Jeg vet ikke helt om jeg tørr å skrive banankake ‘uten sukker’ i tittelfeltet. Jeg har gjort det før for en lignende oppskrift og fått påpekt at oppskriften inneholdt sukker. Og det gjør jo denne og – men ikke sukker fra en pose. Her er det den naturlige sødmen fra bananene og en dæsj med honning som gir sødme – bare gode saker altså.
Du kan selvsagt bytte ut honning med sukker – jeg hadde da kanskje tatt brun sukker for smakens sin skyld – en spiseskje eller to bør holde. Smak på deigen, du smaker fort om den er søt nok eller ikke. Og hva er ikke bedre enn å ha en unnskyldning å smake på deigen.
Mos bananer godt med gaffel. ønsker du ingen bananbiter i kaken kan du bruke en stavmikser til å kjøre bananene helt glatte.
Ha bananene i en bakebolle og bland med melk, egg, rapsolje,honning, vaniljeekstrakt og salt.
Bland bakepulveret med hvetemelet og rør det inn i bananblandingen.
Hell deigen i en brødform som du har kledd med bakepapir.
Skjær en banan (med skallet på, jeg synes det var lettere) i tre på langs. Skrell og legg bananskivene på toppen av kaken. Strø toppen med chiafrø og kokosmasse.
Sett banankaken i forvarmet ovn og stek i 40-50 minutter til en kakepinne kommer ut rent.
Løft kaken forsiktig ut av formen ved hjelp av bakepapiret og la den avkjøle på en rist.
Skjær den supersaftige banankaken i skiver og nyt!
Mangler det litt på fremgangsmåten her?
Der var det jammen en god del av fremgangsmåten som manglet ja!
Rettet nå – takk for at du sa fra Line 🙂