Deilig pasta med grønnkål og ovnsbakte kikerter

Pasta med grønnkål og ovnsbakte kikerter

Jeg bygger videre på gårsdagens oppskrift på ovnsbakte kikerter med parmesan og hvitløk og presenterer pasta med grønnkål og kikerter ♥

Egentlig hadde jeg tenkt å ‘bare’ lage pasta med grønnkål – det er jo godt det og, men så falt det meg inn at det hadde vært godt med kikerter også. Så ble kikerter til ovnsbakte kikerter med parmesan og hvitløk, som selvsagt er jo enda bedre. Sånn surrer det og går i hodet mitt når jeg får lov å holde på altså.

Er du ikke glad i grønnkål, eller har ikke grønnkål kan du bruke spinat istedenfor for eksempel. Jeg forestiller meg at rosenkål (skivet) også kunne være godt.

Vil du ikke lage en ren vegetar variant kunne du saktens også ha litt bacon eller pancetta i.

Yepp, mulighetene er (nesten) endeløse.

Pasta med grønnkål og kikerter

Pasta med grønnkål og kikerter

ingredienser
  • 200g grønnkål, vasket og revet
  • 3 hvitløksfedd i fine skiver
  • olivenolje til steking
  • ca. 250g spaghetti eller annen pasta
  • ovnsbakte kikerter
  • salt og pepper
fremgangsmåte

Lag kikertene – følg denne oppskriften.

Sett over vann til pastaen. Når vannet fosskoker har du godt med salt opp i og har opp i pastaen. Kok etter pakkens anvisninger eller til al dente.

Skyll grønnkålen og tørk med tørkepapir. Riv bladene fra stammen og riv de så i mindre (spiselige) biter.

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og surr hvitløken til den er myk. Ha grønnkålen i pannen og surr videre 5-10 minutter til.

Ta noe av pastavannet og hell opp i stekepannen. Hell av resten av vannet og la pastaen renne av.

Ha pastaen opp i stekepannen og hell opp i litt mer olivenolje om det er tørt.

Server med kikertene.

Pasta med grønnkål og kikerter

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »