Biff og brokkoli stir fry

Biff og brokkoli stir fry

Biff og brokkoli stir fry står for tur i dag i det 4. innlegget i Santa Maria’s nudelskole. Og hvilken nudel passer best til stir fry tror du?

Biff og brokkoli stir fry

Egg noodles eller eggnudler om vi skal si det på norsk. Som det står på pakken så er disse lange, løse nudlene perfekte fordi de separerer seg lett når du har de i wok’en med andre ingredienser.

Jeg har valgt en enkel stir fry denne gangen med få ingredienser og rask fremgangsmåte. En perfekt middag til travle hverdager. Om du er flink til å planlegge kan du saktens forberede alle ingrediensene på forhånd (eller bare sausen for eksemel) – da trenger du bare å wokke mens nudlene kokes. Tipper at du da kun tar 10-15 før du kan sette mat på bordet

Og apropos wok. Ikke la deg stoppe om du ikke har wok. Du kan wokke i vanlig panne – pass på at du har høy temperatur, bruker relativt lite olje og jobber raskt. For å kunne jobbe raskt er det viktig at du har alt forberedt på forhånd.

Biff og brokkoli stir fyr lagde jeg på snap forrige uke. Om du ikke fikk det med deg ser du en samling av skjermdump nederst i innlegget som viser prosessen.

Biff og brokkoli stir fry
  • 1 løk i større biter
  • 2  hvitløksfedd i tynne skiver
  • 1 brokkoli i buketter, stilken i skiver
  • 300g ytrefilet i tynne skiver
  • 1 pakke Santa Maria egg noodles
  • nøytral olje til steking

saus/marinade

  • 100ml soya saus
  • 1 ss sukker
  • 2 ss sriracha eller annen chili saus 
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts riseddik
  • 1 ss sesamolje

Biff og brokkoli stir fry

Lag sausen/marinaden først. Bland alle ingrediensene sammen og smak evt til med mer soya saus om du ønsker det litt mer salt. Husk at det er denne sausen som smaksetter måltidet.

Ha 2-3 spiseskjeer av sausen/marinaden over kjøttet og bland. La det marinere mens du forbereder resten av ingrediensene.

Sett over vann til nudlene.

Når vannet koker har du opp i brokkolien samtidig som du begynner å steke løk og hvitløk i woken eller i en stor stekepanne.

Fisk brokkolien ut av vannet etter 2 minutter og sett til side. Løken/hvitløken bør ha fått litt farge nå – ta de ut av stekepannen og sett til side.

Ha nudlene i det kokende vannet og kjøttet (med marinaden) i stekepannen. Stek kjøttet 1-2 minutter til det har fått fin farge. Ha opp i løken/hvitløken og bland det inn med kjøttet.

Ha brokkolien i stekepannen sammen med kjøttet og løken. Rør sammen.

Nudlene bør være feridgkokt nå. Hell av vannet og ha nudlene i wok’en /stekepannen.

Hell over resten av sausen og rør det hele sammen.

For å røre det sammen synes jeg det er lettest å bruke samme teknikk som når du skal blande en salat med dressing. Bruk to sleiver eller lignende og løft maten opp og rundt til sausen dekker nudlene og alt er godt blandet.

Strø gjerne med litt sesamfrø og server! Gjerne med litt hot sauce på si slik at de som vil ha det litt ekstra spicy kan få det akkurat som de vil…

Biff og brokkoli stir fry

Her er skritt for skritt bildene tatt fra snap – følg meg gjerne der for å se alt ‘live’ når det skjer…

Biff og brokkoli stir fry

Ta gjerne en titt på den andre oppskriftene jeg har skrevet for Santa Maria i forbindelse med nudelskolen.

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Stekte grønnsaker med fullkornsnudler

Frisk glassnudelsalat med kylling

Frisk glassnudelsalat med kylling

Lun og rask kylling curry

Lun og rask kylling curry med hvetenudler

Kommentarer

  1. Reply Lena 20. februar 2017

    Eneste jeg ikke har for hånden nå var riseddik. Har alle andre typer eddik da, kan en av de brukes? Ser jo så godt ut det her 🙂

    • Reply Mat På Bordet 21. februar 2017

      Hei Lena
      Du kan bruke eplesidereddik 🙂 Håper du har det! Hvis ikke kan du også bruke hvitvinseddik.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »