Asiatisk laks med nudler

asiatisk laks med nudler

På tide med mer nudelgodt!

I dag skal vi ta for oss risnudler, som er perfekt for Pad Thai og andre wokretter. Nudlene trekkes i varmt vann, skylles i kaldt og settes til side til du har dem oppi woken eller stekepannen. Så enkelt er det altså. Og så er de glutenfrie!

Nå tenker kanskje de fleste på kjøtt eller grønnsaker i sammenheng med nudler, men jammen smaker det ikke godt med fisk til. Jeg har derfor valgt å dele en oppskrift med dere på asiatisk laks med nudler. Noen grønnsaker er med også, fortvil ikke.

Retten kommer raskt sammen. Steg 1 er å lage en marinade og la fisken trekke i den mens du forbereder resten av ingrediensene. Skal du lage stirfry er det essensielt at alt er forberedt slik at du kan raskt tilsette ingredienser i woken/stekepannen så snart de er ferdig.

Når alt er klart er det bare snakk om å steke fisken og grønnsakene og tilsette nudlene. Ha noen skåler klare slik at du kan fordele nudler og grønnsaker blant dem og toppe med et stykke fisk. Pynt gjerne med ristede sesamfrø og frisk koriander – det både ser pent ut og smaker godt.

asiatisk laks med nudler

Asiatisk laks med nudler – 4 porsjoner

ingredienser
 • 4 ss soyasaus
 • saften av 2 lime
 • 1 ss sesamolje
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 2 ss finhakket ingefær
 • 400g laks med skinn, uten ben
 • en pakke rice noodles
 • 2 hvitløksfedd i fine skiver
 • ca. 500g pak choi, delt i 4 på langs (eller 6 om store)*
 • 150g sukkererter, delt på langs
 • 1 paprika i strimler
 • 1 chili i strimler (med eller uten frø)
 • 4 vårløk i strimler
 • nøytral olje til steking
garnityr
 • limebåter
 • frisk koriander
 • ristede sesamfrø
 • soyasaus
fremgangsmåte

*finner du ikke pak choi i butikken kan du erstatte dette med spinat eller grønnkål. 200g spinat/grønnkål holder da. Stek sammen med den andre grønnsakene.

asiatisk laks

Lag marinaden. Bland soyasaus med lime, sesamolje, finhakket hvitløksfedd og ingefær. Skjær laksen i 4 porsjoner, legg dem i en form eller plastpose og hell marinaden over. La laksen trekke i marinaden mens du forbereder resten av ingrediensene.

Kok opp litt vann i en kjele. Ta kjelen av varmen når vannet koker og ha i risnudlene. Pass på at de er dekket med vann, sett på lokk og la de trekke i 4 minutter. Hell av det varme vannet og skyll nudlene med kaldt vann. Sett til side.

Skjær hvitløksfedd i fine skiver. Pak choi deler jeg helst på langs og steker hele (se bilde over). Alternativt kan du skjære stilken i skiver og holde bladene hele. Bladene oppfører seg som spinat når de stekes – de faller sammen i varmen.

Skjær sukkererter i to på langs, paprika, chili og vårløk i strimler.

Da er det tid for steking.

Ha litt nøytral olje i en stor stekepanne. Ha laksen med skinnsiden ned opp i stekepannen og stek i 3-4 minutter. Skinnet kan gjerne få litt farge. Snu laksen, skru ned varmen noe og stek i 3 minutter til. Hell resten av marinaden i stekepannen og la det koke rundt laksen ett minutt eller to. Løft laksen forsiktig over på en tallerken og dekk lett med aluminiumsfolie for å holde den varm.

Hell marinaden over i en skål.

Ha litt mer olje i stekpannen stek hvitløken til den begynner å bli gylden. Ha pak choi i stekepannen med hvitløken og stek noen minutter til. Ha 2 ss vann i stekepannen og stek til vannet er fordampet og pak choien al dente. Løft pak choien over på en tallerken.

Ha sukkererter, paprika og chili i stekepannen og stek 1-2 minutter til de begynner å bli myke. Ha nudlene og marinaden i stekepanne og bland godt til gjennomvarmet. Bland inn vårløken.

Finn frem skålene og fordel nudelblandingen i de. Fordel pak choi mellom skålene og topp med et stykke laks. Pynt med ristede sesamfrø og frisk koriander.

Server med lime og gjerne litt soyasaus for de som vil ha ekstra.

Her ser du skjermdump fra snapstoryen som viser prosessen:

asiatisk laks

 

Kommentarer

 • Reply Maryam 18. februar 2020

  Denne ble fantastisk god! Vi brukte torsk da vi er ikke veldig glade i laks, og resultatet var veldig bra! Kommer til å lage den igjen on ikke så lenge. Tusen takk for oppskriften!

  • Reply Mat På Bordet 19. februar 2020

   Så hyggelig å høre Miriam!
   Lurt å bytte ut laksen med annen fisk – jeg tenker at skalldyr kan funke her og 🙂
   ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »