Sprøe ovnsbakte pommes frites

ovnsbakte pommes frites

Kvier du deg til å servere pommes frites fordi de skal friteres?

Vel, her har du oppskriften på sprøe ovnsbakte pommes frites! Og du så gode de er!

For å få de sprøe i ovnen er det tre ting du skal passe på:

  1. Skjær potetene i like tykke staver slik at de steker jevnt. Jeg liker å skjære de i ca. 1cm tykke staver, men skjær de så tykke eller tynne som du vil. Lengde har ikke noe å si de kan være så korte eller lange som du vil….
  2. Potetene skal ligge i ett lag på stekebrettet. Bruk flere stekebrett om nødvendig og bruk varmluftsfunksjonen på ovnen. Roter gjerne brettene under stekingen om ovnen steker litt ujevnt. Bruk en stekespade for å flytte litt på stavene under stekingen også.
  3. Bløtlegg stavene i kaldt vann i minst en time, men gjerne lengre, før steking og tørk de godt før de blandes med krydret olje.

Og det siste er å steke de lenge nok! De skal ha godt med farge.

Et siste tips er å leke litt med krydderet før eller etter stekingen – eller begge. Poteter trenger salt men har også godt av urter, paprika, spisskummen, chilipulver, osv. Å bruke en allerede smaksatt olje er også en idé. Her er det rom for mange muligheter – lek litt!

ovnsbakte pommes frites

 

Sprøe ovnsbakte pommes frites – ca. 4 porsjoner

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring
ingredienser
  • 1 kg faste poteter
  • 3-4 ss oliven- eller rapsolje
  • salt, pepper og annet ønsket krydder
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Vask potetene. Ønsker du å skrelle de gjør du det nå – jeg skreller ikke. Skjær potetene i jevntykke skiver (jeg liker å sikte meg inn på ca.1 cm)  og skjær de så i staver.

Ha stavene i en stor bolle med kaldt vann og la de trekke i minst en time, gjerne lengre.

Hell av vannet og tørk stavene godt med et kjøkkenhåndkle.

Pensle 2-3 stekebrett med olje. Hell resten av oljen over potetene og bland godt med hendene. Fordel potetene på stekebrettene – husk at de skal ligge i ett lag.

Strø stavene med salt og annen ønsket krydder.

Sett potetene i forvarmet ovn og stek i 30-45 minutter. Steketid vil avhenge på tykkelse på stavene.

Vend potetene (en stekespade er best å bruke her) et par ganger under stekingen. Steker ovnen din ujevnt kan det også være en idé å rotere på stekebrettene.

Pommes frites er ferdige når de har fått godt med farge og er sprøe.

Strø pomme frites med litt ekstra salt og krydder. Finhakkede urter og parmesan er også godt. Server!

ovnsbakte pommes frites

Kommentarer

  • Reply Ingeborg 7. april 2021

    Hva skjer når de trekker i kaldt vann og hvorfor gjøres dette?

    • Reply Mat På Bordet 8. april 2021

      Du trekker ut stivelse fra potetene og bidrar til å gjøre de sprø under steking 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »