter slik at sjokoladen smelter og rør sammen til en glatt sjokoladesaus. Rør inn kaffelikør om du bruker det. La sjokoladesausen avkjøle..

Hell sjokoladesausen over kremen og bruk en stor sleiv til å røre den lett inn i kremen – du er ute etter en marmoringseffekt.

Fordel kremen i 4-6 dessertglass og sett kjølig.

Pynt med mer sjokoladesaus, sjokolade og nøtter før servering.

forenklet tiramisu

Kommentarer

  1. Reply Hanne 15. februar 2017

    Kan den lages noen dager før servering?

    • Reply Mat På Bordet 15. februar 2017

      Hei Hanne
      Noen dager hadde jeg ikke satset på, maks et par dager tenker jeg.
      Sjokoladesausen (den som du ikke har blandet i kremen) vil stivne, men den bare varmer du litt opp (i vannbad for eksempel) slik at den er flytende igjen før servering.

  2. Reply Marthe 14. februar 2017

    Her satt jeg akkurat å lette etter inspirasjon til jukse-tiramisu for å bruke opp noen mascarpone rester. To sjeler i en tanke? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. februar 2017

      Se der ja Marthe, må være to sjeler ja 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »